”History Will Prove Me Right” - Henry Ruggierin romuromanttinen autokokoelma

Jutut 08.02.2019

Emme saa tietää ajatteliko ranskalainen Henry Ruggieri Winston Churchillin tapaan historian joskus osoittavan hänen olevan oikeassa.

Monsieur Ruggieri kerrytti autokokoelmansa aikana jolloin vanhojen autojen keräily ei ollut järin muodikas harrastus. Edes Henryn naapurit eivät osanneet suuremmin miehen toimia arvostaa -toisaalta eksentrinen Henry tuskin antoi muiden mielipiteille juurikaan arvoa. 

On piilossa viidakon

Array

Ruggieri erakoitui varhain, eikä koskaan ajanut autoillaan, saati esitellyt niitä vieraille. Kokoelman todellinen laajuus paljastuikin maailmalle vasta keräilijän kuollessa 80:n vuoden iässä 2018.

Ruggierilla ei ollut lähisukulaisia ja pesänhoitajan vaivoin tavoittamat kaukaiset perilliset antoivat kokoelman sellaisenaan Interences-huutokauppakamarin realisoitavaksi. 

Vuosikymmeniä jatkunut hamstraaminen oli paisuttanut kokoelman niin suureksi, että Henry oli joutunut jakamaan sen viiteen eri osoitteeseen. Estääkseen rakkaita autojaan joutumasta pitkäkyntisten käsiin Ruggieri poisti jokaisesta autostaan virranjakajan tai muun ajamiselle vältämättömän osan. ClassicDigestin lukijasivulle ilmestyneistä kuvista ilmenee kuinka luonto oli jo onnistunut ottamaan osan kokoelmasta omakseen. 

Kokoelman koon lisäksi huomiota herättää sen monipuolisuus. Ruggieri ei tuntunut keskittyvän useimpien keräilijöiden tapaan erityisesti mihinkään merkkiin tai autotyyppiin. Haluttujen urheiluautojen lisäksi kokoelmasta löytyy niin tuiki tavallisia perheautoja kuin Detroitin parhaimmistoa. 

Kun vasara kopsahtaa

Kun Ruggierin koko jäämistö huutokaupattiin tammikuussa 2019 ei kenellekään tullut yllätyksenä, että korkeimmat huudot kuultiin 1968 Lamborghini Miura P400:n ja 1961 Jaguar E-typen joutuessa vasaran alle. 

Arvonnousu oli näiden keräilyharvinaisuuksen kohdalla huima. Ruggierin 1996 hankkiman Miuran myyntihinta nousi 560 000 euroon ja E-typen 99 000 euroon. Ostohetkellä Ruggieri liene maksanut Miurasta korkeintaan 15 000 puntaa. E-type puolestaan oli tullut Henryn kokoelmaan jo 70-luvulla, jolloin maailman kauneimman auton hinnat kynsivät pohjamudissa. 

Enemmän kuin pelkkä auto 

Lamborghini Miura P400 perusmallin keskihinta on nykyään noin 800 000 euroa. Ruggieri-yksilö tulee maksamaan ostajalle entisöitynä huomattavasti enemmän. Ostaja saa kuitenkin paljon enemmän kuin pelkän auton, hänestä tulee kulttuurimesenaatti. Hän saa ainutlaatuisen kokemuksen sekä suurta mielihyvää ollessaan tärkeä osa Miuran uudelleen syntymää.

Epilogi

Historia todisti siis Ruggierin olleen oikeassa -vai todistiko sittenkään? Suurin osa kokoelmasta näet myytiin pilkkahinnalla.

Kuvat / photos: Interences via ClassicDigest 

Antti-Pekka Kaartinen
Antti-Pekka Kaartinen Digitalisaation lisäksi kirjoittaja pitää kovasti muotoilusta ja mekaniikasta. Tämä saattaa selittää sen, että hän on yksi ClassicDigest-sivuston perustajista.

Kommentit

Myynnissä - Jaguar E-type
OK
 • Rekisteröityminen
  kannattaa!

  Pyyhkäise, niin teidät miksi
 • Yhdet tunnukset käyvät
  kaikilla NettiX-sivustoilla.

 • Suosikkilistasi pysyy
  ajantasalla joka laitteessa.

 • Saat samat hakuagentit
  käyttöön kaikkialla.

Rekisteröityminen on yksityiskäyttäjälle ilmaista:

Syötä rekisterinumero

Syötä alla olevaan kenttään käytetyn auton rekisterinumero, josta haluat hinta-arvion.
Hinta 8 € - Voit maksaa Hinta-arvion tekstiviestillä tai verkkopankkimaksuna

Tulosta/tallenna Hinta-arvio

Hinta-arvion lähettäminen sähköpostiin

Kirjoita alle sähköpostiosoite, jonne haluat lähettää Hinta-arvion PDF-tiedostona. Voit kirjoittaa useampia osoitteita erottamalla ne pilkulla.

 

,

, cm3, kW

Hinta-arvion tarkkuus /3 
.

Uusi maksutapa - Mobiilimaksu

Mobiilimaksu on uusi helppo ja nopea maksumuoto, jolla voit maksaa suoraan puhelinlaskullasi ilman rekisteröitymistä suoraan Internet-selaimesta.

Palvelu toimii kaikilla laitteilla, kuten matkapuhelimet, tabletit ja tietokoneet, joissa on Elisan, Saunalahden, Telian tai DNA:n data-yhteys. Mobiilimaksun käyttäminen on mahdollista, kun käytät laskutuskelpoisen liittymän datayhteyttä. Elisan ja Saunalahden liittymillä Mobiilimaksu on mahdollinen millä tahansa yhteydellä (vaatii liittymän numeron syöttämisen).

Kirjaudu sisään, tai anna saamasi PIN-koodi

TAI
anna PIN-koodi

 

 

Paikallinen autokauppias on kiinnostunut tästä kohteesta:

Yhteystietosi

Nettiauto tekee yhteistyötä paikallisten autoliikkeiden kanssa ja auttaa sinua tekemään helpot ja nopeat autokaupat. Jätä yhteystietosi lomakkeelle ja välitämme tietosi yhteistyökumppaneillemme. Yhteystyökumppanimme voivat olla sinuun yhteydessä, mutta yhteystietojasi ei luovuteta suoramarkkinointiin.

Kirjaudu sisään

Näytä
tai

Sinulla on keskeneräinen ilmoitus. Mitä haluat tehdä?

Haluatko poistaa kuvan?

Unohditko salasanan?

Haluan vastausviestin

Anna lähettämämme koodi

Koodi on lähetetty osoitteeseen

Salasanan uusiminen

Näytä