Nettiauto oli mukana selvittämässä mikä suomalaisia tulevaisuudessa liikuttaa

Jutut 20.12.2018

Katso tallenne webinaaristamme alla olevasta linkistä.

NettiX ja Otavamedia teettivät Frankly Partnersilla tutkimuksen, jossa haluttiin selvittää suomalaisten suhtautumista uusiin liikkumisen palveluihin. Linkkin webinaarin tallenteeseen: www.nettix.fi/tulevaisuuden-liikkuja

Tulevaisuuden liikkuja

Array

Tutkimuksessa selvitettiin miten suomalaiset liikkuvat tällä hetkellä. Mitä uudenlaisia liikkumisen palveluita käytetään ja miten perinteisemmät liikkumisen muodot, kuten oman auton käyttö koetaan.

Miten tutkimus toteutettiin

Tulevaisuuden liikkuja -tutkimuksessa haastateltiin kahta ryhmää, joista toinen edusti väestöä, eli mini-Suomea. Tähän ryhmään otettiin 1 032 suomalaista. Toinen ryhmä (n=196) koostui niin sanotuista edelläkävijöistä, jotka käyttivät OP Kausiauto- ja DriveNow-palveluita. 

Näin suomalaiset liikkuvat

“Tavalliselle suomalaiselle liikkuminen on rutiinia. Edelläkävijät ovat eri maailmasta.” 

Kuten yllä olevasta kuvasta näkyy, väestöstä harva on kokeillut uusien liikkumisen palveluita. Totutut tavat määrittävät väestön liikkumista ja suomalaiset kertoivat käyttävänsä keskimäärin 3,4 kulkuvälinettä liikkumiseen, joista yleisimpänä oma auto, julkiset, pyörä ja omat jalat. 

Edelläkävijät käyttivät huomattavasti suurempaa liikkumisen mixiä arjessaan keskimäärin 5,6 eri kulkuvälineen avulla.

Suomalaiset ovat autokansaa!

Väestöstä autoa käyttää 80% ja vain prosentilla heistä on käytössään yksityisleasingauto ja kahdella prosentilla työsuhdeauto. Autollisista vain 20 % on edes harkinnut autosta luopumista. Top 5 syyt autosta luopumiseen kuvassa 2.

Autoilun ympäristövaikutukset mietityttävät joka neljättä suomalaista

Autoilun ohjaamiseen ympäristöystävällisempään suuntaa yhteiskunnan päätöksenteolla uskoo yli 40% väestöstä. Kysyttäessä mietitkö usein autolla liikkumisen ympäristövaikutuksia, vastasi 24% väestöstä - kyllä. 29% väestöstä myönsi harkinneensa sähköauton tai hybridin hankkimista.

 • Array
 • Array
 

Yksityisleasingissa kasvupotentiaalia

Uudet rahoitusvaihtoehdot muuttavat auton omistamisen käsitystä. Kuvassa 3 näkyy erityisesti edelläkävijöiden kiinnostus yksityisleasingia kohtaan.

Autoilun uudet innovaatiot ja palvelut kiinnostavat jo osaa

Joka neljäs väestöstä uskoo autobrändien ja autoliikeiden lisäpalvelullistumiseen tulevaisuudessa. Tällä hetkellä autolla liikkumiseen liittyvistä uusista palveluista ja innovaatioista ovat kiinnostuneita edelläkävijät (79%), mutta väestö vasta hieman (12%). 

Tulevaisuus ja suomalaisten liikkujaprofiilit

Katso tallenne webinaariistamme, jossa kerromme tärkeimmät löydökset tutkimuksestamme ja esittelemme 5 suomalaisten liikkujaprofiilia: www.nettix.fi/tulevaisuuden-liikkuja 

Huom: Uusilla liikkumisen palveluilla tarkoitamme: Autojen yhteiskäyttöpalvelut, autojen minuutti-/ kilometri-/tai kuukausihinnoitellut vuokrauspalvelut, yksityisleasing, yksityishenkilöiden välinen auton vuokraaminen sekä useita erilaisia kulkuvälineitä tai liikkumista yhteen kokoavat kokonaispalvelut.

Erno Kalalahti
Erno Kalalahti on NettiX Oy:n kaupallinen tuottaja, joka nauttii autodatan numeroiden pyörittelystä!

Kommentit

OK
 • Rekisteröityminen
  kannattaa!

  Pyyhkäise, niin teidät miksi
 • Yhdet tunnukset käyvät
  kaikilla NettiX-sivustoilla.

 • Suosikkilistasi pysyy
  ajantasalla joka laitteessa.

 • Saat samat hakuagentit
  käyttöön kaikkialla.

Rekisteröityminen on yksityiskäyttäjälle ilmaista:

Syötä rekisterinumero

Syötä alla olevaan kenttään käytetyn auton rekisterinumero, josta haluat hinta-arvion.
Hinta 8 € - Voit maksaa Hinta-arvion tekstiviestillä tai verkkopankkimaksuna

Tulosta/tallenna Hinta-arvio

Hinta-arvion lähettäminen sähköpostiin

Kirjoita alle sähköpostiosoite, jonne haluat lähettää Hinta-arvion PDF-tiedostona. Voit kirjoittaa useampia osoitteita erottamalla ne pilkulla.

 

,

, cm3, kW

Hinta-arvion tarkkuus /3 
.

Uusi maksutapa - Mobiilimaksu

Mobiilimaksu on uusi helppo ja nopea maksumuoto, jolla voit maksaa suoraan puhelinlaskullasi ilman rekisteröitymistä suoraan Internet-selaimesta.

Palvelu toimii kaikilla laitteilla, kuten matkapuhelimet, tabletit ja tietokoneet, joissa on Elisan, Saunalahden, Telian tai DNA:n data-yhteys. Mobiilimaksun käyttäminen on mahdollista, kun käytät laskutuskelpoisen liittymän datayhteyttä. Elisan ja Saunalahden liittymillä Mobiilimaksu on mahdollinen millä tahansa yhteydellä (vaatii liittymän numeron syöttämisen).

Kirjaudu sisään, tai anna saamasi PIN-koodi

TAI
anna PIN-koodi

 

 

Paikallinen autokauppias on kiinnostunut tästä kohteesta:

Yhteystietosi

Nettiauto tekee yhteistyötä paikallisten autoliikkeiden kanssa ja auttaa sinua tekemään helpot ja nopeat autokaupat. Jätä yhteystietosi lomakkeelle ja välitämme tietosi yhteistyökumppaneillemme. Yhteystyökumppanimme voivat olla sinuun yhteydessä, mutta yhteystietojasi ei luovuteta suoramarkkinointiin.

Kirjaudu sisään

Näytä
tai

Sinulla on keskeneräinen ilmoitus. Mitä haluat tehdä?

Haluatko poistaa kuvan?

Unohditko salasanan?

Haluan vastausviestin

Anna lähettämämme koodi

Koodi on lähetetty osoitteeseen

Salasanan uusiminen

Näytä