Tervetuloa Alma Ajo -käyttäjäksi!

Olet kirjautuneena Alma-tunnuksella
Käyttääksesi Alma Ajo -palveluita, sinun tulee hyväksyä Käyttöehdot.

Tervetuloa

Olet luonut Alma-tunnuksen .
Vahvista vielä sähköpostiosoitteesi ennenkuin voit käyttää tunnustasi.
Sähköpostiisi on lähetetty ohjeet vahvistamista varten.

Näitä autoja suomalaiset nyt ostavat - maailmantilanne vaikuttaa päätöksiin

Jutut 28.11.2022

Uusien autojen kauppa yskii useasta eri syystä. Samalla kun sähköistymisen buumi jatkuu, kaupanteossa pidetään kiinni perinteisistä tavoista.

Syyskuussa Suomen suurimmissa autojen markkinapaikoissa Autotallissa ja Nettiautossa toteutettiin kyselytutkimus, johon vastasi yhteensä 3038 kävijää. Tutkimus paljastaa esimerkiksi, onko vallitsevalla maailmantilanteella ollut vaikutusta auton hankinta-aikeisiin tai näkyvätkö pitkään jatkuneet uusien autojen saatavuusongelmat tuloksissa.

Eniten suunnitellaan käytetyn auton hankintaa

Array

Tutkimuksen mukaan maailmantilanne ei näyttäisi yleisellä tasolla vaikuttavan auton hankintapäätökseen. Jopa 84 % palveluiden käyttäjistä suunnittelee auton hankintaa. Autoilun markkinapaikkoja käytetäänkin aktiivisimmin seuraavan auton etsintään. Autotarjonnan ja markkinan seuraaminen ovat myös syitä palveluissa vierailemiseen. Nettiautossa ja Autotallissa vieraillaan yhteensä noin 3 miljoonaa kertaa viikossa (Lähde: Google Analytics).

Kyselyyn vastanneista 79 % suunnittelee käytetyn auton hankintaa. Kiinnostus uuden auton hankintaa kohtaan näyttää tutkimuksen valossa hiipumisen merkkejä, 10 % palveluiden käyttäjistä ilmoitti suunnittelevansa uuden auton hankintaa. Leasing-auton hankintaa suunnitteli 6 % käyttäjistä. Autotallissa korostuu vahvempi kiinnostus uusia ja leasing-autoja kohtaan. Nettiautossa taas auton myyntiaikeet ovat korostuneemmat.

Auton hankintaa suunnittelevista suurimmalle osalle hankinta on ajankohtaista heti sopivan auton löydyttyä.

Autotallissa vetovoimana liikkeiden autot, Nettiautossa laaja hintahaarukka

Autotallin tarjonta keskittyy autoliikkeiden valikoimaan. Tutkimuksen mukaan Autotallin käyttäjien kiinnostus kohdistuukin enimmäkseen 10 000–30 000 euron arvoisiin, enintään 3–4 vuoden ikäisiin vaihtoautoihin. Autotallin käyttäjät ovat myös Nettiauton käyttäjiä hanakampia ottamaan lainaa hankintaansa varten.

Nettiautossa korostuu laajemmin kaikkien hintaryhmien tarjonta. Yksityishenkilöiden myymät, pääsääntöisesti alle 10 000 euroa maksavat autot, kattavat noin neljänneksen valikoimasta. Nettiauton käyttäjien kiinnostus kohdistuu eniten alle 20 000 euron arvoisiin, yli 10 vuotta vanhoihin vaihtoautoihin.

Sähköistyminen näkyy uusien autojen kysynnässä

Vaikka viime aikoina polttoaineiden hinnannousun seurauksena hybridi- ja sähköautojen suosio on kasvanut, valtaosa käyttäjistä etsii edelleen bensiini- ja dieselkäyttöisiä käytettyjä autoja. Uuden auton hankintaa suunnittelevien keskuudessa hybridi- ja sähköautot ovat bensiinikäyttöisen auton rinnalla suosituimmat vaihtoehdot.

Myös tarjonta määrittelee, mitä käyttövoimaa ostaja suunnittelee. Käytettyjen autojen tarjonta painottuu perinteisempiin käyttövoimiin, joten muiden käyttövoimien vähäisempi saatavuus voi näkyä vastauksissa. Kiinnostusta voi olla, mutta saatavuus voi muodostua esteeksi.

Kaupat tehdään mielellään perinteisillä tavoilla

Vaikka asioiden tekeminen etänä on yleistynyt koronan myötä, kyselyn vastaajista suurin osa käy autoliikkeessä paikan päällä ennen ostopäätöstä. Auton koeajosta ei myöskään hevillä luovuta, sitä piti tärkeänä valtaosa vastaajista. Noin kolmannes on kiinnostunut kaupanteosta etänä ja hieman alle puolet vastaajista oli kiinnostunut auton video- ja virtuaaliesittelyistä. Auton kotiintoimituspalvelua piti kiinnostavana 60 % vastaajista.

Mitä käyttäjät sitten tekevät löytäessään Nettiautosta tai Autotallista kiinnostavan auton? He useimmiten soittavat myyjälle, lähettävät markkinapaikan kautta viestin tai siirtyvät etsimään lisätietoa autosta esimerkiksi arvioidakseen hintapyyntiä. Mikäli autoa myy autoliike, niin hyvin usein kävijä marssii suoraan liikkeeseen kaupoille tai siirtyy markkinapaikalta autoliikkeen verkkosivuille ja ottaa yhteyttä myyjään sitä kautta. Autoliikkeiden kohdalla yhteydenotto tapahtuu pääsääntöisesti muilla tavoin kuin suoraan markkinapaikalta.

Kyselyyn vastanneissa painottuvat autoilevat miehet. Iältään Autotallin vastaajissa korostuu hieman vanhempi ikäryhmä, vastaajista 87 % oli yli 40-vuotiaita. Nettiautossa yli 40-vuotiaita vastaajia oli 59 %.

Tutustu Nettiauton valikoimaan >>

Nettiauto ja Autotalli kuuluvat samaan Alma Media -konserniin.

Kommentit

OK
 • Rekisteröityminen
  kannattaa!

  Pyyhkäise, niin teidät miksi
 • Sama tunnus käy kaikkiin Alma Ajo -palveluihin.

 • Suosikkilistasi pysyy
  ajantasalla joka laitteessa.

 • Saat samat hakuagentit
  käyttöön kaikkialla.

Rekisteröityminen on yksityiskäyttäjälle ilmaista:

Syötä rekisterinumero

Syötä alla olevaan kenttään käytetyn auton rekisterinumero, josta haluat hinta-arvion.
Hinta 8 € - Voit maksaa verkkopankissa, luottokortilla tai mobiilimaksuna.

Tulosta/tallenna Hinta-arvio

Hinta-arvion lähettäminen sähköpostiin

Kirjoita alle sähköpostiosoite, jonne haluat lähettää Hinta-arvion PDF-tiedostona. Voit kirjoittaa useampia osoitteita erottamalla ne pilkulla.

 

 

Tämä jotuu yleensä siitä, että automalli on niin harvinainen, ettei hinnoittelutietoa ole riittävästi tarkan arvion antamiseksi.

,

, cm3, kW

Hinta-arvion tarkkuus /3 
.

Uusi maksutapa - Mobiilimaksu

Mobiilimaksu on uusi helppo ja nopea maksumuoto, jolla voit maksaa suoraan puhelinlaskullasi ilman rekisteröitymistä suoraan Internet-selaimesta.

Palvelu toimii kaikilla laitteilla, kuten matkapuhelimet, tabletit ja tietokoneet, joissa on Elisan, Saunalahden, Telian tai DNA:n data-yhteys. Mobiilimaksun käyttäminen on mahdollista, kun käytät laskutuskelpoisen liittymän datayhteyttä. Elisan ja Saunalahden liittymillä Mobiilimaksu on mahdollinen millä tahansa yhteydellä (vaatii liittymän numeron syöttämisen).

Kirjaudu sisään, tai anna saamasi PIN-koodi

TAI
anna PIN-koodi

 

 

Paikallinen autokauppias on kiinnostunut tästä kohteesta:

Yhteystietosi

Nettiauto tekee yhteistyötä paikallisten autoliikkeiden kanssa ja auttaa sinua tekemään helpot ja nopeat autokaupat. Jätä yhteystietosi lomakkeelle ja välitämme tietosi yhteistyökumppaneillemme. Yhteystyökumppanimme voivat olla sinuun yhteydessä, mutta yhteystietojasi ei luovuteta suoramarkkinointiin.

Kirjaudu sisään

Näytä

Sinulla on keskeneräinen ilmoitus. Mitä haluat tehdä?

Haluatko poistaa kuvan?

 

Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.