Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.
Autokauppa käy Suomessa koronasta huolimatta - Artikkeli - Nettiauto

Autokauppa käy Suomessa koronasta huolimatta

Jutut 21.04.2020

Koronapandemia on vaikuttanut talouteen laajasti. Myös autokauppa on kokenut muutoksia, ja esimerkiksi etäpalveluja lisätään vauhdilla. Nettiautossa kaupankäynti jatkuu ja tulevaisuus näyttää valoisalta.

Ihmisten ostokäyttäytymiseen vaikuttavat nyt taloudellinen epävarmuus ja tartuntariskin vuoksi asetetut rajoitukset. Nettiauto teetti 15.-16.4.2020 koronakriisin vaikutuksista käyttäjäkyselyn, johon vastasi 1031 sivustovierailijaa. Kyselyyn vastanneista 43,6 % aikoi ostaa auton tänä keväänä, mutta on siirtänyt hankinnan tulevaisuuteen. Ostoa lykänneistä ihmisistä 28,3 % ilmoitti koronatilanteen vaikuttaneen päätökseen erittäin paljon. 

Nettiauton tilastot näyttävät kävijämäärien ja kaupan nousseen huhtikuun alkupuolella jälleen kasvuun. Erityisesti mahdollisuus tutustua autoon etäyhteydellä tai tehdä koeajo yksin kiinnostaa tällä hetkellä ostajia.

Notkahduksen jälkeen verkkosivuliikenne on palannut ennalleen

Array

Korona iski autokauppaan toden teolla 12.3., kun rajoitukset tulivat Suomessa voimaan. Sitä seuraavan kuukauden aikana Nettiauton kävijämäärä laski 10 %, mutta nyt sivustolla vierailee jälleen tavanomainen määrä kävijöitä, noin 250 000 päivässä. Oikealla oleva kaavio näyttää käyttäjämäärän 1.3.-18.4.2020 (tummanpunainen) ja vastaavan tiedon vuodelta 2019 (vaaleanpunainen).

Sama ilmiö tapahtui autohauissa. Hakuja tehtiin 12.3.-12.4. välisenä aikana keskimäärin 17 % vähemmän, mutta tällä hetkellä ollaan taas normaalilukemissa. Automerkkien välillä näkyi eroja jonkin verran. BMW:n haut vähenivät vain 11 % kun taas Skoda, Seat, KIA ja Hyundai kärsivät kolmanneksen pienemmästä hakuvolyymista. Kriisin keskellä uskalletaan myös haaveilla, sillä Porschen hakumäärät nousivat 8 % ja Ferrarin jopa 25 %. 

Autoliikkeiden myyntimäärissä suuria eroja

Ensimmäisen kriisikuukauden aikana Nettiautossa on myyty hieman yli 50 000 autoa, joka on n. 20 % vähemmän kuin edellisen kuun aikana. Näistä yksityisten välillä omistajaa on vaihtanut 20 000 autoa, ja määrä on laskenut 7 %. Autoliikkeiden 30 000 myytyä autoa oli 28 % vähemmän aiempaan kuukauteen verrattuna. 

Osa autoliikkeistä on jopa kasvattanut myyntiään. Kasvua on ollut parhaimmillaan 15-16 %, pahimmillaan taas kauppiaat ovat kokeneet yli 60 % laskun myyntikäyrissä. 

Kuluttajat kiittävät uusista digitaalisista palveluista

Fyysisen etäisyyden suosiminen on tuonut nopeasti uudenlaisia ratkaisuja. Sähköinen kauppa, virtuaalinen esittely ja kotiintoimitus kannustavat kaupankäyntiin edelleen. Myös Nettiauton ilmoituksissa näkyvät digipalvelujen hyödyt. Esimerkiksi videollisten ilmoitusten myyntimäärät ovat nousseet hieman, videottomien taas laskeneet 20 %. Myös myyntiajat ovat videon sisältävillä ilmoituksilla 9 % lyhyempiä kuin ennen, kun taas ilman videota aika on pidentynyt 3 %.

Nettiauton kyselyn perusteella lähes 70 % auton ostajista ei ostaisi autoa ilman koeajoa. Kiinnostavimmiksi palveluiksi korona-aikana vastaajat kokivat auton virtuaalisen esittelyn (kiinnostaa erittäin paljon 14,3 %, melko paljon 24,7 %) ja mahdollisuuden koeajoon yksin desinfioidussa autossa (kiinnostaa erittäin paljon 20,2 %, melko paljon 33,8 %).

Nettiautossa kaupankäynti jatkuu vilkkaana kesää kohti

Huhtikuussa ostajat ovat etsineet autoja aktiivisesti Nettiautossa. Kyse ei ole pelkästä selailusta, sillä yhteydenotot myyjiin ovat kasvaneet lähemmäs normaalia keskiarvoa maaliskuun maltillisen pudotuksen jälkeen. Päivittäisiä sähköposteja ostajilta myyjille on lähtenyt huhtikuun alkupuolella keskimäärin 7 % enemmän kuin maaliskuussa. 

Vaikka pudotusta on ollut, Nettiauton käyttö on nopeasti palannut lähelle tavanomaisia lukemia. Verkkosivuvierailut, autohaut ja yhteydenotot ennustavat hyvän kehityksen jatkuvan lähitulevaisuudessa.

Kommentit

OK
 • Rekisteröityminen
  kannattaa!

  Pyyhkäise, niin teidät miksi
 • Yhdet tunnukset käyvät
  kaikilla Nettix-sivustoilla.

 • Suosikkilistasi pysyy
  ajantasalla joka laitteessa.

 • Saat samat hakuagentit
  käyttöön kaikkialla.

Rekisteröityminen on yksityiskäyttäjälle ilmaista:

Syötä rekisterinumero

Syötä alla olevaan kenttään käytetyn auton rekisterinumero, josta haluat hinta-arvion.
Hinta 8 € - Voit maksaa Hinta-arvion tekstiviestillä tai verkkopankkimaksuna

Tulosta/tallenna Hinta-arvio

Hinta-arvion lähettäminen sähköpostiin

Kirjoita alle sähköpostiosoite, jonne haluat lähettää Hinta-arvion PDF-tiedostona. Voit kirjoittaa useampia osoitteita erottamalla ne pilkulla.

 

,

, cm3, kW

Hinta-arvion tarkkuus /3 
.

Uusi maksutapa - Mobiilimaksu

Mobiilimaksu on uusi helppo ja nopea maksumuoto, jolla voit maksaa suoraan puhelinlaskullasi ilman rekisteröitymistä suoraan Internet-selaimesta.

Palvelu toimii kaikilla laitteilla, kuten matkapuhelimet, tabletit ja tietokoneet, joissa on Elisan, Saunalahden, Telian tai DNA:n data-yhteys. Mobiilimaksun käyttäminen on mahdollista, kun käytät laskutuskelpoisen liittymän datayhteyttä. Elisan ja Saunalahden liittymillä Mobiilimaksu on mahdollinen millä tahansa yhteydellä (vaatii liittymän numeron syöttämisen).

Kirjaudu sisään, tai anna saamasi PIN-koodi

TAI
anna PIN-koodi

 

 

Paikallinen autokauppias on kiinnostunut tästä kohteesta:

Yhteystietosi

Nettiauto tekee yhteistyötä paikallisten autoliikkeiden kanssa ja auttaa sinua tekemään helpot ja nopeat autokaupat. Jätä yhteystietosi lomakkeelle ja välitämme tietosi yhteistyökumppaneillemme. Yhteystyökumppanimme voivat olla sinuun yhteydessä, mutta yhteystietojasi ei luovuteta suoramarkkinointiin.

Kirjaudu sisään

Näytä
tai

Sinulla on keskeneräinen ilmoitus. Mitä haluat tehdä?

Haluatko poistaa kuvan?

Unohditko salasanan?

Haluan vastausviestin

Anna lähettämämme koodi

Koodi on lähetetty osoitteeseen

Salasanan uusiminen

Näytä