Tervetuloa Alma Ajo -käyttäjäksi!

Olet kirjautuneena Alma-tunnuksella
Käyttääksesi Alma Ajo -palveluita, sinun tulee hyväksyä Käyttöehdot.

Tervetuloa

Olet luonut Alma-tunnuksen .
Vahvista vielä sähköpostiosoitteesi ennenkuin voit käyttää tunnustasi.
Sähköpostiisi on lähetetty ohjeet vahvistamista varten.

Opel Corsa – Perusvarma suorittaja

Koeajot 24.08.2015

Uusi Opel Corsa jatkaa siitä mihin edellinen mallisarja jäi. Viidennen sukupolven pikkauto ei edelleenkään tee itsestään sen isompaa numeroa.

Opel Corsa on osaltansa raivannut tietä pikkuautoluokassa jo yli 30 vuotta. Mallin menestys on ollut kautta aikojen tasaista, ja auto on aina pannut tiukasti kampoihin pahimmille kilpailijoilleen Volkswagen Pololle ja Ford Fiestalle. Kilpailijoiden tapaan, myös Corsa on kasvanut kooltaan merkittävästi sitten ensiesittelynsä.

Tälle vuodelle täysin uudistunut Corsa näyttäisi peruskooltaan olevan kuitenkin suurin piirtein samaa kokoa kuin edeltäjänsäkin. Auton akseli- ja raideväli ovat säilyneet miltei samoina, vaikka kaikki muu onkin mietitty täysin uusiksi.

Uutta, mutta tuttua muotoa

Array

Corsan ulkonäkö on uudistettu kauttaaltaan, mutta mihinkään maailmaa mullistaviin muotoilukikkoihin ei ole sorruttu. Auton tunnistaa Opel Corsaksi jo ensi vilkaisulla. Muodot ovat selkeät ja varsinkin 5-ovisessa mallissa tilavan oloiset. Keulassa on paljon samoja piirteitä kuin pikkuveli Adamissa, ja etupään ilme onkin melko sporttinen.

Koeajettu auto oli varustetasoltaan Enjoy, mikä tarkoittaa malliston huokeinta versiota. Vaikka kysymyksessä on varustetasolta ns. alkaen malli, mistään karvalakista on turha puhua. Vakiona siitä löytyy mm. ilmastointi, sähköikkunat eteen, kauko-ohjattu keskuslukitus ja sähkösäätöiset taustapeilit.

Lisäksi vakiovarusteena löytyy tässä hintaluokassa harvinainen ratin lämmitys ja ohjauksen city-asetus, jolla kaupunki pyörittely kevenee entisestään. Kohtuullisella 200 euron Enjoy More varustepaketilla mukaan saa vielä 15 tuumaiset alumiinivanteet, peruutustutkan taakse, ajovaloautomatiikan ja sadetunnistimen.

Räätälöimällä mieleiseksi

Cosmo varustetaso tuo mukanaan jo roppakaupalla enemmän varusteita. Tarjolla on mm. parempia sisustusmateriaaleja, sekä ulkopuolen koristeita isompien vanteiden ja kromilistojen muodossa. Pienestä lisähinnasta Corsaan on saatavilla esim. lämmitettävä tuulilasi, pysäköintitutkat eteen ja taakse ja Intellilink -multimedia systeemi 7 tuuman näytöllä.

Kaikkiaan Corsan saa eri varustepaketeilla ja värivaihtoehdoilla räätälöityä varmasti mieleisekseen, mikä onkin tämän päivän pikkuautoissa tärkeä ominaisuus. Turvavarusteita Corsaan on tarjolla kosolti, kuten Opel Eye-etukamera liikennemerkkien tunnistuksella, törmäysvaroitin, kaistavahti ja etäisyystutka ja sokerina pohjalla pysäköintiavustin.

Sisätilat ovat viisiovisessa mallissa kohtuullisen runsaat. Kolmiovinen versio on muotoilultaan hieman erilainen ja olemus on selvästi sporttisempi. Viisiovinen on enemmän tila-automaisempi joten sisätilat ovat kilpailijoihinkin verrattuna avarat. Corsan seinät nousevat melko suorana ylöspäin, mikä tuo tilan tuntua. Katto sijaitsee verraten korkealla ja takapenkillä mahtuu matkustamaan mukavasti jopa aikuisseurassa.

Uusia moottoreita

Moottorivaihtoehdoiksi uuden Corsan konepellin alle on saatavilla kaksi erikokoista bensiinimoottoria. Bensakoneista suurempi on kooltaan 1,4 litrainen, joko 75-tai 90 hevosvoimaisena. Tämän koneen yhteyteen on tarjolla sekä manuaali, että automaattivaihteistot. Dieselpuolella vaihtoehtoja on kaksin kappalein. Kone on 1,3 litrainen CDTI, jossa hevosvoimia on joko 75 tai 95 ja vaihteistona manuaali tai ECT-automaatti.

Varsinainen uutuus sen sijaan on moottori, joka lymyili myös koeajoauton sisuksissa. Kyseessä on 1-litrainen, kolmisylinterinen bensiiniturbo, joka kirnuaa tehoa versiosta riippuen joko 90- tai 115 hevosvoimaa. Koeajoautossa oli 90 heppainen versio 6-vaihteisella manuaalivaihteistolla, joka on tämän moottorin yhteydessä ainoa vaihteistovaihtoehto.

Myös Opel on lähtenyt mukaan tähän sinänsä terveelliseen ”downsizingiin”, jossa piskuisista moottoreista kutitellaan riittävät tehot perheautoiluun. Turboahdetun pienen moottorin mukana tulee suuren tehon lisäksi, useimmiten myös pienemmät kulutuslukemat. Vääntöä nämä litraiset turbot tuottavat eri teholukemista huolimatta, samat 170 Nm laajalla 1800-3700 kierrosalueella. Molemmat moottorit on myös varustettu bensaa säästävällä Start-Stop järjestelmällä.

Asiallinen ohjaamo

Autoon istuessa ensitunnelma on Enjoy mallissa, hyvistä varusteista riippumatta, hieman muovinen. Kojetaulu on muodoltaan nykyaikainen mutta pinnaltaan pelkistetty. Ratissa on kuitenkin nahkaverhoilu luomassa hieman parempaa tuntumaa. Yleisilmeeltään ohjaamo on tiukan asiallinen. Ajoasento tuntuu aluksi hieman korkealta, mutta hetken ajelun jälkeen tähän tottuu.

Moottorin käynnistyttyä ei vielä aisti koneen olevan ”vain” kolmisylinterisen. Moottorin ääni kuuluu tyhjäkäynnillä, mutta sävy on vaimea. Kone ottaa kierroksia paikallaan kaasutellessa varsin verkkaisesti, mutta liikkeellelähdön jälkeen ominaisuutta ei juuri huomaa. Mylly kuljettaa noin 1200 kiloista autoa kaupunkioloissa pirteästi.

Parhaan vedon alue alkaa hieman alle 2000 kierroksen kohdilla, mutta alle 1500 kierroksella koneessa ei tapahdu oikein mitään. Kunhan kierrokset pysyvät lähempänä 2000 ja siitä yli, ei menohaluissa ole valittamista. Kiihdyttäessä moottorin huudattaminen punarajalle on turhaa, sillä suurin teho on käsillä jo hieman alle 4000 kierroksella. Isommalle kannattaa vaihtaa jo hyvissä ajoin, niin menosta tulee sulavaa.

Vaihteistossa aavikkovälitykset

Maantielle siirryttäessä, ensimmäisenä huomaa vaihteiston erittäin pitkät välitykset. Tämä on asia joka ei vaivaa pelkästään Opel Corsaa, vaan asiaan törmää nykyään monen muunkin merkin kohdalla. Vaikka moottorissa piisaakin puhtia, on koneen paras terä tainnutettu suoraan sanottuna ylipitkillä välityksillä. Kun kakkosvaihde riittää 100 km/h ja hieman ylikin ja kolmosella painellaan mittarin mukaan parhaimmillaan 140 km/h, on pakko ihmetellä syytä tähän.

Kyseessä on varmasti päästöihin ja kulutukseen liittyvä ratkaisu, mutta käytön kannalta homman järkevyydestä voi olla montaa mieltä. 80km/h nopeudesta alkavaan ohitukseen vaihteistosta on haettava vähintään nelosvaihde tai mielellään kolmonen jotta ripeä ohituskiihtyvyys saavutetaan. Kolikon kääntöpuolella on tietenkin matka-ajossa erittäin matalat moottorin kierrokset ja tämän myötä alhainen melutaso sekä kulutus, mutta jokin kompromissi asian suhteen olisi erittäin tervetullut.

Mutkaisemmalla tiellä Corsa pääsee näyttämään kyntensä napakan ajettavuutensa ansiosta. Ohjaus on herkkä ja alusta toimii jämäkästi. Jousituksesta on onnistuttu tekemään mukava, mutta samalla kantava. Corsa ja sen kuljettaja viihtyy mutkatiellä taatusti keskimääräistä paremmin.

 • Array
 • Array
 

Kuluttaa odotuksia enemmän

Moottoritiellä meno on varsinkin auton kokoluokka huomioiden sujuvaa. Lukuun ottamatta ohjauksen taipumusta hakea hieman suomalaisen moottoritien urissa, kulku on letkeää. 120 km/h:n nopeudessa moottori tosiaankin käy lepokierroksilla ja ainoa kovemman äänen lähde ovat renkaat, jotka jyristävät jonkin verran. Polttoainetta sen sijaan kuluu hieman odotettua enemmän.

Keskikulutukseksi Corsalle on luvattu noin 4,5 l/100km, mutta käytännön kulutus huiteli auton oman tietokoneen mukaan 6 litran tietämillä sataa kilometriä kohti. Ei kulutus edelleenkään kovin hurja ole, mutta uutukaiselta odotti hiukan pienempiä lukemia.

Luvattua korkeammasta kulutuksesta huolimatta tämä voimakas 1-litrainen on Corsaan juuri sopiva moottori. Siinä on riittävästi tehoa ja vääntöä, eikä se pahemmin pidä melua itsestään. Jos tarjolla olisi vielä automaattivaihteisto tämän moottorin yhteyteen, olisi paketti vieläkin houkuttelevampi.

Koeajoauton 16790 euron hinnalle saa erittäin hyvän vastineen ja vaikka Corsa ei välttämättä varsinaisia intohimoja herätäkään, täyttää se pienen perheen, taikka vain hyvää perusautoa tarvitsevan tarpeet hienosti.

Sami Puskala

Kehuja: Moottori, ajettavuus, helppokäyttöisyys

Parantamisen varaa: Pitkät vaihteistovälitykset

Opel Corsa 1.0 turbo Ecoflex Enjoy:

Moottori: Kolmisylinterinen, 998 cm3 bensiinimoottori
Teho: 90 hv (66 KW) / 3700-6000 rpm
Vääntö: 170 Nm / 1800-3700 rpm
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 11,9 s.
Huiput: 180 km/h
Vaihteisto: 6-vaihteinen manuaalivaihteisto
Kulutus ( yhd.):  4,5 l / 100km
CO2 päästöt:  106 g/km
Mitat (pit/lev/kork) :  4021mm/1775mm/1485mm
Paino: 1200 kg
Hinta alkaen: 15 620€
Sami Puskala
Sami Puskala Sami Puskalan pohjaton rakkaus autoja ja moottoripyöriä kohtaan on saanut alkunsa pikkupoikana Volkkarin takapenkillä unelmoiden. Tänä päivänä unelmia edustavat viriili Toyota Corolla ja hieman seniilimpi Volvo V70. Unelmaprätkä odottaa kaupan hyllyllä, mutta historiaan mahtuu iso liuta kaksipyöräisiä.

Kommentit

Nettiauton käyttäjien antama arvosana:
Myynnissä - Opel Corsa
OK
 • Rekisteröityminen
  kannattaa!

  Pyyhkäise, niin teidät miksi
 • Sama tunnus käy kaikkiin Alma Ajo -palveluihin.

 • Suosikkilistasi pysyy
  ajantasalla joka laitteessa.

 • Saat samat hakuagentit
  käyttöön kaikkialla.

Rekisteröityminen on yksityiskäyttäjälle ilmaista:

Syötä rekisterinumero

Syötä alla olevaan kenttään käytetyn auton rekisterinumero, josta haluat hinta-arvion.
Hinta 8 € - Voit maksaa verkkopankissa, luottokortilla tai mobiilimaksuna.

Tulosta/tallenna Hinta-arvio

Hinta-arvion lähettäminen sähköpostiin

Kirjoita alle sähköpostiosoite, jonne haluat lähettää Hinta-arvion PDF-tiedostona. Voit kirjoittaa useampia osoitteita erottamalla ne pilkulla.

 

 

Tämä jotuu yleensä siitä, että automalli on niin harvinainen, ettei hinnoittelutietoa ole riittävästi tarkan arvion antamiseksi.

,

, cm3, kW

Hinta-arvion tarkkuus /3 
.

Uusi maksutapa - Mobiilimaksu

Mobiilimaksu on uusi helppo ja nopea maksumuoto, jolla voit maksaa suoraan puhelinlaskullasi ilman rekisteröitymistä suoraan Internet-selaimesta.

Palvelu toimii kaikilla laitteilla, kuten matkapuhelimet, tabletit ja tietokoneet, joissa on Elisan, Saunalahden, Telian tai DNA:n data-yhteys. Mobiilimaksun käyttäminen on mahdollista, kun käytät laskutuskelpoisen liittymän datayhteyttä. Elisan ja Saunalahden liittymillä Mobiilimaksu on mahdollinen millä tahansa yhteydellä (vaatii liittymän numeron syöttämisen).

Kirjaudu sisään, tai anna saamasi PIN-koodi

TAI
anna PIN-koodi

 

 

Paikallinen autokauppias on kiinnostunut tästä kohteesta:

Yhteystietosi

Nettiauto tekee yhteistyötä paikallisten autoliikkeiden kanssa ja auttaa sinua tekemään helpot ja nopeat autokaupat. Jätä yhteystietosi lomakkeelle ja välitämme tietosi yhteistyökumppaneillemme. Yhteystyökumppanimme voivat olla sinuun yhteydessä, mutta yhteystietojasi ei luovuteta suoramarkkinointiin.

Kirjaudu sisään

Näytä

Sinulla on keskeneräinen ilmoitus. Mitä haluat tehdä?

Haluatko poistaa kuvan?

 

Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.