Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Ajettua: BMW M3

Koeajot 09.09.2003

Tämänkertaisen koeajon kohde on BMW M3, joka on myytävänä Herttoniemen Autokeskuksessa Helsingissä (http://www.nettiauto.com/54329 )

ENSIVAIKUTELMA ÄMMÄSTÄ

Alkuperäinen Suomi-M3 on superharvinaisuus, joiden myynti-ilmoituksia olen vahtinut viimeiset 7 vuotta. Eipä ole Nettiauton olemassaoloaikana sivuillamme vieraillut kuin kolme yksilöä, joista tämä on yksi! Lukija saattaa ihmetellä, että miksi minä niitä vahdin? – M3 on auto, jonka haluaisin joskus ostaa itselleni käyttö/harrasteautoksi. Onhan niitä rakennettu aikoinaan vain 17.184 yksilöä (lisäksi avoja 786 kpl).

Nyt tarjoutuikin oiva tilaisuus verrata -88 mallista M3:sta niihin lukuisiin Bemareihin, jotka olen omistanut tai koeajanut.

Auto on ulkoa virheetön, sisustakin on ikäisekseen todella hyväkuntoinen. Kouluarvosana auton kunnosta 9+.
Ulkoasu on tietenkin makuasia, mutta mielestäni M3 on edelleen räyhäkkään näköinen ilmestys nimenomaan lokasuojien levitysten ja tavallisesta 3-sarjalaisesta poikkeavan taka-ikkunan ja takaluukun kannen vuoksi.

16-tuumaiset TSW-tyyppiset vanteet sekä sähkönsininen erikoisväri (Sonderlack) istuvat autoon oikein hyvin. Itse vaihtaisin pakoputken viimeisen pöntön ja ulostuloputket yhdeksi suureksi tuutiksi nykyisten kahden pienemmän pillin tilalle.

Asiaan vihkiytymättömille tiedoksi: M3:sta tehtiin tätä korimallia vuosina 1986 – 1991 neljänä eritehoisena nelisylinterisenä versiona 195 hv (Kat), 200 hv, 220 hv (Evo) sekä 238 hv (Sport Evo). Samasta teemasta tehtiin toki ralli- ja rata-autoja, jolloin samasta vapaasti hengittävästä koneesta otettiin jopa 320 hv.

Kaiken kaikkiaan huimia arvoja 80-luvun lopussa! Suoriksi kilpailijoiksi mainittakoon MB 190 2.5-16V ja Ford Sierra Cosworth 2.0 T, jotka olivat myös takavetoisia saksan sportteja.

AJOSSA

Koeajetussa autossa on siis 2.3 litran 16V moottori ja 200 hv välitettynä takapyörille. Koneen käyttöominaisuudet muistuttavat BMW 318 iS:ää, jolla olen taittanut taivalta muutaman vuoden ajan. Tyhjäkäynti on astmaattisen epätasaista ja venttiilikoneisto pitää Bemarin 16V neloselle tyypillistä ropinaa. Vääntö on alhaalta asti väkevää ja vääntömomentin ollessaan huipussaan noin 4.750 kierroksen kohdalla voiman tunne on vahvasti läsnä. Tehoa ei annostella samaan tapaan kuin turbosta, sehän on selvä. Mutta harvapa nykyauto tarjoaa sellaisen suorituskyvyn ja kiihtyvyyden kuin tämä 15-vuotias automaailman ikoni.

Alustaltaan M3 on monien veteraaniautotoimittajien mielestä edelleen se paras koskaan ajettu auto. Täytyy myöntää että hyvähän se on, varsinkin tämä yksilö, jossa alusta on selvästi kunnossa. Ohjaustuntuma on tehostuksesta huolimatta erittäin hyvä. Ensimmäistä kertaa ajan autoa, jossa aistin etupään monivarsituennan selvästi ajassani erilaisilla alustoilla Helsingin keskustassa.

Merkillepantavaa on myös käännetty vaihdekaavio, jossa YLHÄÄLTÄ löytyvät R, 2 ja 4 ja ALHAALTA 1, 3 ja 5-vaihde. Pienen totuttelun jälkeen kepin liikkeet tuntuvat hyvin luontevilta eikä asiaan enää kiinnitä huomiota.

Suorituskyky on tasainen, kuten vapaasti hengittävälle saattaa odottaa. Ei mitään räjähtävää potkua, vaan tasaista nopeuden kasvua, jonka hillitsemiseksi äärettömän tehokkaat jarrut ovat paikallaan. M3 ei sovellu renkaanpolttoon.
Sen sijaan mutkainen asvalttitie on sen parasta valtakuntaa. Auto imeytyy tiehen ja meno on niin maukasta kuin vaan voi kuvitella.

TILAT JA VARUSTELU

Ikänsä huomioon ottaen hyvin varusteltu: ABS-jarrut, sähkökattoluukku, nahkaiset sporttipenkit, nahkainen kolmipuolainen M-sport ratti, hälytin, keskuslukitus, sähkökäyttöiset ikkunat, ajotietokone (pieni), aluvanteet sekä hyvälaatuiset stereot. Ei mitään nykyajan mukavuuksia kuten airbag, ilmastointi, luistonesto jne. Mutta kyllä näilläkin pärjäilee paremmin kuin hyvin.

Tilaa on 3 – sarjan bemarille tyypillisesti edessä erittäin ruhtinaallisesti ja takanakin ruhtinaallisesti, jos on vielä hammasrauta-iässä. Takakontin koko on tämänlaisessa autossa toissijainen asia, mutta kyllä sinne lastenvaunut mahtuu kahdessa osassa, kun irrottaa pyörät (kokeiltu on).

TEKNISET TIEDOT (Autotalli.com:in mukaan):

Teho 200 hv
Vääntömomentti 240 Nm
Huippunopeus 235 km/h
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 6,7 sekuntia
Kulutus: 5,8 – 7,5 - 11,6 litraa sadalla

YHTEENVETO

No, taisinpa taas innostua… Yhteenvetona: Käytös on tasapainoista, ohjaus on nopea – tehoa tulee mukavasti, nahkaiset sporttipenkit, pakoäänet ovat sporttisen matalat. Lisäksi auto on kunnoltaan huipputasoa. Mitä muuta harrasteautolta voi toivoa?

Valitettavasti kukaan ei katso auton perään, niin tavanomaiselta 3-sarjan Bemari näyttää arkiliikenteessä. Vain auton omistaja ja asiaan vihkiytyneet ymmärtävät mistä on kyse. Tämä auto ansaitsee omistajakseen sellaisen, joka arvostaa sitä ja pitää auton vähintään tässä kunnossa. Sijoituskohteenakin ERITTÄIN HYVÄ!

Lisätiedot Bemarista ja kuvat: http://www.nettiauto.com/54329. Vaihto- ja rahoitusmahdollisuus!

Comments

For sale - BMW M3
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can choose payment method in next step

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

 

This is typically because the model is less common, and there is not enough pricing data to give an accurate enough estimate.

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.