Tervetuloa Alma Ajo -käyttäjäksi!

Olet kirjautuneena Alma-tunnuksella
Käyttääksesi Alma Ajo -palveluita, sinun tulee hyväksyä Käyttöehdot.

Tervetuloa

Olet luonut Alma-tunnuksen .
Vahvista vielä sähköpostiosoitteesi ennenkuin voit käyttää tunnustasi.
Sähköpostiisi on lähetetty ohjeet vahvistamista varten.

Ford Transit uudistuu

Koeajot 10.12.2019

Ford on jo vuosien ajan ollut maamme tavara-autojen myyntitilastojen kärkisijoilla ja suosion takana on malliston kattavuus sekä luotettavuus yhdistettynä kustannustehokkaisiin hintoihin ja toimivaan jälkimarkkinointiin.

Fordilla katse on kuitenkin koko ajan eteenpäin ja alansa edistyksellisintä teknologiaa edustava Ford Transit on viety jälleen uudelle tasolle monien kehitysaskelien kautta. Näin uuden Fordin hankkija saa samalla kertaa lisää polttoainetaloudellisuutta, kantavuutta sekä uusinta informaatioteknologiaa, mikä kaikki näkyy autoilijan oman toiminnan tuottavuuden merkittävänä parantumisena. Transitin yhteydessä on uusittu huomattavasti myös Transit Custom -mallistoa ja samoja merkittäviä kehitysaskeleita on otettu käyttöön Fordin tonniluokassa.

Ford on uutuusmallejaan kehittäessään ottanut asiakaspalautteen tarkoin huomioon ja kehitysaskeleita on otettu etenkin heidän toivomissaan kohteissa. Panostuksen määrästä kertoo huikea yli 4600 uudistetun osan määrä, mikä näkyy erittäin suurina kokonaisparannuksina. Tätä kautta esimerkiksi uudistettu EcoBlue-dieselmoottori on huomattavasti taloudellisempi ja saataville tulee myös 48 voltin EcoBlue Hybrid -versio, jonka luvataan laskevan polttoaineenkulutusta kahdeksalla prosentilla. Lisäksi uutuusmallien painoa on saatu alennettua jopa 80 kiloa, mikä lisää käytön taloudellisuutta entisestään. Uudistuksia tehostavat vielä kehitetyt yhteysominaisuudet, kuten FordPass Connect -modeemiteknologia, jonka avulla ajoneuvosta saadaan irti optimaalinen hyöty käyttöajan ja tehokkuuden kautta.

Fordilla tiedetään tavara-autopuolen asiakaskunnan monipuolisuus ja Transit-mallistossa onkin tarjolla oikea vaihtoehto jokaiseen tarkoitukseen. Tarjolla on kaiken kaikkiaan yli 450 vaihtoehdon perusvalikoima, johon sisältyy niin etu-, taka- ja nelivetovaihtoehtoja kuin erilaisia korimalleja ja alusta- sekä jatko-ohjaamoalustamalleja.

Tehoa ja säästöjä

Array

Uuden EcoBlue-moottorin tekniset lukemat ovat vakuuttavaa tasoa, sillä polttoaineen kulutus laskee merkittävät seitsemän prosenttia. WLTP-tavan mukaiset CO2-päästöt ovat alimmillaan 200 g/km ja kulutuslukemat alkaen 7,6 l/100 km. Tehokkuus on saavutettu monilla teknisillä uudistuksilla, kuten parannetulla 2200 baarin ruiskutusjärjestelmällä, ohuthelmaisilla teräsmännillä, turboahtimen uudella muotoilulla sekä muuttuvavirtauksisella öljypumpulla. Taloudellisuuden takana on taas esimerkiksi sähköisesti tehostettu ohjaus, alhaisen vierintävastuksen renkaat, Auto-Start-Stop-järjestelmä sekä useat aerodynaamiset muutokset. Lisäksi tarjolla on ensimmäistä kertaa hyötyajoneuvoluokkaan saatava EcoGuide-teknologia, joka GPS-paikannusta hyödyntämällä ilmoittaa kuljettajalle, milloin kannattaa hidastaa tai vaihtaa vaihdetta.

Uusi Transit on saatavilla 2,0 litran EcoBlue-dieselmoottorilla, jonka tehovaihtoehdot ovat 105 hv, 130 hv ja 170 hv sekä uutuutena markkinoille tuleva 185 hevosvoiman vaihtoehto 415 Nm:n vääntömomentilla. Etuvetoiset mallit ovat saatavana myös kuusiportaisella automaattivaihteistolla ja takavetoiset Transit-mallit ovat keväästä 2020 lähtien saatavilla Fordin erittäin tehokkaalla kymmenvaihteisella automaatilla. Automaattivaihteisto sisältää Adaptive Shift Scheduling toiminnon, joka osaa optimoida vaihteenvalinnan ajoituksen yksilöllisen ajotavan mukaan. 

EcoBlue Hybrid

Innovatiivinen EcoBlue Hybrid 48 voltin dieselkevythybridivoimansiirto on saatavana etu- ja takavetoisiin Transit-malleihin. Hybrid on WLTP-mittauksen mukaan keskimäärin kolme prosenttia polttoainetaloudellisempi verrattuna vastaavaan 2,0 litran EcoBlue-dieselmalliin ja sillä voi saavuttaa jopa kahdeksan prosentin hyödyn ajo-olosuhteiden mahdollistaessa maksimaalisen polttomoottorin käytön akun lataamisessa. Malleissa hihnakäyttöinen integroitu laturi korvaa tavallisen laturin, minkä ansiosta energiaa voidaan ottaa talteen ajoneuvon hidastaessa ja ladata 48 voltin litiumioni-ilmajäähdytteistä akustoa. Varastoitua energiaa käytetään moottorin väännön apuna tavallisen ajon ja kiihdytyksen yhteydessä ja ajoneuvon sähköisiä apulaitteita käytettäessä. 

Paino alas, kantavuus ylös

Uuden Transit-malliston painon säästö näkyy kantavuuden kasvuna ja tätä kautta tuottavuuden kasvamisena. Vuositasolla tällä on suuri vaikutus jo yhden auton firmassa ja fleet-tasolla säästöt ovat todella merkittäviä. Painonsäästö on saavutettu hyödyntämällä nykyaikaisinta teknologiaa lentokoneteollisuuden käyttämien CAD-ohjelmistojen kautta. Painosäästöt koostuvat monista tekijöistä ja esimerkiksi taka-akselin uusi muotoilu tuo lähes 15 kilon säästön, alumiininen konepelti on 5,4 kiloa teräksistä kevyempi ja komposiittinen väliseinä on 4,4 kiloa teräksistä kevyempi. Lisäksi vanteiden paino on laskenut vararengas mukaan lukien yli viisi kiloa kestävyyden säilyessä kuitenkin samalla luotettavalla tasolla.

Liitettävyyttä ja avustavia järjestelmiä

Logistisissa työtehtävissä tuottavuuden maksimointi on oleellista ja Fordilla tähän on kiinnitetty huomiota myös nykyaikaisen liitettävyysteknologian kautta. FordPass Connect -modeemijärjestelmän kautta ajoneuvon käyttöastetta voi parantaa sekä laskea käytön kustannuksia. Jokainen käyttäjä pystyy räätälöimään järjestelmät juuri omiin työtehtäviin soveltuviksi, sillä tarjolla on myös Ford Telematics- ja Ford Data Services -palvelut sekä vähän aikaa sitten esitelty FordPass Pro -sovellus. Helppoutta käyttöön tuo taas SYNC 3 -tietoviihdejärjestelmä, jolla monipuolisia toimintoja voi hallita puhekomennoilla tai kosketusnäytön avulla.

Hyötyajoneuvon käyttäjä viettää usein huikean määrän tunteja ajoneuvossaan ja jokainen kuljettajaa helpottava ominaisuus nousee aikaa myöten merkittävään asemaan. Uusien Transitien ajettavuutta on parannettu sähköisesti tehostetulla ohjauksella, aktiivisella pysäköintiavustimella sekä kaistanpitoavustimella. Vaikeissa olosuhteissa auttaa uusi ajotilan valintamahdollisuus, jossa mallista riippuen tarjolla on Normal-, Eco, Slippery-, Mud/Rut- tai Tow/Haul-tilat. Lisäksi vakio- tai lisävarusteena on saatavana kattava valikoima erilaisia avustavia järjestelmiä, kuten kuolleen kulman varoitujärjestelmä myös perävaunukäyttöön, aktiivinen vakionopeudensäädin, törmäyksenestoavustin, etu- ja takakamerat, peruutuskamera, sekä risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä. 

Tyylikkyyttä ulos ja sisälle

Ulkoisesti uusi Transit erottuu entistä korkeamman säleikön sekä uudelleen muotoitujen helman ja puskurin ansiosta. Sisätiloissa säilytystilojen määrää on kasvatettu asiakastoiveiden mukaisesti ja puhelimille ja tableteille on omat telineensä. Verhoilumateriaalit on suunniteltu kestämään kovassakin käytössä, mutta niiden mukavuudesta ei ole tingitty. Ajomukavuutta ja tyylikkyyttä arvostavalle autoilijalle on myös tarjolla Limited-malli, jossa on korinvärinen etupuskuri ja 16 tuuman kevytmetallivanteet sekä manuaalinen ilmastointi, bi-xenon-ajovalot ja SYNC 3 tietoviihdejärjestelmä kahdeksan tuuman kosketusnäytöllä.

 • Array
 • Array
 

Transit Custom – lisää suorituskykyä ja teknologiaa

Ford esittelee samanaikaisesti Transitin kanssa myös uudistetun Transit Customin, joka ottaa samanlaisen teknisen harppauksen eteenpäin kuin isoveljensä. Uutuutena saataville tulee Fordin parannettu 2.0 litran EcoBlue-dieselmoottori, josta on tarjolla myös tehokkaampi 185 hv:n malli. Transit Customiin on nyt saatavilla myös segmenttinsä ensimmäinen EcoBlue Hybrid kevythybridivoimansiirto, joka lisää polttoainetehokkuutta entisestään. Transit Customin CO2-päästöt ovat alkaen 141 g/km ja polttoaineen kulutus alkaen 6,9 l/100 km.

Osoituksena Fordin innovatiivisuudesta ja voimakkaasta panostuksesta tulevaisuuden energiatalouteen toimivat puolestaan Ford Transit Custom- ja Tourneo Custom -mallien ladattavat hybridiversiot, jotka saapuvat maahamme ensi kevään aikana. Tarkemmat esittelyt näistä malleista löytyvät Ammattiautojen numerosta 8/19 ja ne ovat luonnollisesti luettavissa myös Ammattiautojen nettisivuilta tai Nettiauton Taukopaikat-sivustolta.

Tapani Palo
Tapani Palo on kaupallinen tuottaja, joka on työskennellyt pitkään kevyiden tavara-autojen sekä henkilökuljetuksen maailmassa. Työkokemusta löytyy reippaasti myös raskaan kuljetuskaluston, maarakennuksen sekä maatalouskoneiden parista, ja verkkopuolella vastuualueisiin kuuluu esimerkiksi suosittujen Taukopaikat-osioiden ylläpito.
Nettiauton käyttäjien antama arvosana:
Myynnissä - Ford Transit
OK
 • Rekisteröityminen
  kannattaa!

  Pyyhkäise, niin teidät miksi
 • Sama tunnus käy kaikkiin Alma Ajo -palveluihin.

 • Suosikkilistasi pysyy
  ajantasalla joka laitteessa.

 • Saat samat hakuagentit
  käyttöön kaikkialla.

Rekisteröityminen on yksityiskäyttäjälle ilmaista:

Syötä rekisterinumero

Syötä alla olevaan kenttään käytetyn auton rekisterinumero, josta haluat hinta-arvion.
Hinta 8 € - Voit maksaa verkkopankissa, luottokortilla tai mobiilimaksuna.

Tulosta/tallenna Hinta-arvio

Hinta-arvion lähettäminen sähköpostiin

Kirjoita alle sähköpostiosoite, jonne haluat lähettää Hinta-arvion PDF-tiedostona. Voit kirjoittaa useampia osoitteita erottamalla ne pilkulla.

 

 

Tämä jotuu yleensä siitä, että automalli on niin harvinainen, ettei hinnoittelutietoa ole riittävästi tarkan arvion antamiseksi.

,

, cm3, kW

Hinta-arvion tarkkuus /3 
.

Uusi maksutapa - Mobiilimaksu

Mobiilimaksu on uusi helppo ja nopea maksumuoto, jolla voit maksaa suoraan puhelinlaskullasi ilman rekisteröitymistä suoraan Internet-selaimesta.

Palvelu toimii kaikilla laitteilla, kuten matkapuhelimet, tabletit ja tietokoneet, joissa on Elisan, Saunalahden, Telian tai DNA:n data-yhteys. Mobiilimaksun käyttäminen on mahdollista, kun käytät laskutuskelpoisen liittymän datayhteyttä. Elisan ja Saunalahden liittymillä Mobiilimaksu on mahdollinen millä tahansa yhteydellä (vaatii liittymän numeron syöttämisen).

Kirjaudu sisään, tai anna saamasi PIN-koodi

TAI
anna PIN-koodi

 

 

Paikallinen autokauppias on kiinnostunut tästä kohteesta:

Yhteystietosi

Nettiauto tekee yhteistyötä paikallisten autoliikkeiden kanssa ja auttaa sinua tekemään helpot ja nopeat autokaupat. Jätä yhteystietosi lomakkeelle ja välitämme tietosi yhteistyökumppaneillemme. Yhteystyökumppanimme voivat olla sinuun yhteydessä, mutta yhteystietojasi ei luovuteta suoramarkkinointiin.

Kirjaudu sisään

Näytä

Sinulla on keskeneräinen ilmoitus. Mitä haluat tehdä?

Haluatko poistaa kuvan?

 

Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.