Tervetuloa Alma Ajo -käyttäjäksi!

Olet kirjautuneena Alma-tunnuksella
Käyttääksesi Alma Ajo -palveluita, sinun tulee hyväksyä Käyttöehdot.

Tervetuloa

Olet luonut Alma-tunnuksen .
Vahvista vielä sähköpostiosoitteesi ennenkuin voit käyttää tunnustasi.
Sähköpostiisi on lähetetty ohjeet vahvistamista varten.

Suomalaisia kiinnostaa yksityisleasingissa huolettomuus - “Mielenrauhaa arkeen"

Jutut 08.12.2022

Nettiauton ja Autotalli.comin tekemä kyselytutkimus kertoo, että etukäteen tiedossa olevat kulut ovat iso syy yksityisleasing-autoilun suosioon.

Suomalaiset autoilun kauppapaikat Autotalli.com ja Nettiauto toteuttivat syyskuussa 2022 kyselytutkimuksen suomalaisten autoilumieltymyksistä. Kyselyssä selvitettiin muun muassa kiinnostusta yksityisleasing-auton hankintaan ja kuukausihintaisen autoilun vetovoimatekijöitä.

Yksityisleasing on jatkuvasti yleistyvä tapa autoilla. Auton ostamisen sijaan auton käytöstä maksetaan kiinteää kuukausihintaa sopimuskauden ajan, jonka jälkeen auto palautetaan palveluntarjoajalle.

Kyselyyn vastanneista 24 % oli kiinnostunut yksityisleasing-auton hankinnasta. Syinä kiinnostukselle korostuivat yksityisleasingin helppous ja huolettomuus. Yksityisleasing koettiin myös luotettavaksi ja turvalliseksi tavaksi autoilla.

Jos kuukausihintainen autoilu tuntuu kiinnostavalta, pyydä tarjous itsellesi sopivasta leasing-autosta Autotalli.comissa. Palvelun kautta tarjouspyyntö lähetetään kootusti eri autoliikkeille.

Ei sitoutumista eikä taloudellisia riskejä

Array

Moni kyselyn vastaaja arvosti sitä, että leasingiin ei tarvitse sitoutua samalla tavalla kuin omistusautoon. Itse valitun sopimuskauden päätteeksi auton voi halutessaan vaihtaa uuteen.

Taloudellinen puoli nousi vastauksissa voimakkaasti esiin. Leasingissa arvostetaan sitä, että autoilun kokonaiskulut ovat tarkasti tiedossa etukäteen. Mitään yllättäviä korjaus- tai huoltokuluja ei tule eteen.

Moni ei ole halukas kantamaan riskiä auton jälleenmyyntiarvosta. Arvonaleneman arvioiminen etukäteen on tavalliselle auton ostajalle lähes mahdotonta. Aidossa yksityisleasingissa arvonaleneman riskiä ei ole, sillä sopimuskauden jälkeen auto palautetaan palveluntarjoajalle. Osamaksupohjaisissa yksityisleasing-ratkaisuissa autolle määritellään takaisinostohinta, joten leasing-auton hankkiva tietää etukäteen, minkä summan autosta maksaa kuukausittain ja mitä siitä saa sopimuskauden jälkeen. Riskin arvonalenemasta kantaa palveluntarjoaja, ei autoilija. Auton voi myös sopimuskauden päätteeksi lunastaa itselleen tai käyttää vaihtoautona.

Maailman tilanne vaikuttaa valintoihin

Toimitusvaikeudet, sähkön hinta, polttoaineen hinta ja yleinen inflaatio luovat epävarmuutta paitsi talouteen, myös ihmisten käyttäytymiseen ja tulevaisuuden suunnitteluun. Mikä polttoaine on järkevin? Kuinka nopeasti auton arvo voi laskea?

Osa kyselyyn vastaajista viittasikin vastauksissaan markkinoiden tämänhetkiseen epävakauteen. Omaa pääomaa ei välttämättä haluta sitoa autoon, koska on vaikea sanoa, mihin suuntaan ajoneuvojen hinnat kehittyvät ja mikä käyttövoima olisi taloudellisesti paras.

Osaa vastaajista myös arveluttaa sähkö- ja hybridiautojen teknologia. Uudet voimalinjat ovat edelleen tuntemattomia ja niihin liittyy paljon kysymyksiä. Leasing tarjoaa oivan väylän testata näitä autoja riskittä.

”Halvempaa kuin auton osto ja siitä pääsee helpommin eroon”

Moni pitää leasingin etuna sitä, että sitä varten ei tarvitse rahoitusta tai isoa alkupääomaa. Auto on lähes aina arvoaan menettävä käyttöhyödyke, joten osa kokee sen huonona investointina. Auton ostamisen sijaan rahaa halutaan sijoittaa muihin asioihin.

Leasing koetaan myös hyväksi tavaksi päästä pienemmällä alkusummalla kiinni parempaan autoon.

Jotkut kyselyyn vastanneet kertoivat pitävänsä auton jälleenmyymistä vaivalloisena ajatuksena. Leasingissa sitä ei tarvitse tehdä, sillä auton voi vain palauttaa sopimuksen päätteeksi.

Sopimuksen ehdoilla väliä

Eniten suomalaisia kiehtoo yksityisleasingissa sen helppous. Moni normaalisti autoilijan hoidettavaksi kuuluva asia on ulkoistettu leasingyritykselle. Se tuo mielenrauhaa ja sujuvuutta arkeen.

Leasingsopimuksia on erilaisia ja eri hintaisia sopimuksen sisällöstä, ehdoista ja pituudesta riippuen. Osa vastaajista kertoi mahdollisimman kattavan sopimuksen olevan houkuttelevin. Tällöin sopimus saisi sisältää kaiken huolloista vakuutuksiin ja katsastuksista renkaanvaihtoihin.

Toisaalta sopimuksen hinnalla on myös väliä, ja mitä enemmän palveluja se sisältää, sitä isompi kuukausimaksu on. Toki huomionarvoista on se, että omistusautoilussa autoilija vastaa itse kaikista kuluista, sekä jatkuvista että yllättävistä.

Yhä useampi suomalainen näkee leasing-autoilun varteenotettavana vaihtoehtona omistamiselle. Leasingsopimus on parhaimmillaan sopiva paketti huoletonta autoilua ja kohtuullisia kuluja.

Pyydä tarjous sinulle sopivasta yksityisleasing-autosta Autotalli.comissa >>

Nettiauto ja Autotalli.com kuuluvat samaan Alma Media -konserniin.

Kommentit

OK
 • Rekisteröityminen
  kannattaa!

  Pyyhkäise, niin teidät miksi
 • Sama tunnus käy kaikkiin Alma Ajo -palveluihin.

 • Suosikkilistasi pysyy
  ajantasalla joka laitteessa.

 • Saat samat hakuagentit
  käyttöön kaikkialla.

Rekisteröityminen on yksityiskäyttäjälle ilmaista:

Syötä rekisterinumero

Syötä alla olevaan kenttään käytetyn auton rekisterinumero, josta haluat hinta-arvion.
Hinta 8 € - Voit maksaa verkkopankissa, luottokortilla tai mobiilimaksuna.

Tulosta/tallenna Hinta-arvio

Hinta-arvion lähettäminen sähköpostiin

Kirjoita alle sähköpostiosoite, jonne haluat lähettää Hinta-arvion PDF-tiedostona. Voit kirjoittaa useampia osoitteita erottamalla ne pilkulla.

 

 

Tämä jotuu yleensä siitä, että automalli on niin harvinainen, ettei hinnoittelutietoa ole riittävästi tarkan arvion antamiseksi.

,

, cm3, kW

Hinta-arvion tarkkuus /3 
.

Uusi maksutapa - Mobiilimaksu

Mobiilimaksu on uusi helppo ja nopea maksumuoto, jolla voit maksaa suoraan puhelinlaskullasi ilman rekisteröitymistä suoraan Internet-selaimesta.

Palvelu toimii kaikilla laitteilla, kuten matkapuhelimet, tabletit ja tietokoneet, joissa on Elisan, Saunalahden, Telian tai DNA:n data-yhteys. Mobiilimaksun käyttäminen on mahdollista, kun käytät laskutuskelpoisen liittymän datayhteyttä. Elisan ja Saunalahden liittymillä Mobiilimaksu on mahdollinen millä tahansa yhteydellä (vaatii liittymän numeron syöttämisen).

Kirjaudu sisään, tai anna saamasi PIN-koodi

TAI
anna PIN-koodi

 

 

Paikallinen autokauppias on kiinnostunut tästä kohteesta:

Yhteystietosi

Nettiauto tekee yhteistyötä paikallisten autoliikkeiden kanssa ja auttaa sinua tekemään helpot ja nopeat autokaupat. Jätä yhteystietosi lomakkeelle ja välitämme tietosi yhteistyökumppaneillemme. Yhteystyökumppanimme voivat olla sinuun yhteydessä, mutta yhteystietojasi ei luovuteta suoramarkkinointiin.

Kirjaudu sisään

Näytä

Sinulla on keskeneräinen ilmoitus. Mitä haluat tehdä?

Haluatko poistaa kuvan?

 

Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.