Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Ajettua: Volkswagen Golf VR6

Koeajot 16.04.2003

Tämänkertaisen koeajon kohde on Volkswagen Golf VR6 3d, joka on myytävänä Herttoniemen Autokeskuksessa (http://www.nettiauto.com/36192 )

ENSIVAIKUTELMA GOLFISTA

Mintunvihreä ulkoväri ja kaksivärinen nahkasisusta. Autossa on säädettävä alusta sekä matalaprofiilirenkaat alumiinivanteilla. Kone on 2.8 -litrainen VR6 ja tehoa 174 hevosvoimaa. Erikoinen tapaus, josta on otettava selvää!

Recaron penkki on käsin säädettävä ja rattikin säätyy korkeussuunnassa. Sähkösäätöiset peilit vielä kohdalleen ja kone käymään.

Moottorin käyntiääni on yllättävän hiljainen, vaikka autossa on ainakin pakoputkiston viimeinen pönttö vaihdettu viri-viri –malliseksi.

AJOSSA

Olen kerran ajanut VR6:sta monta monta vuotta sitten ja päähän jäänyt mielikuva on erittäin positiivinen.
Auton alusta ja ohjaus toimivat todella loistavasti yhteen, eli näiltä osin suunnittelu on todella onnistunut. Alusta on minun makuuni juuri riittävän kova, olematta kuitenkaan pyykkilautamaisen rytkyttävä. Lähinnä tulee mieleen Peugeot 205 GTI 1.9 vuosien takaa sillä erotuksella, että Golfin kori on vääntöjäykkyydeltään aivan eri luokkaa. Pököhän oli tunnetusti koriltaan aika ”notkea”.

Ohjaus on todella nopea ja tuntuma tienpinnan laadusta ja muodoista välittyy ohjauspyörän välityksellä kuljettajalle.

Kiihtyvyys on omalla tavallaan huikeaa, vaikka numeroiden perusteella se on hiukan vaatimattomampaa kuin aiemmin koeajetuissa Opel Calibra 4 x 4 turbossa ja Ford Sierra Cosworthissa. Johtuneeko onnistuneesta alustasta vai mistä, mutta kiihtyvyys tuntuu todella räväkältä? Golfilla on todella ilo vedättää aivan rajoittimeen asti. Mitä mutkaisempi tie, sen suurempi nautinto.

Rauhallisessa ajossa Golf on tavallisen oloinen auto, jossa on mikroautomainen ajotuntuma. Alakierrosvääntö on tavanomaista perheautoluokkaa. Kun kierrokset pääsevät valloilleen, auto hyökkää eteenpäin todella rivakasti.

Suurin äänenlähde ovat renkaat sekä tuulen suhina. Moottori kehrää kohtuullisen äänettömänä kierroksista piittaamatta.

Jarrut toimivat hienosti ilman abs:n tärinää polkimessa. Golfin vauhti hidastuu odotusten mukaisesti.

TILAT JA VARUSTELU

VR6 on erittäin hyvin varusteltu auto: nahkasisustus, automaatti-ilmastointi, monipuolinen ajotietokone, peruslaitteen näköinen stereojärjestelmä hyvillä kaiuttimilla, nahkapäällysteinen ohjauspyörä, sähköikkunat jne jne.

Edessä on tilaa runsaasti ja pituus- sekä korkeussäätövara ovat varmasti riittävät jopa 190 cm pituisille. Takana jalkatila toki pienenee sitä mukaa kuin etupenkkejä siirretään taaemmaksi. Auton luonteenpiirre huomioon ottaen, takapenkkiläiset ovat kyydissä lähinnä kruisailu tai ”näytä-miten-kolvi-kulkee” syistä.

TEKNISET TIEDOT (Autotalli.com:in mukaan)

Teho 174 hv
Vääntömomentti 235 Nm
Huippunopeus 225 km/h
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 7,6 sekuntia
Kulutus: 7,3 – 8,9 - 12,3 litraa sadalla

YHTEENVETO

Aikamoinen linko tämä Golf on, täytyy myöntää. Auton luonne on kaksijakoinen. Normaalissa liikenteessä mennään kuin 1.3 CL:llä konsanaan, mutta kun tie on vapaa tekee mieli hullutella. Autolla voi mennä isoa kovaa tilanteeseen kuin tilanteeseen ja autoa on todella helppo hallita, jos on kokemusta nopeasta ajosta. Suosittelen tämän auton ostajalle rata-ajokurssia Ahvenistolla, jos ei ole vielä sellaista käynyt. Siitä on sekä iloa että hyötyä!

Auto on ajomääräänsä nähden (171 tkm) erittäin pätevässä kunnossa sekä ulkoisesti että tekniikaltaan.

Lisätiedot Golfista ja kuvat: http://www.nettiauto.com/36192

Comments

For sale - Volkswagen Golf
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can choose payment method in next step

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

 

This is typically because the model is less common, and there is not enough pricing data to give an accurate enough estimate.

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.