Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Ajettua: Toyota Verso - Article - Nettiauto

Ajettua: Toyota Verso

Koeajot 05.05.2009

Verson uusin versio on pudottanut nimestään Corolla-etuliitteen. Vanhoja oppeja ei kuitenkaan ole heitetty nurkkaan, vaan niitä on muovattu varovasti nuorekkaampaan suuntaan.

Etukulmalta ulkonäköero edeltäjään on hämäävän pieni. Verson selkein tunnusmerkki onkin suoraan sivulta parhaiten näkyvä Z-linja, joka lähtee alhaalta etupyörän takaa ja nousee takapyörän edestä jyrkästi ylös taittuen taas vaakasuoraan katon jatkeena toimivan ikkunaspoilerin alle.

Verso on kasvanut pituutta seitsemän senttiä ja leveyttä kaksi. Korkeus on ennallaan, mutta akseliväli on venynyt kolme senttiä.

Sisällä kojelauta on muuttanut radikaalisti muotoaan. Etuistuimet on vaihdettu uusiin paremman tuen tarjoaviin, mutta muuten istuinjärjestelyt ovat pitkälti entisellään.

Moottorimallisto koostuu 1,6- ja 1,8-litraisista bensiinimoottoreista sekä yhdestä 2,0- ja kahdesta 2,2-litraisesta turbodieselistä.

Teholukemat ovat mallikkaat, mutta kunnon vääntöä pitää hakea dieseleistä. Sitä onkin sitten tarjolla 310, 340 tai 400 newtonmetrin verran.

Ehdimme tällä erää tutustumaan lähemmin vain kaksilitraiseen dieseliin, mutta eipä se juuri harmita. Paljon tämän sopivampaa moottoria autoon ei voisi saada. Pehmeästi vääntävää moottoria on miellyttävä ajaa, ja sen suorituskyky riittää hienosti tila-auton tarpeisiin.

Bensiinimoottoreilla päästään kiinni matalampiin hintoihin, mutta niistä pienempi alkanee viimeistään seitsemän hengen kuormalla tuntua alimittaiselta. Automaattidiesel houkuttelee tietysti myös, mutta sen hintalappu tuntuu hurjalta.

Maantiellä Verso osoittautuu muutenkin toimivaksi ajopeliksi. Ohjausgeometrioiden kerrotaan menneen uusiksi, minkä seurauksena ohjaustuntoon on tullut uskottavaa napakkuutta.

Nimi on uusi, mutta hyviksi ja toimiviksi todetut kokonaisuudet ovat säilyneet ennallaan. Hyvä niin, sillä niiden ansiosta edeltäjä on noussut Suomen suosituimmaksi tila-autoksi. Verson myynti alkaa Suomessa alkukesästä.

  • Array
 

Jussa Nieminen (tiivistelmä TM:n 9/09 artikkelista, s. 4-5)

Osta ja lue koko juttu Toyota Versosta

Comments

For sale - Toyota Verso
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Nettix sites.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

Forgot your password?

How would you like to reset your password?

Enter verification code

Please check your phone - we sent you a 6 digit verification code. Enter it below for continue to reset your password.

Change your password

Show