Miten rahoittaa auto yksityishenkilöltä ostaessa?

MAINOS Jutut 10.12.2020

Auton rahoitukseen on tarjolla nykyään monia vaihtoehtoja, ja karkeasti ne voidaan jakaa vakuudellisiin ja vakuudettomiin. Yksityisten välisessä autokaupassa perinteinen autolaina on usein paras vaihtoehto.

Vakuudellisessa rahoitusmuodossa auto toimii rahoitustuotteen tai lainan vakuutena. Autoliikkeiden kanssa asioidessa auton kunto on tiedossa, ja rahoitusyhtiö voi luottaa autoliikkeen arvioon auton todellisesta arvosta. Yksityishenkilöltä ostaessa taas kuntotason laaja vaihtelu hankaloittaa ajoneuvon arvon määrittämistä.

Useimmat rahoitusyhtiöt tarjoavatkin autorahoitusta vain autoliikkeistä ostettaviin autoihin. Joissakin rahoitusmalleissa voi olla rajoituksena myös, että auton ikä ja luoton takaisinmaksuaika yhteensä eivät saa ylittää tiettyä vuosimäärää. Tällöin esimerkiksi jo hieman vanhemman, mutta silti arvokkaan auton ostaminen vakuudellisella rahoituksella jää yleensä haaveeksi.

Vakuudeton autolaina mahdollistaa auton oston mistä vain

Array

Perinteinen autolaina on usein järkevin tapa rahoittaa yksityishenkilöltä ostettava auto. Se sisältää useita kauppaa helpottavia hyötyjä:

· Myyjä saa koko maksusuorituksen kerralla

· Ostaja saa lainalla hankittua juuri sellaisen auton kuin haluaa, mistä ikinä sen sattuukin löytämään – jopa ulkomailta

· Auto siirtyy heti ostajan nimiin

· Autoon saa valita haluamansa vakuutuksen ja sillä saa mennä ulkomaille ilman lupakyselyä

Autolainaa hakeakseen ei enää myöskään tarvitse kävellä hattu kourassa omaan paikallispankkiin, vaan lainan voi ottaa sieltä mistä sen saa kaikkein edullisimmin. Tarjontaa on paljon ja lainanantajat kannattaakin kilpailuttaa, esimerkiksi kotimaisen Sortterin lainavertailupalvelun avulla.

Palvelun käyttäminen on ilmaista, eikä kilpailuttaminen sido mihinkään vaan lainanhakija saa aina päättää, haluaako hyväksyä jonkun saamistaan lainatarjouksista. Kilpailuttaminen on hyödyllistä myös siksi, että palvelu ilmoittaa kaikkien lainatarjousten todellisen vuosikoron – korot ja kaikki kulut ovat nähtävillä ja verrattavissa toisiinsa.

Myös jo olemassa oleva laina on mahdollista ja kannattaakin kilpailuttaa. Vanhan lainan tilalle voi hyvinkin löytää edullisemman. Lainan korvaaminen uudella ei ole vaikeaa, sillä laki määrää kuluttajalle aina mahdollisuuden maksaa laina pois ennenaikaisesti.

Auton kunto kannattaa tarkistaa ennen ostopäätöstä

Autoliikkeet tarkastavat aina auton kunnon, mutta yhtä lailla mm. katsastusasemien ja autokorjaamojen tekemiä kuntotarkastuspalveluita voi hyödyntää yksityishenkilöiden välisessä kaupassa. Auton myyntihintaan nähden 50-100 euron kustannus on pieni investointi, joka voi pelastaa myöhemmiltä kuluilta.

Toinen vaihtoehto on katsastaa auto ennen kauppakirjojen viimeistelyä, sillä tuore katsastuslakimuutos mahdollistaa auton katsastuksen milloin vain, esimerkiksi myynnin yhteydessä. Auton kunnon selvittämisen kustannuksista voi tietenkin myös neuvotella myyjän kanssa, sillä yleensä tarkastuksesta on hyötyä kaikille osapuolille.

Vinkit auton ostoon pähkinänkuoressa:

· Autoa valitessa pidä mielessä sen pääasiallinen käyttötarkoitus ja arvioi ylläpitokustannuksia sekä arvonkehitystä

· Tee huolellinen koeajo ja tarkastuta auton kunto

· Muista tarkistaa myös auton historia esimerkiksi Trafin asiointipalvelusta

· Käytä kauppakirjaan valmista pohjaa, johon kirjataan esimerkiksi tiedossa olevat puutteet

· Mikäli ostat auton rahoituksella, muista aina kilpailuttaa laina!

Sortter on kotimainen lainojen kilpailutuspalvelu. Palvelussa voi hakea lainaa, verrata eri lainoja keskenään tai kilpailuttaa nykyisen lainan.

Kommentit

OK
 • Rekisteröityminen
  kannattaa!

  Pyyhkäise, niin teidät miksi
 • Yhdet tunnukset käyvät
  kaikilla Nettix-sivustoilla.

 • Suosikkilistasi pysyy
  ajantasalla joka laitteessa.

 • Saat samat hakuagentit
  käyttöön kaikkialla.

Rekisteröityminen on yksityiskäyttäjälle ilmaista:

Syötä rekisterinumero

Syötä alla olevaan kenttään käytetyn auton rekisterinumero, josta haluat hinta-arvion.
Hinta 8 € - Voit maksaa Hinta-arvion tekstiviestillä tai verkkopankkimaksuna

Tulosta/tallenna Hinta-arvio

Hinta-arvion lähettäminen sähköpostiin

Kirjoita alle sähköpostiosoite, jonne haluat lähettää Hinta-arvion PDF-tiedostona. Voit kirjoittaa useampia osoitteita erottamalla ne pilkulla.

 

,

, cm3, kW

Hinta-arvion tarkkuus /3 
.

Uusi maksutapa - Mobiilimaksu

Mobiilimaksu on uusi helppo ja nopea maksumuoto, jolla voit maksaa suoraan puhelinlaskullasi ilman rekisteröitymistä suoraan Internet-selaimesta.

Palvelu toimii kaikilla laitteilla, kuten matkapuhelimet, tabletit ja tietokoneet, joissa on Elisan, Saunalahden, Telian tai DNA:n data-yhteys. Mobiilimaksun käyttäminen on mahdollista, kun käytät laskutuskelpoisen liittymän datayhteyttä. Elisan ja Saunalahden liittymillä Mobiilimaksu on mahdollinen millä tahansa yhteydellä (vaatii liittymän numeron syöttämisen).

Kirjaudu sisään, tai anna saamasi PIN-koodi

TAI
anna PIN-koodi

 

 

Paikallinen autokauppias on kiinnostunut tästä kohteesta:

Yhteystietosi

Nettiauto tekee yhteistyötä paikallisten autoliikkeiden kanssa ja auttaa sinua tekemään helpot ja nopeat autokaupat. Jätä yhteystietosi lomakkeelle ja välitämme tietosi yhteistyökumppaneillemme. Yhteystyökumppanimme voivat olla sinuun yhteydessä, mutta yhteystietojasi ei luovuteta suoramarkkinointiin.

Kirjaudu sisään

Näytä
tai

Sinulla on keskeneräinen ilmoitus. Mitä haluat tehdä?

Haluatko poistaa kuvan?

 

Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.