Sähköinen kauppa koetaan turvalliseksi yksityisten välisessä autokaupassa

Jutut 04.06.2019

Nettiauton lanseeraama sähköinen kauppa on noussut suosituksi etenkin hieman kalliimpien autojen myynnissä. Vaiheistettu maksutapahtuma, paperiton tunnistautuminen sekä kauppakirjan ja muiden tarvittavien asiakirjojen hoituminen digitaalisesti pienentävät yksityisten väliseen autokauppaan liittyviä riskejä.

Sähköinen kauppakirja on omalta osaltaan mullistanut yksityishenkilöiden välisen autokaupan. Nyt myyminen ja ostaminen sekä maksu hoituvat nopeasti ja helposti vaikka kännykällä. Virallinen kauppakirjakin syntyy sähköisesti ilman että osapuolten tarvitsee kysellä toisiltaan henkilöpapereita, tilinumeroita tai verkkomaksutositteita.

Auton myyminen itse on taloudellisesti hyvä diili

Palvelun alkutaival on osoittanut, että sähköistä kauppaa suositaan hieman kalliimpien autojen kohdalla. Kauppakirjan tekeminen ja turvallinen maksaminen nähdään hyödyllisiksi, sillä rahat siirtyvät myyjän haltuun vasta kun auton omistus on siirretty ostajalle.

Nettiauton sähköisen kaupan yhteydessä turvaa tuo NettiXin ja Maksuturvan räätälöimä digitaalisen maksamisen ratkaisu, Nettimaksu. Sillä tehtyjen kauppojen keskihinta alkuvuonna oli 7 634 euroa, mikä on yli 40 prosenttia enemmän kuin autojen keskimääräinen hintapyyntö Nettiautossa.

NettiXin kehityspäällikkö Maria Christensenin mukaan sähköinen kauppakirja on onnistunut vähentämään yksityishenkilöiden väliseen autokauppaan liittyviä epävarmuustekijöitä.

”Lähes 40% suomalaisista vaihtaa autoa 2–4 vuoden välein ja 35% vieläkin harvemmin, ja rahallinen panostus on yksityishenkilölle suuri. Toisaalta auton myyminen itse on usein taloudellisesti kannattavaa. Mitä korkeampi kauppahinta, sitä suuremmaksi epävarmuudetkin kasvavat. Sen vuoksi tarvitaan tällainen palvelu, joka helpottaa kaupantekoa ja tuo siihen turvaa”, Christensen sanoo.

Kaupat tehdään yleensä mobiilisti, naiset suosivat sähköistä kauppakirjaa

Autokauppa on tyypillisesti luonnostaan mobiili tilanne, sillä kauppaa hierotaan usein myyjän kotipihassa tai vaikka huoltoaseman kahvilassa. Tämä näkyy myös siinä, että kauppakirjan maksuista 82 prosenttia tehtiin kännykällä.

Sähköisellä kauppakirjalla tehdyissä autokaupoissa joka viidennessä myyjänä oli nainen. Tämä on suhteellisesti yli tuplasti enemmän kuin Nettiautossa yleensä. 34 prosentissa kaupoista vähintään jompikumpi osapuolista oli nainen. Tässä vaiheessa naiset siis näyttävät suosivan sähköistä kauppatapaa. ”Ehkä naiset ovat yleensä aktiivisempia uusien palvelujen omaksumisessa tai kenties he miettivät autokaupan riskejä enemmän” pohtii Christensen.

Kaikkiaan Nettiautossa on tehty tänä vuonna toukokuun puoliväliin mennessä yli 88 000 kauppaa yksityisten välillä. NettiXin tavoitteena on, että 15 % näistä kaupoista tehtäisiin sähköisellä kauppatavalla.

Lisätiedot:

Maria Christensen, liiketoiminnan kehityspäällikkö

NettiX Oy

puh. 0503396966

maria.christensen@otava.fi

Sähköinen kauppa on osa Nettiauton palveluvalikoimaa. Tavoitteena on tarjota helppo ja nopea tapa ostaa ja myydä autoja digitaalisessa ympäristössä. Sähköinen kauppa löytyy Nettiauton OmaNettiX -palvelusta.

Kommentit

OK
 • Rekisteröityminen
  kannattaa!

  Pyyhkäise, niin teidät miksi
 • Yhdet tunnukset käyvät
  kaikilla Nettix-sivustoilla.

 • Suosikkilistasi pysyy
  ajantasalla joka laitteessa.

 • Saat samat hakuagentit
  käyttöön kaikkialla.

Rekisteröityminen on yksityiskäyttäjälle ilmaista:

Syötä rekisterinumero

Syötä alla olevaan kenttään käytetyn auton rekisterinumero, josta haluat hinta-arvion.
Hinta 8 € - Voit maksaa Hinta-arvion tekstiviestillä tai verkkopankkimaksuna

Tulosta/tallenna Hinta-arvio

Hinta-arvion lähettäminen sähköpostiin

Kirjoita alle sähköpostiosoite, jonne haluat lähettää Hinta-arvion PDF-tiedostona. Voit kirjoittaa useampia osoitteita erottamalla ne pilkulla.

 

,

, cm3, kW

Hinta-arvion tarkkuus /3 
.

Uusi maksutapa - Mobiilimaksu

Mobiilimaksu on uusi helppo ja nopea maksumuoto, jolla voit maksaa suoraan puhelinlaskullasi ilman rekisteröitymistä suoraan Internet-selaimesta.

Palvelu toimii kaikilla laitteilla, kuten matkapuhelimet, tabletit ja tietokoneet, joissa on Elisan, Saunalahden, Telian tai DNA:n data-yhteys. Mobiilimaksun käyttäminen on mahdollista, kun käytät laskutuskelpoisen liittymän datayhteyttä. Elisan ja Saunalahden liittymillä Mobiilimaksu on mahdollinen millä tahansa yhteydellä (vaatii liittymän numeron syöttämisen).

Kirjaudu sisään, tai anna saamasi PIN-koodi

TAI
anna PIN-koodi

 

 

Paikallinen autokauppias on kiinnostunut tästä kohteesta:

Yhteystietosi

Nettiauto tekee yhteistyötä paikallisten autoliikkeiden kanssa ja auttaa sinua tekemään helpot ja nopeat autokaupat. Jätä yhteystietosi lomakkeelle ja välitämme tietosi yhteistyökumppaneillemme. Yhteystyökumppanimme voivat olla sinuun yhteydessä, mutta yhteystietojasi ei luovuteta suoramarkkinointiin.

Kirjaudu sisään

Näytä
tai

Sinulla on keskeneräinen ilmoitus. Mitä haluat tehdä?

Haluatko poistaa kuvan?

Unohditko salasanan?

Haluan vastausviestin

Anna lähettämämme koodi

Koodi on lähetetty osoitteeseen

Salasanan uusiminen

Näytä