Jatkuvasti yleistyvä liikennesuunnittelun ilmiö ovat liikenneympyrät eli virallisemmalta nimeltään kiertoliittymät. Perussääntö niissä ajamiseen on, että ympyrässä olevaa väistetään. Sen kertoo jo kärkikolmio, jonka alla on ympyörän muodostavan nuolten lisäkilpi.
Lisäksi pitää väistää jalankulkijoita ja pyöräilijöitä myös ympyrästä poistuttaessa. Tämä unohtuu usein, tai saattaa jäädä kokonaan huomaamatta.
Erityisen vaikea tilanne on, jos poistuu ympyrästä heti ensimmäisestä oikealle. Tällöin huomio saattaa olla liikaa vain ympyrässä olevassa liikenteessä. Takaoikealta lähestyvä kevyen liikenteen edustaja saattaa yllättää pahemman kerran. Pitää siis katsoa, onko tie selvä, ennen kuin ajaa ympyrästä suojatielle.
Toinen yleinen ongelma ei ole yhtä vaarallinen, mutta sitäkin ärsyttävämpi: vilkun käyttämättömyys.
Liikenneympyröillä pyritään tekemään liikenteestä risteyksiä sujuvampaa ja turvallisempaa. Niillä onkin pystytty korvaamaan monia vaarallisia risteyksiä ja poistamaan liikennevaloja. Ideana on, että liikenne soljuu hitaasti koko ajan eteenpäin, eikä tarvitsisi paljoa pysähdellä.
Siksi vilkkua pitää näyttää oikealle heti kun on lähestymässä poistumiskohtaa. Näin seuraava ympyrään tulija näkee ajoissa, että olet poistumassa ja hän pääsee jo liikkeelle. Jokainen säästää näin sekunnin-pari ja liikenne sujuu mukavammin.