Tervetuloa Alma Ajo -käyttäjäksi!

Olet kirjautuneena Alma-tunnuksella
Käyttääksesi Alma Ajo -palveluita, sinun tulee hyväksyä Käyttöehdot.

Tervetuloa

Olet luonut Alma-tunnuksen .
Vahvista vielä sähköpostiosoitteesi ennenkuin voit käyttää tunnustasi.
Sähköpostiisi on lähetetty ohjeet vahvistamista varten.

Mercedes-Benz C 350e – Arvokkaasti ekoillen

Koeajot 23.01.2017

C-sarjan ekomalli 350e on paljon muutakin kuin pelkkä säästöpossu. Ilmajousitus takaa luxustason kyydit ja 279 hv häikäilemättömän suorituskyvyn.

Mercedeksen C-sarjan hybridi, 350e on osa laajempaa strategiaa, jonka mukaan merkki esittelee vuoden 2017 loppuun mennessä yhteensä 10 uutta samaan teknologiaan perustuvaa pistoke-hybridiä. Hybridi-genressä ”Plug-Init” ovat tätä päivää ja Mersun järjestelmä on ehdottomasti tämän hetken kehittyneimpiä markkinoillamme. Edistyksellinen tekniikka ja muut tähtikeulan ominaisuudet pitävät huolen siitä, että 350e ei ekohenkisyydestään huolimatta ole halpa auto.

Jos mukaan ei lasketa C-sarjan AMG-malleja, on ladattavan hybridin veroton n. 53 000 euron hinta malliston kalleimmasta päästä, mutta pienten päästöjen myötä alhaisemmaksi jäävä autovero tasaa puntteja melkoisesti. Verojen kanssa farmarimallisen hybridin perushinnaksi muodostuu noin 57 000 euroa. Hinta on jotakuinkin sama, kuin 2-litraisella bensaturbolla varustettu C 300 T. Bensaversioon päätyvä joutuu tinkimään paitsi tehosta ja väännöstä, myös luonnollisesti kulutuksesta.

Kuitenkin ajatuksena se, että joku ostaisi lähemmäs 60 000 euron hybridin pelkästään siksi, että säästäisi polttoainekustannuksissa, tuntuu absurdilta. Ideana miltei sama kuin hommaisit rehvakkaan Turhapuro-mallisen minkkiturkin sillä perusteella, että se on vain niin pirun järkevä ja käytännöllinen. Tokihan kalliimmallakin hybridillä pääsee tarvittaessa hyvin pienellä kulutuksella, yhtä lailla kuin minkkiturkkikin lämmittää pakkasella, mutta tämän hintaluokan premium-autoa hankkiessa on huomattavan pieni polttoaineen kulutus lähinnä laadukkaan paketin päälle tuleva bonus.

Toisaalta autolle luvattu 2,1 litran keskikulutus kyllä herättää käyttäjän mielenkiinnon, vaikka monen muunkin hybridin tapaan lukeman saavuttaminen vaatii optimaalisia olosuhteita ja hyvin kevyttä kaasujalkaa. Viikon aikana hybridi haukkasi sekalaisessa ja hieman enemmän maantiepainotteisessa ajossa keskimäärin 6,5 litraa, eli reilun kahden litran kulutuksesta jäätiin kauas.

Reittiperusteinen käyttöjärjestelmä

Array

Plug-In hybridille luvataan parhaimmillaan 31 kilometrin toimintasäde pelkällä sähköllä, joten jos latausmahdollisuus löytyy sopivan mittaisen taipaleen molemmista päistä, voi matkan taittaa periaatteessa nollakulutuksella. Käytännössä 31 kilometrin toimintasäde tuntuu kuitenkin melko optimistiselta. Koeajon aikana tähän lukemaan ei ylletty yrittämälläkään ja parhaimmillaan akut riittivät reilun 20 kilometrin matkaan.

Tällöin kaasua tuli käsitellä höyhenen kevyesti. Kokeilumielessä ”tuhlailevalla” tyylillä suoritetulla lenkillä akut saatiin kuiviksi jo alle 7 kilometrin matkalla, kun lähtötilanteessa auto ilmoitti toimintasäteeksi 25 kilometriä. Muiden hybridien lailla, ei Mersukaan pysty huippuälykkäästä tekniikasta huolimatta paikkaamaan kuluttavasti ajavan kuskin virheitä, vaan ekologinen ajotyyli on edelleen säästämisen avaimena.

Hyvänä esimerkkinä edistyksellisestä tekniikasta toimii reittiperusteinen energian käyttöjärjestelmä. Kun määränpään osoite on näpytelty navigaattoriin, huomioi systeemi reitillä olevat mäet ja mutkat optimoiden hybridijärjestelmän mahdollisimman taloudelliseksi juuri kyseiselle reitille. Haptinen, eli kosketukseen perustuva kaasupoljin antaa kuskille infoa ja opastaa taloudellisempaan ajotyyliin.

Kaasua painaessa polkimessa tuntuu selvä pykälä. Tämä kertoo, että sähkömoottorin kaikki teho on jo käytössä ja syvemmälle painaessa bensamoottori käynnistyy. Polkimessa tuntuva kaksoisnapautus taas kehottaa kuljettajaa nostamaan jalan kaasulta, jos aktiivinen etäisyystutka havaitsee edessä hiljempaa liikkuvan kohteen tai vaikkapa esteen.

Hybridijärjestelmästä löytyy 4 erilaista käyttötapaa. Hybrid-asetuksella käytössä ovat tietenkin molemmat moottorit ja niiden painopiste muuttuu nopeuden ja ajotilanteen mukaan. E-save tila käyttää pelkkää polttomoottoria ja säästää sähköä tarvittavaa ajankohtaa varten. Kaupunkiin tultaessa päälle voi kytkeä E-moden, jolloin liikkuminen tapahtuu pelkän sähkön voimalla.

Sähköllä ajellessa huippunopeus on 130 km/h, eli periaatteessa sillä pärjää vaikka moottoritiellä. Huippunopeutta ajaessa sähkö hupenee kuitenkin silmissä, joten varsinaista hyötyä siitä ei motarilla juuri ole. Charge-moodilla akkuja voi ladata ajon aikana esim. juuri kaupunkiajoa varten, mutta tällöin kulutuslukemat pomppaavat moninkertaiseksi luvattuun nähden.

Vaikka latausjohdon esiin kaivamisesta ja seinään kytkemisestä on aina jonkin verran vaivaa, kannattaa vaivannäkö ehdottomasti. Pikalatauspisteissä akut täyttyvät nopeimmillaan 1,5 tunnissa ja töpselistä käsin noin 3-4 tunnissa, joten akut ehtivät hyvin latautua työpäivän aikana. Latauspistokkeen paikka löytyy hieman poikkeavasti oikeasta takakulmasta, eli auton joutuu useimmiten peruuttamaan sähkön lähteelle. Johtoa ei kuskin ovelle näe ollenkaan, joten piuhan seinässä olo on hyvä pitää mielessä. Auto itse tosin muistuttaa asiasta ennen liikkeelle lähtöä, mutta kuitenkin.

Sivistyneesti riuhtoen

Jos hetkeksi malttaa unohtaa iänikuisen bensan säästämisen ynnä muun kitsastelun ja tunnustelee Mersun voimalinjaa kokonaisuutena, huomaa sen melko pian olevan vertaansa vailla. Dieselmäinen vääntö yhdistettynä kiertävään bensaturboon tekee vaikutuksen joka kerran, kun kaasua painaa reilummin. 2-litrainen turbomoottori tuottaa tehoa 211 hevosvoimaa ja vääntöä 350 Nm. Sähkömoottori puolestaan tarjoaa 82 hevosvoimaa sekä 340 Nm väännön.

Yhteistehoa voimalinjasta irtoa parhaimmillaan 279 heppaa ja vääntöä paketti kirnuaa 600 Nm verran. Näillä eväillä farkkumalli ryntää sataseen reilussa kuudessa sekunnissa ja huippuja se kelaa hiukan alle 250 km/h. Lukemat ovat vaikuttavia ja ajossa väännön tosiaankin tuntee. Moottoreiden yhteispeli on miltei saumatonta, ainoastaan satunnaisesti polttomoottorin käynnistyksen tuntee aavistuksenomaisena nykäyksenä. Mitään ääntä käynnistymisestä ei kuulu eikä bensamoottorin melu häiritse kovillakaan kierroksilla.

Vaihteistona hybridissä on aina 7-vaihteinen automaatti, eikä sen toimista löydy moitteen sijaa. Hybridi-ajomoodien lisäksi vaihteistosta löytyy viisi erilaista vaihtoehtoa. Eco- ja Comfort-asetukset keskittyvät nimensä mukaisesti pihistelyyn ja mukavuuden maksimoimiseen. Sport-moodin kytkentä kiristää vaihteiston ja moottorinohjauksen lisäksi jousitusta sekä ohjausta. Viimeistään vielä rahtusen urheilullisempi Sport+ -asetus saa houkuteltua kuljettajasta sen pikkupojan tai tytön esille.

Tällöin alusta muuttuu erittäin jämäkäksi ja mutkaisemmalla tiellä menoon tulee hupia roppakaupalla lisää. Kaasunpainallusta seuraa välitön kiihtyvyys ja vaikka Mersun imagoon ei kiivastahtinen räppäily oikein istukaan, saattaa kuljettajan suupieliin hymynkare nousta sopivan polveilevalla tiellä. Ohjaustuntuma on täsmällinen ja tanakan alustan ansiosta mutkiin painaminen luonnistuu erittäin viihtyisissä merkeissä hiukan kovemmassakin vauhdissa.

 • Array
 • Array
 

Sähköllä arvokkuutta ajoon

Meno maistuu siis vauhdikkaammin ajaessa, mutta omimmalla tontillaan C 350e on arvokkaan rauhallisesti matkustaessa. Hybridivoimalinja toimii erinomaisen sivistyneesti ja ennen kaikkea äänettömästi. Vakiovarusteinen ilmajousitus poimii töyssyt huomaamattomasti, kunhan vain muistaa kytkeä ajomoodin Comfortille. Tunnelma matkustamossa on Mersumaisen laadukas. Hallintalaitteet ovat kuin ergonomian oppikirjasta ja ajoasento on tukeva mutta levollinen. Hybridin akustot sijaitsevat tavaratilan alla ja näin ollen syövät tavaratilasta osan. Perusasennossa tilaa löytyy kuitenkin vielä 450 litraa.

Turvallisuuden tunnettuna edelläkävijänä Mercedekseen on saatavilla käytännössä kaikki mahdolliset turvavarusteet ja avustimet. Mielenkiintoisimpia näistä ovat koeajoautostakin löytyneet aktiivinen kaistavahti sekä adaptiivinen vakionopeussäädin, joiden yhteistyön hedelmänä Mercedes ohjaa käytännössä itse itseään.

Toki ratista pitää vielä ainakin periaatteen tasolla pitää kiinni, mutta hätkähdyttävän pehmeästi ja turvallisen tuntuisesti Mersu pitää itsensä kaistaviivojen välissä. Auto kulkee parhaimmillaan pitkiäkin matkoja ilman että rattiin edes koskee, mutta vastuu tapahtumista on tietysti edelleen kuljettajalla. Mercedeksen järjestelmän toimivuus kertoo jo nyt kuitenkin sen, että täysin autonomisen ajon aika ei enää ole kaukana.

Hybridinä Mercedes maistuu makealta. C 350e kuuluu niihin autoihin, johon pitkän työpäivän päätteeksi istahtaessaan voi sulkea hektisen ulkomaailman oven taakse ja nauttia arjen ylellisyydestä. Joko äänettömästi ekoillen, tai räävittömästi loputtomalla väännöllä mässäillen. Ne kenellä on siihen varaa, nauttikoon täysin siemauksin.

Sami Puskala

Kehuja: voimalinjan toiminta, suorituskyky, ajettavuus, varustelu, laadun tuntu

Parantamisen varaa: sähköajon riittävyys, hinta

Mercedes-Benz C 350e Plug-In Hybrid:

Moottori: Nelisylinterinen, 1991cm3 bensiinimoottori + sähkömoottori
Teho: 211 hv (155 KW) / 5500 rpm
Vääntö: 350 Nm
Sähkömoottori: 82 hv / 340 Nm
Yhteisteho: 279 hv (205 KW) / 600 Nm
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 6,2 s.
Huiput: 246 km/h
Vaihteisto: 7-vaihteinen automaatti
Vetotapa: Takaveto
Kulutus (yhd.):  2,1 l / 100km
CO2 päästöt:  49g/km
Mitat (pit/lev/kork): 4702mm/1810mm/1457mm
Akseliväli: 2840mm
Omapaino: 1840 kg
Hinta alkaen: 57 286€
Sami Puskala
Sami Puskala Sami Puskalan pohjaton rakkaus autoja ja moottoripyöriä kohtaan on saanut alkunsa pikkupoikana Volkkarin takapenkillä unelmoiden. Tänä päivänä unelmia edustavat viriili Toyota Corolla ja hieman seniilimpi Volvo V70. Unelmaprätkä odottaa kaupan hyllyllä, mutta historiaan mahtuu iso liuta kaksipyöräisiä.

Kommentit

Nettiauton käyttäjien antama arvosana:
Myynnissä - Mercedes-Benz C
OK
 • Rekisteröityminen
  kannattaa!

  Pyyhkäise, niin teidät miksi
 • Sama tunnus käy kaikkiin Alma Ajo -palveluihin.

 • Suosikkilistasi pysyy
  ajantasalla joka laitteessa.

 • Saat samat hakuagentit
  käyttöön kaikkialla.

Rekisteröityminen on yksityiskäyttäjälle ilmaista:

Syötä rekisterinumero

Syötä alla olevaan kenttään käytetyn auton rekisterinumero, josta haluat hinta-arvion.
Hinta 8 € - Voit maksaa verkkopankissa, luottokortilla tai mobiilimaksuna.

Tulosta/tallenna Hinta-arvio

Hinta-arvion lähettäminen sähköpostiin

Kirjoita alle sähköpostiosoite, jonne haluat lähettää Hinta-arvion PDF-tiedostona. Voit kirjoittaa useampia osoitteita erottamalla ne pilkulla.

 

 

Tämä jotuu yleensä siitä, että automalli on niin harvinainen, ettei hinnoittelutietoa ole riittävästi tarkan arvion antamiseksi.

,

, cm3, kW

Hinta-arvion tarkkuus /3 
.

Uusi maksutapa - Mobiilimaksu

Mobiilimaksu on uusi helppo ja nopea maksumuoto, jolla voit maksaa suoraan puhelinlaskullasi ilman rekisteröitymistä suoraan Internet-selaimesta.

Palvelu toimii kaikilla laitteilla, kuten matkapuhelimet, tabletit ja tietokoneet, joissa on Elisan, Saunalahden, Telian tai DNA:n data-yhteys. Mobiilimaksun käyttäminen on mahdollista, kun käytät laskutuskelpoisen liittymän datayhteyttä. Elisan ja Saunalahden liittymillä Mobiilimaksu on mahdollinen millä tahansa yhteydellä (vaatii liittymän numeron syöttämisen).

Kirjaudu sisään, tai anna saamasi PIN-koodi

TAI
anna PIN-koodi

 

 

Paikallinen autokauppias on kiinnostunut tästä kohteesta:

Yhteystietosi

Nettiauto tekee yhteistyötä paikallisten autoliikkeiden kanssa ja auttaa sinua tekemään helpot ja nopeat autokaupat. Jätä yhteystietosi lomakkeelle ja välitämme tietosi yhteistyökumppaneillemme. Yhteystyökumppanimme voivat olla sinuun yhteydessä, mutta yhteystietojasi ei luovuteta suoramarkkinointiin.

Kirjaudu sisään

Näytä

Sinulla on keskeneräinen ilmoitus. Mitä haluat tehdä?

Haluatko poistaa kuvan?

 

Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.