Tervetuloa Alma Ajo -käyttäjäksi!

Olet kirjautuneena Alma-tunnuksella
Käyttääksesi Alma Ajo -palveluita, sinun tulee hyväksyä Käyttöehdot.

Tervetuloa

Olet luonut Alma-tunnuksen .
Vahvista vielä sähköpostiosoitteesi ennenkuin voit käyttää tunnustasi.
Sähköpostiisi on lähetetty ohjeet vahvistamista varten.

Toyota Yaris Cross - täysin uusi kompakti katumaasturi

Uutiset 24.04.2020

Uutuus yhdistää Toyotan kokemuksen kompakteista autoista ja SUV-malleista

Urbaani elämäntyyli asettaa haasteita, joiden selättämiseen autoilijat ovat mieltyneet yhä suuremmissa määrin vastaamaan katumaasturien ominaisuuksilla. Korkeaa istuma-asentoa yhdistettynä kaupunkien kaduille sopiviin mittakaavoihin arvostetaan ennen kaikkea silloin, kun ne eivät poissulje taloudellisuutta ja aitoa ympäristöystävällisyyttä. Samaan aikaan autoilijat kuitenkin haluavat ajoneuvon, mikä on tunnistettavan tyylikäs ja minkä monikäyttöisyys täyttää aktiivisen elämäntyylin vaatimukset.

Juuri näiden mieltymysten mukaisesti on tehty uusi Toyota Yaris Cross.

Uutuusmalli on suunniteltu ja suunnattu Euroopan vaativille automarkkinoille ottaen erityisesti huomioon maanosan autoiljoiden mieltymyksen B-SUV -segmentin kompakteihin katumaastureihin. Se myös valmistetaan Euroopassa, sillä sen tuotanto alkaa Toyota Motor Manufacturing Francen (TMMF) tehtailla uuden sukupolven Yaris-mallin rinnalla vuonna 2021.

Aito hybridi, aito SUV

Toyota Yaris Cross kantaa ylpeänä perintönä Toyotan vahvaa kokemusta hybriditeknogian edelläkävijyydestä, kompaktien automallien suunnittelusta sekä SUV-mallien valmistuksesta.

Toyotan johtoasema hybrideissä näkyy myös B-segmentin autoissa, joiden joukossa Toyota Yaris oli vuonna 2012 ensimmäinen malli tarjoten täyshybridivoimalinjan. Pitkä kokemus tästä kokoluokasta on johtanut jo hybriditeknologian neljänteen sukupolveen varmistaen uuden Yaris Cross -mallin erinomaisen suorituskyvyn ja energiatehokkuuden.

Yaris-perheeseen kuuluva Yaris Cross käyttää Yaris-mallin tavoin GA-B -alustarakennetta mahdollistaen uutuudelle samat ominaisuudet kuin niin monille malleille aiemmin: tilavat sisätilat yhdistettynä kompakteihin ulkomittoihin ja maukkaaseen ajettavuuteen.

Yaris Cross on samalla aito katumaasturi kantaen ylpeänä mukanaan Toyotan valtavaa kokemusta SUV-malleista, alkaen aina ensimmäisestä RAV4-mallista yli 25 vuotta sitten. Toyota RAV4 on maailman suosituin katumaasturi, ja yhdessä tyylikkään C-HR -mallin kanssa on uutuusmalli hyvässä seurassa laajentaen Toyotan katumaasturimalliston kattamaan niin B-, C- kuin D-segmentinkin.

Uusi hybridivoimalinja

Uudessa Yaris Cross -mallissa käytetään Toyotan neljännen sukupolven hybridijärjestelmää. Vuoden 2012 jälkeen yli puoli miljoonaa Yaris-hybridiä Euroopassa ovat jokainen alleviivanneet vuorollaan voimalinjan taloudellisuutta, energiatehokkuutta sekä erittäin korkeaa käyttömukavuutta.

Uuden sukupolven Toyota Yaris sekä Yaris Cross ovat ensimmäisiä malleja, joissa käytetään Toyotan uusinta, 1.5-litraiseen polttomoottoriin perustuvaa hybriditekniikkaa. Kyseinen polttomoottori on kehitetty uusista 2.0- ja 2.5-litraisista moottoreista, joita käytetään mm. Corollassa, C-HR- ja RAV4- sekä Camry-malleissa. Moottori on Atkinson-sykliä hyödyntävä kolmisylinterinen bensiinimoottori, jonka ominaisuuksiin lukeutuvat mm. korkea vääntö matalilla kierrosnopeuksilla ja matala polttoaineenkulutus. Moottorin terminen hyötysuhde on 40 %, mikä takaa hyvän taloudellisuuden ja matalat päästöt.

Uuden hybridijärjestelmän suurin teho on 85 kW (116 hv). Voimalinjan suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota järjestelmän voimantuoton ohjaamiseksi mahdollisimman responsiivisella tavalla. CO-päästötasot alkavat etuvetomallien alle 120 g/km -tasosta ja AWD-i -mallien  alle 135 g/km-tasosta*.

 *WLTP-arvot; korreloidut NEDC-arvot alkavat etuvetomalleilla alle 90 g/km-tasosta ja alle 100 g/km-tasosta AWD-i -malleilla; kaikki arvot vahvistuvat lopullisella tyyppihyväksynnällä.

100 % urbaani. 100% katumaasturi.

Yaris Cross -malli on Toyotan luomus autenttisesta katumaasturista hieman maltillisemmassa mittakaavassa tarjoten asiakkaille korkeamman ajoasennon, käytännöllisyyden ja suuret sisätilat paisuttamatta autoa ulkomitoiltaan kaupunkiolosuhteisiin kelpaamattomaksi.

Auton design yhdistää katumaasturin klassisia muotoiluelementtejä, kuten korkeampaa koria sekä suurempia vanteita ja renkaita tavalla, mikä henkii sekä voimaa että tarkoituksenmukaisuutta. Yaris Cross -mallin akseliväli on sama 2 560 mm kuin tulevassa, uuden sukupolven Yaris-mallissa, mutta on ulkomitoiltaan 240 mm pidempi. Pituuden lisäyksestä 60 mm on etuylityksessä ja 180 mm takaylityksessä. Maavara on Yaris-mallia 30 mm suurempi, korkeus 90 mm ja leveys 20 mm suurempi.

Ulkomitat [mm]

Yaris Cross

Pituus

4 180

Leveys

1 765

Korkeus

1 560

Akseliväli

2 560

Käytännöllinen ja muuntuva

Todellisessa katumaasturissa annetaan erityistä huomiota tilojen monikäyttöisyydelle ja yleiselle käytännöllisyydelle. Niin myös Yaris Cross -mallissa. Sähkötoiminen takaluukku auttaa, kun kädet ovat täynnä. Tavaratilan pohja on korkeudeltaan säädettävissä mahdollistaen yläasennossaan runsaasti säilytystilaa lattian alla tai maksimaalisen kuljetuskapasiteetin ala-asennossaan. Tavaratilan pohja on myös jaettavissa kahtia, joten kumpikin mainituista ominaisuuksista on käytettävissä yhtä aikaa. Tavaratilan varustukseen kuuluu myös uusi sidontajärjestelmä tavaroiden pitämiseksi paikallaan ajon aikana.

Yaris Cross erittäin tilava siinä missä käytännöllinenkin. Tavaratilan kapasiteetti on suuri myös takaistuinten ollessa yläasennossa ja tavaratilan suojaverhon ollessa paikallaan, mutta jos lisätilaa tarvitaan, taittuvat takaistuimet 40:20:40 -suhteessa.

Älykäs nelivetojärjestelmä

Yksi aidon katumaasturin piirteistä on mahdollisuus nelivetoisuuteen, ja sen Yaris Cross toteuttaa uniikilla tavalla ollen ainoa hybridimalli segmentissään, missä neliveto on tarjolla.

AWD-i tarjoaa ylimääräistä vakautta ja vetopitoa jokapäiväiseen ajamiseen. Sähköisesti toteutettuna järjestelmänä se on kompaktimpi ja kevyempi kuin mekaanisesti toteutetut AWD-järjestelmät auttaen näin Yaris Cross -mallia päihittämään päästöissään muut saman segmentin AWD-mallit.

Järjestelmä ohjaa momenttia taka-akselille liikkeellelähdöissä ja kiihdytyksissä. Normaalissa ajossa Yaris Cross on käytännössä etuvetoinen, mutta mikäli etupyörien vetopito heikkenee, lisätään momenttia automaattisesti takapyörille.

Huippuluokan turvallisuus

Toyota Yaris Cross -mallin turvallisuuden perustana on erittäin jäykkä GA-B -alustarakenne, joka luo loistavan pohjan kattavalle Toyota Safety Sense -turvallisuusvarustelulle ja muulle kuljettajaa avustavalle teknologialle. Kaikkien järjestelmien tarkoituksena on välttää riskejä, varoittaa vaaratilanteista ja ääritilanteissa puuttua itse tilanteen kulkuun joko automaattisella hätäjarrutuksella tai vaikuttamalla ajoneuvon ohjaukseen.

Uutta Toyota Yaris Cross -mallia tullaan valmistamaan yli 150 000 kappaletta vuosittain TMMF:n tehtaalla Onnaingissa, Ranskassa, ja sillä odotetaan yli 8 % markkinaosuuden saavuttamista Euroopan B-SUV -segmentin myynnistä. Toyota Yaris Cross saapuu Suomeen ja muualle Eurooppaan kesällä 2021.

Kommentit

Nettiauton käyttäjien antama arvosana:
Myynnissä - Toyota Yaris
OK
 • Rekisteröityminen
  kannattaa!

  Pyyhkäise, niin teidät miksi
 • Sama tunnus käy kaikkiin Alma Ajo -palveluihin.

 • Suosikkilistasi pysyy
  ajantasalla joka laitteessa.

 • Saat samat hakuagentit
  käyttöön kaikkialla.

Rekisteröityminen on yksityiskäyttäjälle ilmaista:

Syötä rekisterinumero

Syötä alla olevaan kenttään käytetyn auton rekisterinumero, josta haluat hinta-arvion.
Hinta 8 € - Voit maksaa verkkopankissa, luottokortilla tai mobiilimaksuna.

Tulosta/tallenna Hinta-arvio

Hinta-arvion lähettäminen sähköpostiin

Kirjoita alle sähköpostiosoite, jonne haluat lähettää Hinta-arvion PDF-tiedostona. Voit kirjoittaa useampia osoitteita erottamalla ne pilkulla.

 

 

Tämä jotuu yleensä siitä, että automalli on niin harvinainen, ettei hinnoittelutietoa ole riittävästi tarkan arvion antamiseksi.

,

, cm3, kW

Hinta-arvion tarkkuus /3 
.

Uusi maksutapa - Mobiilimaksu

Mobiilimaksu on uusi helppo ja nopea maksumuoto, jolla voit maksaa suoraan puhelinlaskullasi ilman rekisteröitymistä suoraan Internet-selaimesta.

Palvelu toimii kaikilla laitteilla, kuten matkapuhelimet, tabletit ja tietokoneet, joissa on Elisan, Saunalahden, Telian tai DNA:n data-yhteys. Mobiilimaksun käyttäminen on mahdollista, kun käytät laskutuskelpoisen liittymän datayhteyttä. Elisan ja Saunalahden liittymillä Mobiilimaksu on mahdollinen millä tahansa yhteydellä (vaatii liittymän numeron syöttämisen).

Kirjaudu sisään, tai anna saamasi PIN-koodi

TAI
anna PIN-koodi

 

 

Paikallinen autokauppias on kiinnostunut tästä kohteesta:

Yhteystietosi

Nettiauto tekee yhteistyötä paikallisten autoliikkeiden kanssa ja auttaa sinua tekemään helpot ja nopeat autokaupat. Jätä yhteystietosi lomakkeelle ja välitämme tietosi yhteistyökumppaneillemme. Yhteystyökumppanimme voivat olla sinuun yhteydessä, mutta yhteystietojasi ei luovuteta suoramarkkinointiin.

Kirjaudu sisään

Näytä

Sinulla on keskeneräinen ilmoitus. Mitä haluat tehdä?

Haluatko poistaa kuvan?

 

Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.