Tervetuloa Alma Ajo -käyttäjäksi!

Olet kirjautuneena Alma-tunnuksella
Käyttääksesi Alma Ajo -palveluita, sinun tulee hyväksyä Käyttöehdot.

Tervetuloa

Olet luonut Alma-tunnuksen .
Vahvista vielä sähköpostiosoitteesi ennenkuin voit käyttää tunnustasi.
Sähköpostiisi on lähetetty ohjeet vahvistamista varten.

Polttomoottoriautojen kehitys on ollut huimaa – ajetaanko tulevaisuudessa levällä tai jätteellä?

MAINOS Jutut 03.06.2022

Taloudellisemmat moottorit ja uusiutuvat polttoaineet ovat tehneet polttomoottoriautoista aiempaa vähäpäästöisempiä.

Kaupallinen yhteistyö: Neste & Audi / K-Auto

Polttoaineiden ja polttomoottoreiden kehitys vähäpäästöisemmiksi on ollut erityisen nopeaa viimeiset viisi vuotta.

Ilmastonmuutos on kiistaton tosiasia. Sen pysäyttämiseksi on syytä ottaa kaikki keinot käyttöön. Liikenteen sähköistyminen tapahtuu parhaillaan kiihtyvällä tahdilla, mutta autoalan sähköistyessä kannattaa muistaa, että myös polttomoottoreissa on tapahtunut valtavaa kehitystä viimeisten vuosien aikana.

Monelle suomalaiselle polttomoottoriauto on edelleen fiksu valinta – eikä se tarkoita, että pitäisi luopua vähäpäästöisempään ajamiseen pyrkimisestä. Kun miettii valintaansa bensiini-, diesel-, kaasu-, hybridi- tai sähköauton välillä, kannattaa ensisijaisesti pohtia omia käyttötarpeita ja toiveita. Jokaisessa käyttövoimassa on omat etunsa. Asiaa voi pohtia esimerkiksi Audin käyttövoimatestin avulla.

Kuluttaja voi kuitenkin vaikuttaa suuresti omaan hiilijalanjälkeensä valitsemalla uusiutuvan polttoaineen ja pitkälle kehitellyllä polttomoottorilla varustetun uuden auton. Monelle voi tulla yllätyksenä, kuinka paljon polttomoottoriteknologia on vuosien varrella kehittynyt.

Uusiutuvaan dieseliin siirtyminen vaikuttaa heti omaan hiilijalanjälkeen

Array

Uusiutuvaan dieseliin siirtyminen on yksi nopeimpia ja vaikuttavimpia ilmastotekoja seuraavien vuosien aikana juuri siksi, että suurin osa suomalaisilla teillä liikkuvista autoista toimii polttomoottorilla.

Suomalaisen Nesteen kruununjalokivi on Neste MY Uusiutuva Diesel™, jota käyttämällä autoilija voi pienentää hiilijalanjälkeään keskimäärin 90 prosenttia* verrattuna fossiilisen dieselin käyttöön. Neste MY soveltuu kaikkiin dieselautoihin ja sitä on kehitetty yhteistyössä autonvalmistajien kanssa.

"Isoin draiveri on ollut pitkään niin meillä Nesteellä kuin koko alalla kasvihuonekaasupäästöjen vähentäminen. Meillä työskentelee tutkimuksessa ja kehityksessä, 300 asiantuntijaa, jotka kehittävät polttoaineitamme paremmiksi ja ilmastoystävällisemmiksi", kertoo Nesteen tuotekehityksestä vastaava päällikkö Teemu Sarjovaara.

Suomessa myytävä Neste MY valmistetaan 100 prosenttisesti jätteistä ja tähteistä, mutta Neste kehittää myös uusia valmistustapoja.

"Tällä hetkellä tutkimme ja testaamme metsä- ja maatalouden tähdevirtoja uusiutuvan dieselin valmistuksessa. Myös levän kasvatus, eli leväöljy, on yksi tulevaisuuden mahdollisuus uusiutuvan dieselin tuotannossa. Neste kehittää myös niin sanottua sähköpolttoainetta, jota voidaan valmistaa hiilidioksidista uusiutuvan sähkön avulla", Teemu Sarjovaara valottaa.

Lue lisää Neste MY Uusiutuvasta dieselistä >>

Polttomoottori on kehittynyt huimasti 10 vuoden aikana

Myös polttomoottoritekniikka on kehittynyt viime vuosina merkittävästi. Samaan tapaan kuin polttoaineissa erityisesti CO2-päästöjen leikkaaminen on ollut kehitystyön fokuksessa. Autoalan sähköistyessä saattaakin unohtua se, että myös uuden, polttomoottorilla kulkevan auton valitseva kuluttaja pääsee hyötymään autoalan teknologisesta edistyksestä ja sitä kautta pienemmistä päästöistä. Asia on merkityksellinen siksikin, että myös hybridiautoista löytyy polttomoottori – joten polttomoottorien kehitys tukee myös hybridiautoilijaa.

Yksinkertaistettuna kuvio menee näin: kulutus ja sitä kautta hiilidioksidipäästöt vähenevät, kun polttomoottoria kehitetään entistä taloudellisemmaksi.

Tästä käy hyvänä esimerkkinä Audi, jonka nykyinen polttomoottorikalusto on merkittävästi taloudellisempi kuin 10 vuotta sitten. Kehitys on ollut huimaa erityisesti viimeisen viiden vuoden aikana.

"Sähköautojen lyödessä läpi, Audi on parantanut myös polttomoottoreitaan läpi vuosien jatkuvasti. Yksi keino on entistä hienojakoisempi palotapahtuma, jonka avulla automme kuluttavat ja päästävät vähemmän", K-Auton Technical Manager Jussi Salmi kertoo.

Toinen merkittävä kulutuksen vähenemiseen vaikuttava asia on Audin lähes koko mallistossa käyttämä kevythybriditekniikka, joka omalta osaltaan vähentää kulutusta sekalaisessa ajossa noin puoli litraa sadalla kilometrillä.

Valitsemalla uuden auton, jossa on pitkälle kehitelty polttomoottori, voi vaikuttaa merkittävästi omiin hiilidioksidipäästöihin. On aivan eri asia ajaako esimerkiksi modernilla uudella dieselmoottorilla vai 5–10 vuotta vanhalla dieselillä.

*) Elinkaaripäästöjen ja päästövähenemän laskentamenetelmä on EU:n uusiutuvaa energiaa koskevan direktiivin (2018/2001/EU) mukainen.

Kommentit

Myynnissä - Audi
OK
 • Rekisteröityminen
  kannattaa!

  Pyyhkäise, niin teidät miksi
 • Sama tunnus käy kaikkiin Alma Ajo -palveluihin.

 • Suosikkilistasi pysyy
  ajantasalla joka laitteessa.

 • Saat samat hakuagentit
  käyttöön kaikkialla.

Rekisteröityminen on yksityiskäyttäjälle ilmaista:

Syötä rekisterinumero

Syötä alla olevaan kenttään käytetyn auton rekisterinumero, josta haluat hinta-arvion.
Hinta 8 € - Voit maksaa Hinta-arvion tekstiviestillä tai verkkopankkimaksuna

Tulosta/tallenna Hinta-arvio

Hinta-arvion lähettäminen sähköpostiin

Kirjoita alle sähköpostiosoite, jonne haluat lähettää Hinta-arvion PDF-tiedostona. Voit kirjoittaa useampia osoitteita erottamalla ne pilkulla.

 

,

, cm3, kW

Hinta-arvion tarkkuus /3 
.

Uusi maksutapa - Mobiilimaksu

Mobiilimaksu on uusi helppo ja nopea maksumuoto, jolla voit maksaa suoraan puhelinlaskullasi ilman rekisteröitymistä suoraan Internet-selaimesta.

Palvelu toimii kaikilla laitteilla, kuten matkapuhelimet, tabletit ja tietokoneet, joissa on Elisan, Saunalahden, Telian tai DNA:n data-yhteys. Mobiilimaksun käyttäminen on mahdollista, kun käytät laskutuskelpoisen liittymän datayhteyttä. Elisan ja Saunalahden liittymillä Mobiilimaksu on mahdollinen millä tahansa yhteydellä (vaatii liittymän numeron syöttämisen).

Kirjaudu sisään, tai anna saamasi PIN-koodi

TAI
anna PIN-koodi

 

 

Paikallinen autokauppias on kiinnostunut tästä kohteesta:

Yhteystietosi

Nettiauto tekee yhteistyötä paikallisten autoliikkeiden kanssa ja auttaa sinua tekemään helpot ja nopeat autokaupat. Jätä yhteystietosi lomakkeelle ja välitämme tietosi yhteistyökumppaneillemme. Yhteystyökumppanimme voivat olla sinuun yhteydessä, mutta yhteystietojasi ei luovuteta suoramarkkinointiin.

Kirjaudu sisään

Näytä

Sinulla on keskeneräinen ilmoitus. Mitä haluat tehdä?

Haluatko poistaa kuvan?

 

Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.