Janne vaihtoi dieselin kaasuautoon: ”Reissaaminen on nyt huomattavasti edullisempaa"

MAINOS Jutut 25.04.2022

Janne Flyktman hankki kakkosautoksi kaasuauton Ruotsista, ja tankkaa nyt paikallisesti tuotettua biokaasua lähes nollapäästöillä.

Yrittäjä Janne Flyktman asuu sekä Lahdessa että Jyväskylässä. Ennen hän ajoi kahden kaupungin väliä isolla diesel-BMW:llä, mutta polttoaineen hinnan nousu sai miehen miettimään toisenlaisia vaihtoehtoja.

"Totesin, että on järkevintä vaihtaa kakkosauto kaasuautoon, jolloin kahden kaupungin välin reissaaminen olisi huomattavasti edullisempaa kuin dieselautolla ajaminen."

Edullisemmat kilometrit olivat siis vahvasti mielessä, mutta myös ympäristöarvoilla oli iso merkitys.

"Tankkaan vain biokaasua, jolloin päästöt ovat lähes nolla. Biokaasu tuotetaan paikallisesti, eikä se rasita ympäristöä", Flyktman kertaa perusteita biokaasun käytölle.

Biokaasu on uusiutuva liikenteen polttoaine ja helppo tapa vähentää liikenteen kasvihuonekaasupäästöjä jopa 90 prosenttia verrattuna perinteisiin polttoaineisiin. Sitä tuotetaan paikallisesti muun muassa kotitalouksien ja yritysten biojätteistä sekä jätevesistä.

Kaasuautoihin voidaan tankata joko uusiutuvaa biokaasua tai maakaasua. Lähituotettu biokaasu on tankkaushinnaltaan kuitenkin edullisempaa kuin maakaasu, joten se on myös kukkaron kannalta helppo valinta kaasuautoilijalle.

Kaasun tankkausasemia on tarjolla tiheään

Array

Janne Flyktmanin perheen uusi auto on käytetty Volkswagen Passat Variant EcoFuel eli 24 kilon kaasutankilla varustettu kaasuauto, jossa on myös bensatankki.

"Bensatankin kanssa auton toimintamatka on melkein 1 000 kilometriä, mutta kertaakaan ei ole kaasu loppunut kesken matkan. Kaasun tankkausasemien verkosto on niin hyvä nykyään ja lisää tulee koko ajan. Myös yksittäisiä paikallisia biokaasunmyyjiä ilmestyy enemmän markkinoille, joka on minusta tosi hyvä asia."

Suomessa on tällä hetkellä lähes 70 paineistettua kaasua jakelevaa tankkausasemaa, joista 38 on Gasumin ylläpitämiä. Kaasuautojen määrän kasvun myötä uusia asemia on innostunut rakentamaan Gasumin lisäksi moni muu toimija, joten tankkausasemaverkosto kehittyy jatkuvasti.

Ruotsissa on tarjolla runsaasti käytettyjä kaasuautoja

Kaasulla käyvän Volkswagen Passatin Flyktman haetutti Ruotsista, missä tarjontaa käytetyistä kaasuautoista on enemmän kuin Suomessa. Kaasuautojen kokonaismäärä on Ruotsissa reilut 50 000, Suomessa puolestaan 16 000.

"Tarkoituksenani oli mennä itse Ruotsiin hakemaan auto, mutta rajoitukset sotkivat sen suunnitelman. Ystäväni asuu Ruotsissa ja hänellä on tietoa autoista ja erityisesti Volkswagen Passatista. Hän kävi koeajamassa minua kiinnostaneen yksilön puolestani."

Kaasuauton voi siis helposti hakea itse. Toinen vaihtoehto on käyttää tuontipalvelua eli autovälittäjää. Tämä on hyvä vaihtoehto sellaiselle, joka haluaa säästää omaa aikaa ja vaivaa.

"Selvitin tuontipalveluiden hintoja, mutta ne olivat niin arvokkaita, että en halunnut sellaista rahaa käyttää, kun tuntui, että säästö valuu toisen lompakkoon. Kun hakee itse, kannattaa laskea 300-500 euron budjetti laivoihin, maksuihin ja muihin kuluihin", Flyktman sanoo.

Kolmas käytetyn kaasuauton hankinnan vaihtoehto on ostaa auto suomalaisesta liikkeestä, joka on tuonut sen valmiiksi Suomeen.

"Katsoin vaihtoehdot läpi netin kauppapaikoista, mutta tarjonta oli tosi kapea. Syynä on käsittääkseni se, että käytettynä maahantuodut kaasuautot menevät tosi hyvin kaupaksi."

Janne Flyktmanin lisäksi moni muukin suomalainen on innostunut tuomaan käytetyn kaasuauton ulkomailta viime aikoina.

"Käytettynä maahantuotujen kaasuautojen määrä on ollut alkuvuoden aikana peräti yli kaksinkertainen uusien kaasuautojen ensirekisteröintimäärään verrattuna. Osaltaan tähän on vaikuttanut uusien autojen pitkät toimitusajat komponenttipulan vuoksi. Kasvanut kiinnostus kaasuauton maahantuontiin kielii kuitenkin ensisijaisesti suomalaisten halusta löytää nyt edullisempia vaihtoehtoja autoiluun", sanoo Gasumin Business Manager Heidi Kuoppala.

Janne Flyktmanin vinkit kaasuauton hakuun Ruotsista

1. Katso ennakkoon käytettyjen autojen portaalista vaihtoehtoja.

2. Toimi vain autoliikkeiden kanssa. Yksityiset eivät halua myydä ulkomaille vakuutusasioiden takia.

3. Varmista ennen reissua, että autot ovat vielä myymättä.

4. Varaa laivaan, asiakirjoihin ja muihin kuluihin hakumatkalle noin 300-500 euroa.

5. Ole tarkka huoltokirjan ja auton historian kanssa. Koeajo, joka varmistaa, että auto on kunnossa, on tärkein. Melkein yhtä tärkeä on tarkistaa, että auton historia on kunnossa. Tarkista aina, että ajetut kilometrit ja huoltokirjan merkinnät täsmäävät. Kannattaa katsoa toista vaihtoehtoa, jos eivät täsmää.

6. Käy heti Suomessa katsastuskonttorilla tekemässä käyttöönottoilmoitus. Saat autoon siirtokilvet, joilla voit ajaa kolme kuukautta.

7. Tee verottajan verkkosivustolla autoveroilmoitus.

8. Maksa autovero, kun saat verotuspäätöksen.

9. Käy katsastusasemalla rekisteröimässä auto Suomeen. Ota kuitti maksetusta autoverosta mukaan. Saat autoon suomalaiset rekisterikilvet.

10. Käytössäsi on Suomeen rekisteröity kaasuauto - nauti edullisista ja ympäristöystävällisistä kilometreistä!

Löydät kaikki Suomen kaasutankkausasemat Gasumin asemakartasta tai kaasuautoilijoiden Gasum Driver App -mobiilisovelluksesta.

Katso Nettiauton kaasuautojen valikoima >>

Ohje käytetyn auton tuontiin verottajan sivustolla >>

Ohje käytetyn auton tuontiin tullin sivustolla >>

Kommentit

OK
 • Rekisteröityminen
  kannattaa!

  Pyyhkäise, niin teidät miksi
 • Sama tunnus käy kaikkiin Alma Ajo -palveluihin.

 • Suosikkilistasi pysyy
  ajantasalla joka laitteessa.

 • Saat samat hakuagentit
  käyttöön kaikkialla.

Rekisteröityminen on yksityiskäyttäjälle ilmaista:

Syötä rekisterinumero

Syötä alla olevaan kenttään käytetyn auton rekisterinumero, josta haluat hinta-arvion.
Hinta 8 € - Voit maksaa Hinta-arvion tekstiviestillä tai verkkopankkimaksuna

Tulosta/tallenna Hinta-arvio

Hinta-arvion lähettäminen sähköpostiin

Kirjoita alle sähköpostiosoite, jonne haluat lähettää Hinta-arvion PDF-tiedostona. Voit kirjoittaa useampia osoitteita erottamalla ne pilkulla.

 

,

, cm3, kW

Hinta-arvion tarkkuus /3 
.

Uusi maksutapa - Mobiilimaksu

Mobiilimaksu on uusi helppo ja nopea maksumuoto, jolla voit maksaa suoraan puhelinlaskullasi ilman rekisteröitymistä suoraan Internet-selaimesta.

Palvelu toimii kaikilla laitteilla, kuten matkapuhelimet, tabletit ja tietokoneet, joissa on Elisan, Saunalahden, Telian tai DNA:n data-yhteys. Mobiilimaksun käyttäminen on mahdollista, kun käytät laskutuskelpoisen liittymän datayhteyttä. Elisan ja Saunalahden liittymillä Mobiilimaksu on mahdollinen millä tahansa yhteydellä (vaatii liittymän numeron syöttämisen).

Kirjaudu sisään, tai anna saamasi PIN-koodi

TAI
anna PIN-koodi

 

 

Paikallinen autokauppias on kiinnostunut tästä kohteesta:

Yhteystietosi

Nettiauto tekee yhteistyötä paikallisten autoliikkeiden kanssa ja auttaa sinua tekemään helpot ja nopeat autokaupat. Jätä yhteystietosi lomakkeelle ja välitämme tietosi yhteistyökumppaneillemme. Yhteystyökumppanimme voivat olla sinuun yhteydessä, mutta yhteystietojasi ei luovuteta suoramarkkinointiin.

Kirjaudu sisään

Näytä
tai

Sinulla on keskeneräinen ilmoitus. Mitä haluat tehdä?

Haluatko poistaa kuvan?

 

Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.