Tervetuloa Alma Ajo -käyttäjäksi!

Olet kirjautuneena Alma-tunnuksella
Käyttääksesi Alma Ajo -palveluita, sinun tulee hyväksyä Käyttöehdot.

Tervetuloa

Olet luonut Alma-tunnuksen .
Vahvista vielä sähköpostiosoitteesi ennenkuin voit käyttää tunnustasi.
Sähköpostiisi on lähetetty ohjeet vahvistamista varten.

Mistä rahoitus käytetyn auton ostoon yksityiseltä?

MAINOS Jutut 24.09.2022

Käytetyn auton rahoitukseen on useita eri vaihtoehtoja.

Kaupallinen yhteistyö: Summarum

Monet ihmiset ovat innostuneet vaihtamaan autoaan uudempaan ja ympäristöystävällisempään. Samalla he myyvät vanhaa autoaan itse netin kautta, koska romutuspalkkio ei ole kannattava vaihtoehto autoa vaihdettaessa. Ympäristöystävällisiä vaihtoautoja alkaakin olla mukavasti tarjolla, ja niiden kysyntä on kasvussa. Vaikka auton arvo onkin jo laskenut uudesta, voi vaihtoauton hinta yhä olla hyvin korkea, ja yksityisten henkilöiden väliseen autokauppaan voi olla haastavaa löytää rahoitusta.

Erilaisia rahoitusvaihtoehtoja

Kun tehdään yksityisten henkilöiden välillä autokauppaa, ovat autoliikkeiden tarjoamat rahoitusvaihtoehdot poissa valikoimista. Näiden rahoitusmuotojen haasteena ovat olleet myös korkeat korot, jotka nostavat auton lopullisia kustannuksia tuntuvasti ja vähentävät siksi kiinnostusta ostaa käytettyä autoa liikkeestä. Lisäksi auto on rahoitusyhtiön nimissä niin kauan kunnes auto on kokonaan maksettu. Se voi aiheuttaa ongelmia, jos autoa aikoo vaihtaa ennen kuin se on kokonaan maksettu.

Rahoitusyhtiöiden kuukausierät ovat usein myös etukäteen määriteltyjä, ja kuluttaja harvoin pystyy niihin itse vaikuttamaan. Kun autoilun käyttökustannukset ovat muutenkin olleet noususuunnassa, voi kuukausierän suuruus nousta kynnyskysymykseksi kokonaiskustannuksia laskettaessa.

Pankin autolaina

Pankilta voi hakea autoa varten lainaa, mutta hakuprosessit vaihtelevat merkittävästi. Pankki saattaa vaatia vakuuksia, ja voi olla, että oma pankki ei suinkaan tarjoa sitä edullisinta lainaa. Kilpaileva pankki taas voi suhtautua nihkeästi lainaan, ellei samalla siirrä kaikkea muutakin pankkiasiointiaan samaan pankkiin.

Lainaa ei välttämättä myönnetä ilman, että tiedetään tarkalleen mitä ollaan hankkimassa, jolloin sopiva käytetty auto yksityiseltä myyjältä saattaa mennä ohi. Pankin lainan hakuprosessi saattaa olla myös varsin hidas ja vaatia hakuprosessia hankaloittavia vakuuksia, takaajia tai monenlaisia muita selvityksiä.

Pankin autolainassa kuluttaja voi jonkin verran vaikuttaa kuukausierän suuruuteen, mutta harvoin niin paljon kuin haluaisi. Hakuvaiheessa suunniteltu maksusuunnitelma voi poiketa pankin tarjouksesta merkittävästi.

Vakuudettomat autolainat

Markkinoilla on onneksi myös paljon yksityisiä luotonantajia, joiden valikoimiin kuuluu autolaina ilman vakuuksia. Eri luotonantajilla on kuitenkin hyvin erilaiset käytännöt ja ehdoissa voi olla merkittäviä eroja, joten lainan hakijalta vaaditaan tarkkuutta.

Ensimmäistä mahdollista lainatarjousta ei kuitenkaan kannata ottaa, vaan lainat kannattaa aina kilpailuttaa. Kilpailuttamalla useita luotonantajia kerralla löytää helposti edullisimman tarjouksen.

Kilpailutuspalvelut ovat kuluttajan eduksi

Erilaisten luottojen ja lainojen kilpailuttaminen on koettu työlääksi ja aikaa vieväksi prosessiksi, johon ei mielellään haluta lähteä. Eikä ihme, koska luotontarjoajia on kymmeniä. Ratkaisu ongelmaan ovat kilpailutuspalvelut, joita on paljon netissä tarjolla.

Monet vierastavat yhä kilpailutuspalvelun käyttöä, koska niihin liittyy paljon väärinkäsityksiä. Tällaisia käsityksiä ovat esimerkiksi se, että kilpailutuspalvelut suosivat jotain tiettyä lainan tarjoajaa tai että niiden käyttö olisi kuluttajalle maksullista.

Kilpailutus on aina maksutonta

Lainojen kilpailuttaminen on kuluttajalle aina maksutonta. Kilpailutuspalvelut eivät kuitenkaan toimi pelkällä hyväntekeväisyydellä, vaan luotonantajat ovat liittyneet palveluun, ja heille se on maksullista.

Esimerkiksi Summarumin avulla kilpailutat lainat helposti ja nopeasti. Kilpailutuksessa hakemus täytetään kokonaisuudessaan netissä, eikä liitteitä tässä vaiheessa tarvita. Lainatarjoukset saa nopeasti ja suoraan omaan sähköpostiin, josta niitä on helppo vertailla. Tarjoukset esitetään aina selkeässä ja yhdenmukaisessa muodossa, ja ne kertovat lainan todelliset kustannukset ilman piilokuluja.

Kilpailutuspalvelu etsii puolueettomasti edullisimman tarjouksen

Kilpailutuspalvelun edullisin lainatarjous perustuu luotonantajan omiin korkoihin ja ehtoihin, eikä palvelu voi siihen erikseen vaikuttaa. Summarum kerää vain automaattisesti ja nopeasti eri luotonantajilta lainatarjoukset, joiden pyytämiseen kuluttajalla menisi runsaasti aikaa. Kun palvelussa on rekisteröityneenä kymmeniä luotonantajia, saadaan tarjoukset kaikilta yhdellä ja samalla hakemuksella.

Alustavaa lainatarjousta ei ole pakko hyväksyä

Mitään lainatarjousta ei ole pakko hyväksyä, jos lainan ehdot eivät tunnu itselle sopivilta. Monet asiakkaat ovat kuitenkin löytäneet kilpailutuksen kautta edullisemman lainatarjouksen kuin mitä alun perin uskoivat löytävänsä. Yksityinen luotonantaja on saattanut mennen tullen päihittää oman pankin tarjoaman lainan korkoineen ja ehtoineen.

Mitä tietoja vakuudettomaan autolainaan tarvitaan?

Vakuudetonta autolainaa kilpailuttaessa tarvitaan hakijan perustietojen lisäksi tiedot tuloista, olemassa olevista luotoista ja lainoista sekä muista menoista. Lisäksi työllisyystilanne tai tulonlähde voi vaikuttaa lainatarjouksen ehtoihin tai lainan myöntämiseen.

Hakemuksessa hakija itse määrittelee tarvitsemansa lainan määrän ja voi myös itse vaikuttaa merkittävästi kuukausierän suuruuteen ja laina-aikaan. Näin omaa talouttaan pystyy paremmin hallitsemaan. Mitään vakuuksia tai takaajia ei tarvitse olla tiedossa, mutta jos haettava lainasumma on suurehko, voi rinnakkaishakija edesauttaa lainan myöntämistä.

Hakemus kannattaa täyttää huolellisesti, koska sen perusteella luotonantajat tekevät lainatarjouksen. Vain oikeilla tiedoilla luotonantajat voivat laskea edullisimman lainatarjouksen hakijalle. Monelle on tullut myös yllätyksenä se, että vakuudetonta autolainaa hakiessa ei kysytä lainan käyttötarkoitusta, kuten pankeilla on tapana kysyä.

Alustava tarjous ei ole vielä sitova

Kun alustavat lainatarjoukset ovat tulleet sähköpostiin, ne esitetään aina samanlaisessa muodossa. Kaikki lainaan liittyvät korot ja kulut eritellään ja todellinen vuosikorko esitetään selkeästi. Näin ollen eri lainatarjouksia on helppo vertailla keskenään ja valita niistä edullisin, jolla rahoittaa yksityisen kanssa käytävä autokauppa. Mikään lainatarjous ei ole vielä sitova, vaan se tulee hyväksyä ja vahvistaa luotonantajan kanssa.

Kun alustavista lainatarjouksista löytyy se paras vaihtoehto, laina hyväksytään luotonantajan ohjeiden mukaisesti ja tässä vaiheessa saatetaan kysyä liitteitä. Ne saa toimitettua helposti netin kautta, ja käytännössä koko hakuprosessi tapahtuu netissä. Kun hakemus on käsitelty loppuun, on laina käytettävissä nopeimmillaan jopa samana päivänä. Juhlapyhät, ilta-aika tai viikonloppu voivat tosin viivästyttää maksua muutamalla päivällä.

Summarum on suomalainen talouden vertailu- ja suunnittelupalvelu. Palvelussa voi kilpailuttaa erilaisia kuukausilaskutuksellisia tuotteita.

Kommentit

OK
 • Rekisteröityminen
  kannattaa!

  Pyyhkäise, niin teidät miksi
 • Sama tunnus käy kaikkiin Alma Ajo -palveluihin.

 • Suosikkilistasi pysyy
  ajantasalla joka laitteessa.

 • Saat samat hakuagentit
  käyttöön kaikkialla.

Rekisteröityminen on yksityiskäyttäjälle ilmaista:

Syötä rekisterinumero

Syötä alla olevaan kenttään käytetyn auton rekisterinumero, josta haluat hinta-arvion.
Hinta 8 € - Voit maksaa verkkopankissa, luottokortilla tai mobiilimaksuna.

Tulosta/tallenna Hinta-arvio

Hinta-arvion lähettäminen sähköpostiin

Kirjoita alle sähköpostiosoite, jonne haluat lähettää Hinta-arvion PDF-tiedostona. Voit kirjoittaa useampia osoitteita erottamalla ne pilkulla.

 

 

Tämä jotuu yleensä siitä, että automalli on niin harvinainen, ettei hinnoittelutietoa ole riittävästi tarkan arvion antamiseksi.

,

, cm3, kW

Hinta-arvion tarkkuus /3 
.

Uusi maksutapa - Mobiilimaksu

Mobiilimaksu on uusi helppo ja nopea maksumuoto, jolla voit maksaa suoraan puhelinlaskullasi ilman rekisteröitymistä suoraan Internet-selaimesta.

Palvelu toimii kaikilla laitteilla, kuten matkapuhelimet, tabletit ja tietokoneet, joissa on Elisan, Saunalahden, Telian tai DNA:n data-yhteys. Mobiilimaksun käyttäminen on mahdollista, kun käytät laskutuskelpoisen liittymän datayhteyttä. Elisan ja Saunalahden liittymillä Mobiilimaksu on mahdollinen millä tahansa yhteydellä (vaatii liittymän numeron syöttämisen).

Kirjaudu sisään, tai anna saamasi PIN-koodi

TAI
anna PIN-koodi

 

 

Paikallinen autokauppias on kiinnostunut tästä kohteesta:

Yhteystietosi

Nettiauto tekee yhteistyötä paikallisten autoliikkeiden kanssa ja auttaa sinua tekemään helpot ja nopeat autokaupat. Jätä yhteystietosi lomakkeelle ja välitämme tietosi yhteistyökumppaneillemme. Yhteystyökumppanimme voivat olla sinuun yhteydessä, mutta yhteystietojasi ei luovuteta suoramarkkinointiin.

Kirjaudu sisään

Näytä

Sinulla on keskeneräinen ilmoitus. Mitä haluat tehdä?

Haluatko poistaa kuvan?

 

Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.