Autokaupan voi nyt tehdä kännykällä

Katso video
Jutut 03.04.2019

Nettiauto on ensimmäisenä Suomessa lanseerannut palvelun, jonka avulla yksityishenkilöt voivat tehdä ajoneuvon kaupan alusta loppuun verkossa.

Uusi sähköinen kauppakirja hoitaa tunnistautumisen, turvallisen maksutapahtuman sekä ajoneuvon tietojen hakemisen rekisteristä automaattisesti.

Sähköinen kauppakirja ohjaa kuluttajaa hoitamaan kaupan turvallisesti ja helposti vaikka kännykällä – kun kauppahinta on maksettu, myyjä saa siitä heti kuittauksen ja voi huoletta siirtää auton omistuksen ostajalle, jonka jälkeen maksu siirtyy automaattisesti myyjälle. Tämä kaikki onnistuu Nettiauton kautta täysin sähköisesti. Kauppakirja ja myynti-ilmoitus tallentuvat palveluun ja ovat helposti myöhemminkin saatavissa.

Kaupan osapuolet voivat luottaa, että tiedot ovat oikein

Array

NettiX:n kehityspäällikön Maria Christensenin mukaan uusi palvelu ratkaisee turvallisuuteen ja luottamukseen liittyviä huolenaiheita yksityishenkilöiden välisessä autokaupassa.

“Kehittämisvaiheessa tekemissämme haastatteluissa tuli ilmi, että ihmiset kokevat henkilöpapereiden tai verkkopankkitositteiden kyselemisen noloksi, vaikka he tietävät, että niin kannattaa autokaupan yhteydessä tehdä”, Christensen kertoo. 

Hankalaksi koetut tarkistukset hoituvat uudessa sähköisessä palvelussa luontevasti. Kun kauppahinta maksetaan NettiX:n ja Maksuturvan kehittämän Nettimaksun kautta, niin myyjä voi olla varma siitä, että rahat myös tulevat hänen tililleen. Ostaja puolestaan voi luottaa siihen, että ajoneuvon tiedot ovat oikein ja että myyjä oikeasti on rekisteriin merkitty omistaja. Ostajan tarvitsee ainoastaan tarkistaa, että auton rekisterinumero täsmää kauppakirjaan. 

Helppokäyttöinen maksuratkaisu yksityishenkilöiden kaupankäyntiin 

Tyypillisesti netin markkinapaikat toimivat ilmoitusalustana, joka saattaa ostajan ja myyjän yhteen, ja varsinainen kauppa tehdään palvelun ulkopuolella. 

“Kuluttajien välinen kaupankäynti on ollut kasvussa jo vuosien ajan. Kuitenkin kuluttajien välisen kaupan maksuratkaisuihin, kaupankäynnin turvallisuuteen ja helppokäyttöisyyteen ei olla tähän mennessä panostettu riittävästi”, kertoo Maksuturvan Chief Product Officer Konsta Karvinen. 

Nettiauton ja Maksuturvan ratkaisussa, Nettimaksussa, itse maksutapahtuma on tuotu saumattomaksi osaksi kauppaa. Palvelu ilmoittaa myyjälle heti, kun ostaja on maksanut kauppahinnan, olivatpa osapuolten tilit samassa pankissa tai ei. Ostajankaan ei tarvitse jännittää maksamista, sillä raha siirtyy myyjälle vasta kun hän siirtää omistusoikeuden ostajalle.

Tutustu palveluun tästä: https://oma.nettix.fi/

Kommentit

OK
 • Rekisteröityminen
  kannattaa!

  Pyyhkäise, niin teidät miksi
 • Yhdet tunnukset käyvät
  kaikilla Nettix-sivustoilla.

 • Suosikkilistasi pysyy
  ajantasalla joka laitteessa.

 • Saat samat hakuagentit
  käyttöön kaikkialla.

Rekisteröityminen on yksityiskäyttäjälle ilmaista:

Syötä rekisterinumero

Syötä alla olevaan kenttään käytetyn auton rekisterinumero, josta haluat hinta-arvion.
Hinta 8 € - Voit maksaa Hinta-arvion tekstiviestillä tai verkkopankkimaksuna

Tulosta/tallenna Hinta-arvio

Hinta-arvion lähettäminen sähköpostiin

Kirjoita alle sähköpostiosoite, jonne haluat lähettää Hinta-arvion PDF-tiedostona. Voit kirjoittaa useampia osoitteita erottamalla ne pilkulla.

 

,

, cm3, kW

Hinta-arvion tarkkuus /3 
.

Uusi maksutapa - Mobiilimaksu

Mobiilimaksu on uusi helppo ja nopea maksumuoto, jolla voit maksaa suoraan puhelinlaskullasi ilman rekisteröitymistä suoraan Internet-selaimesta.

Palvelu toimii kaikilla laitteilla, kuten matkapuhelimet, tabletit ja tietokoneet, joissa on Elisan, Saunalahden, Telian tai DNA:n data-yhteys. Mobiilimaksun käyttäminen on mahdollista, kun käytät laskutuskelpoisen liittymän datayhteyttä. Elisan ja Saunalahden liittymillä Mobiilimaksu on mahdollinen millä tahansa yhteydellä (vaatii liittymän numeron syöttämisen).

Kirjaudu sisään, tai anna saamasi PIN-koodi

TAI
anna PIN-koodi

 

 

Paikallinen autokauppias on kiinnostunut tästä kohteesta:

Yhteystietosi

Nettiauto tekee yhteistyötä paikallisten autoliikkeiden kanssa ja auttaa sinua tekemään helpot ja nopeat autokaupat. Jätä yhteystietosi lomakkeelle ja välitämme tietosi yhteistyökumppaneillemme. Yhteystyökumppanimme voivat olla sinuun yhteydessä, mutta yhteystietojasi ei luovuteta suoramarkkinointiin.

Kirjaudu sisään

Näytä
tai

Sinulla on keskeneräinen ilmoitus. Mitä haluat tehdä?

Haluatko poistaa kuvan?

Unohditko salasanan?

Haluan vastausviestin

Anna lähettämämme koodi

Koodi on lähetetty osoitteeseen

Salasanan uusiminen

Näytä