Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Aikansa merkkipaalut: 504:stä täysin uuteen 208:aan – Peugeotin kuusi Vuoden Autoa

Uutiset 03.04.2020

Kun uusi Peugeot 208 nimitettiin maaliskuun 2. päivä Genevessä Vuoden Autoksi 2020, oli se PEUGEOTin historiassa kuudes kerta, kun sen uutuusmalli saa kunnian kantaa tätä automaailman tavoitelluinta kunnianimeä.

Arvokkaan palkinnon taustalla on itsenäinen kuusikymmenhenkinen tuomaristo, joka koostuu arvostetuista eurooppalaisista autoalan toimittajista.

Peugeot 208 on leijonamerkin ensimmäinen kompakti kaupunkiauto, joka on nimitetty Vuoden Autoksi. 208:n lisäksi viisi muuta ikonista Peugeot-mallia on voittanut tämän halutun palkinnon: huippuluokan Peugeot 504 sedan (1969), suosittu ja tyylikäs sedan Peugeot 405 (1988), perheautoluokan Peugeot 307 (2002) sekä Peugeot 308 (2014). Peugeot 3008 SUV (2017) oli ensimmäinen Vuoden Auto -palkinnon saanut SUV-malli sitten palkinnon perustamisvuoden 1964.

Nämä saavutukset heijastavat PEUGEOTin saavutuksia muotoilussa, teknisessä ennakkoluulottomuudessa, suunnittelussa, teknologiassa sekä suorituskyvyssä viimeisten viidenkymmenen vuoden aikana.

Uusi Peugeot 208, se toinen "Pyhä Numero"

Array

Uusi Peugeot 208 on kuudes Peugeotin malli, joka saa kantaa Euroopan tavoitelluinta autoalan palkintonimeä. Mallin muotoilu on erottuva, vahva ja houkutteleva. Sen teknologia viitoittaa tietä puoliautonomiseen ajamiseen ja tarjoaa segmentissään ennen näkemättömän määrän viimeisimmän sukupolven ajoavustimia. Sähkö- ja polttomoottorit tarjoavat ostajalle aidon valinnan vapauden.

Täyssähköllä kulkeva Peugeot e-208 edustaa sähköautoilun uutta lukua. Sen 340 km:n toimintamatka (WLTP), 100 kW (136 hv) ja 260 Nm vääntö (käytössä heti 0 km/h alkaen) mahdollistavat kiihtyvyyden 0 - 100 km/h vain 8 sekunnissa. Kuljettajalla ovat käytössä kolme ajoasetusta: Sport, Normal ja Eco, jotka tekevät Peugeot e-208::sta vieläkin eläväisemmän ja innostavamman ajettavan.

Uusi Peugeot 208 lanseerattiin syyskuussa 2019 ja malli on heti osoittanut olevansa menestys. Pelkästään Euroopassa on vastaanotettu yli 130 000 tilausta. Näistä 15% on myyty täyssähköversiona.

Peugeot 504, ensimmäinen voitto kauniille "Sophia LORENin silmille"

Tutustuakseen ensimmäiseen eurooppalaiseen Vuoden Auto -palkinnon saaneeseen Peugeotiin, tulee historiassa matkata taaksepäin yli puoli vuosisataa. Vuosi oli 1969 ja Peugeot 504 palkittiin merkin ensimmäisenä mallina Vuoden Autoksi. Kookas sedan edusti keskiluokalle tarkoitettujen mallien suosion nousua. 504 seurasi Peugeot 404:n teknisiä jalanjälkiä, mutta uutuutena siinä esiteltiin erillisjousitus – ensimmäistä kertaa Peugeotin takavetoisessa mallissa.

504:n uniikki estetiikka on tulosta Peugeotin muotoiluosaston ja Pininfarinan tiiviistä yhteistyöstä. Pininfarinan käsialaa ovat mallin kylkien linjat sekä tunnistettava takaosan muotoilu, kun taas Peugeot vastasi mallin keulasta, josta kuuluisa italialainen muotoilija tiettävästi huudahti - omat suunnitelmansa ensin hylättyään - "Sillä on Sophia Lorenin silmät"!

Kiitos mallin legendaarisen jämäkkyyden, ratojen kuningatar Peugeot 504 on voittanut Afrikan tärkeimmät rallit useaan otteeseen: Itä-Afrikan Safari-rallin, Marokon rallin sekä Norsunluurannikon rallin.

PEUGEOTin ensimmäistä Vuoden Auto -palkinnon voittaja 504:ää valmistettiin vuosista 1968 vuoteen 2005 yhteensä 3 713 356 kappaletta, joista 2 644 326 oli korimallilta sedaneita.

Peugeot 405 – voittaja lähes yksimielisillä äänillä

Lähes kaksi vuosikymmentä myöhemmin toinen sedan, Peugeot 405, ansioitui 'Car Of The Year' -tittelillä. Täsmällisemmin vuosi oli 1988 ja jopa 54 kaikista 57 tuomariston jäsenestä antoi mallille korkeimman mahdollisen pistemäärän. Peugeot 405:n muotoilu otti vahvasti viitteitä Peugeot 205 -mallista ja vaali ajonautintoa sekä mukavuutta. Mallin jämäkkä iskunvaimennus oli mallissa mukana jo heti alkaen-versiosta lähtien. 405 yhdisti aikansa uusia teknologioita, kuten ABS-jarrut, sekä 90 hv:n 1,9 turbodiesel moottorin.

Peugeot 405 mallistoon kuului myös Mi16 -versio, joka oli ajassaan edelläkävijä. Sen 160 hevosvoimaa käytti aikansa tehokkainta moottoriteknologiaa: neliventtiilisiä sylintereitä.

Sedanista ralli-coupé -versioksi muuntuneen 405:n ratissa Ari Vatanen saavutti sekä vuosien 1988 että 1990 Pariisi-Dakar -rallin voitot. Auton mekaniikka perustui 205 Turbo 16:een. Ari Vatasen saavutuksiin kuuluvat myös vuosien 1988 ja 1989 American Pikes Peak Internations Hill Climb -voitot, jotka hän saavutti 405 T16 :stä toteutetulla versiolla. Nämä legendaariset saavutukset ovat jääneet monien mieleen, osaltaan kiitos "Climb Dance" -nimisen taltioinnin.

Autourheilusaavutusten lisäksi 405 pysyi myös suuren yleisön suosiossa ja sitä myytiin maailmanlaajuisesti yli 5 miljoonaa kappaletta.

Peugeot 307 sedan nousi uusiin korkeuksiin

Vuonna 2002 Peugeot 307 edusti täydellistä tasapainoa uuden kompaktin, mutta korkean ja tilavan perheauton saapuessa markkinoille. Kokonaisuus, joka vuonna 2002, 14 vuotta Peugeot 405:n jälkeen, toi jälleen Peugeotille Vuoden Auto ­-tittelin.

Peugeot 307 erottui kilpailijoistaan korkealla korilla, joka teki matkustajien nousemisen autoon helpoksi. Mallin vetoava ja dynaaminen ulkopuolen muotoilu sai inspiraatiota Peugeot 206:sta. Tuulilasin laaja pinta-ala tarjosi hyvän näkyvyyden eteen. Tilava, toiminnallinen ja muuntautuva sisätila taas ammensi inspiraatiota tila-autoista. Ohjauspyörän takana huomio kiinnittyi mallin alhaiseen melutasoon sekä jarrutustehoon. Lisäksi PEUGEOT 307 kulki aikansa puhtaimmalla dieselmoottorilla, hiukkassuodattimella varustetulla 110 hv:n 2.0 HDi:llä.

Peugeot 307 tarjosi laajan valikoiman eri korimalleja joista jokaisella on vahva oma ilmeensä: 3, 4 ja 5-ovinen hatchback, sedan, SW sekä CC (Coupé-Cabriolet), unohtamatta 307 WRC-mallia, joka korvasi MM-ralleissa 206 WRC-mallin vuosina 2004 ja 2005.

Kaikki korimallit mukaan lukien Peugeot 307 myi ympäri maailman yhteensä yli 3,7 miljoonaa kappaletta.

Peugeot 308:n palkittu tyylikkyys sekä dynaamiset ominaisuudet

2014 oli vuosi, jolloin leijonan osa niin PEUGEOTista kuin automaailmasta oli astumassa uuteen aikakauteen. Suunnittelijat ja insinöörit työstivät modernia Peugeot 308:a. Mallin uuden modulaarisen EMP2-alustan ansiosta uusi Peugeot 308 sai kompaktit mittasuhteet ja kevyemmän rakenteen (-140 kg edeltäjäänsä verrattuna). Nämä kaikki ominaisuudet vaikuttivat 308:n miellyttävään käsiteltävyyteen.

Uuden 308:n ohjaamo sisältää uuden teknologisen arsenaalin ja se suunniteltiin täysin uusiksi, jotta se tarjoaisi intuitiivisen ajoelämyksen. Sen SR1 -konseptiauton inspiroima ohjaamo koostuu pienikokoisesta ohjauspyörästä, ratin yläpuolelle asettuvasta mittaristosta, korkealle sijoitetusta keskikonsolista sekä laajasta 9,7" -kosketusnäytöstä. PEUGEOT i-Cockpit® :stä tuli tämän ensiesittelynsä jälkeen merkittävä kilpailijoista erottava ominaisuus kaikkiin PEUGEOTin tuleviin malleihin.

Vuoden 2013 lopun ensiesittelyn jälkeen Peugeot 308 -mallia on tähän päivään mennessä myyty yli 1,7 miljoonaa kappaletta.

Peugeot 3008, ensimmäinen SUV-mallinen “Car Of The Year”

Peugeot 3008 oli ensimmäinen SUV, joka on voittanut Vuoden Auto -tittelin sitten palkinnon ensiesittelyn jälkeen vuonna 1964.

3008:ssa ruumiillistuu Peugeotin tahto nousta kohti premium-segmenttiä ja malli onkin innovatiivinen yhdistelmä muotoilua, mukavuutta sekä ajo-ominaisuuksia. 3008 edustaa Peugeotin näkemystä SUV-mallista markkinalla, jossa kyseisen korimallin kysyntä on lähes kyltymätön. Näiden samojen elementtien ansiosta Peugeot 3008 palkittiin Vuoden Auto -tittelillä vuonna 2017. Mallissa nähtiin myös ensimmäistä kertaan uuden sukupolven Peugeot i-Cockpit® -ohjaamo, joka tunnettiin myös nimellä "Amplify", ja joka tarjoisi intuitiivisen ja aistikkaan ajoelämyksen lisäksi polun edistyksellisin ajoavustimiin sekä saumattoman liitettävyyden mobiilipalveluihin. Peugeot 3008:n mukana tarjolle tullut Advanced Grip Control -varuste on omiaan lisäämään mallin käyttömahdollisuuksia erilaisissa haasteellisimmissa maasto-olosuhteissa. Vuonna 2016 PEUGEOT Sport esitteli 3008 DKR-mallin, joka nousi legendaarisen kuljettajakolmikon avulla Dakarin voittajien listalle.

Valmistuksen alkamisesta lokakuussa 2016 tähän päivään mennessä on Peugeot 3008 myynyt yli 1,7 miljoonaa kappaletta.

  • Array
  • Array
 

COTY tuomaristo: eurooppalaisia asiantuntijoita

COTY, eli Vuoden Auto -tuomaristo koostuu 60 itsenäisestä autoalan toimittajasta, jotka yhdessä edustavat 23:a eri maata. Kunkin maan edustajien määrä riippuu maan markkinan koosta sekä autoalan asemasta kyseisessä maassa. Saksa, Espanja, Ranska, Italia ja Englanti omaavat kukin kuusi tuomariston jäsentä. Muut tuomaristossa edustettuna olevat maat ovat Suomi, Belgia, Hollanti, Irlanti, Itävalta, Kreikka, Luxenburg, Norja, Portugali, Puola, Ruotsi, Slovenia, Sveitsi, Tanska, Tsekki, Turkki, Unkari ja Venäjä.

Tuomaristo palkitsee joka vuosi yhden voittajan. Voittajaksi valitaan merkittävin uutuus, joka on tullut myyntiin valintaa edeltävien 12 kuukauden aikana mallin segmenttiin, muotoon tai hintaan katsomatta. Tekninen edistyksellisyys sekä vastine rahalle ovat valinnassa merkittävässä asemassa. COTY-palkinto on jaettu aina vuodesta 1964 alkaen ja se on automaailman vanhin sekä kiistatta tavoitelluin eurooppalainen kunnianimitys.

"On suuri ylpeyden aihe saada olla niiden TOP 3 merkin joukossa, jotka ovat voittaneet Vuoden Auto - Car Of The Year -palkinnon yhteensä kuusi kertaa! Peugeot on myös saanut COTY-nimityksen kolme kertaa 6 vuoden sisään, mikä on ensimmäinen kerta yhdelle merkille! Kaduilla ajaa nyt kolme Peugeotin "Car Of The Year" -nimitettyä mallia: uusi 208, 3008 SUV ja kompakti 308 sedan. Uusi Peugeot 208 voitti tämän kunnianimen, sillä se tarjoaa asiakkaalle aidon vapauden valita sähkön ja polttomoottorin väillä saavutettavaan hintaan. Mallin uskalias muotoilu ja teknologia vievät mukanaan.  Car Of The Year -palkinto on hieno työkalu yhtiön eheyden ylläpitämiseksi sekä suositukseksi asiakkaillemme.” Jean-Philippe IMPARATO, PEUGEOT CEO.

Comments

For sale - Peugeot
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can choose payment method in next step

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

 

This is typically because the model is less common, and there is not enough pricing data to give an accurate enough estimate.

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.