Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio – Sedan haastaa Ferrarin

Play video
Koeajot 17.08.2017

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio on superautoluokkaan yltävä neliovinen henkilöauto, joka raivoaa kuin vauhko härkälauma.

Alfan tehomallin resepti on seuraava: Otetaan Ferrarin V8-moottori ja pienennetään sitä kahden sylinterin verran. Pultataan kylkeen kaksi turboahdinta ja tungetaan kokonaisuus nelioviseen sedaniin. Mitä siitä syntyy? Silkkaa ihanuutta.

Kun Alfa Romeo alkoi suunnittelemaan supersedaniaan, oli se varsin tosissaan. Parissa vuodessa piti saada aikaan auto, joka saisi muiden valmistajien tehopakkaukset näyttämään putkiviritteisiltä tuhnuilta. Tiimi onnistui tavoitteessaan, sillä kilpailijat jäävät tehossa ja fiiliksessä kauas taakse.

Ferrarin pajalla valmistettu moottori on 2,9-litrainen V6, jonka teholukemat vakuuttavat: 510 hevosvoimaa ja 600 Nm. Sataseen mennään 3,6 sekunnissa ja huiput ovat 307 km/h. Ja tämä kaikki siis neliovisella sedanilla.

Paikaltaan sataseen kiihdyttäminen alle 4 sekunnissa vaatii muutamia toistoja. Äkkiseltään rattiin hyppäävä huomaa pian, että Giulia Q keskittyy lähinnä sutimiseen.

Äkkiväärä, kiivas ja kolkko

Array

Hirvittävän moottorin lisäksi Quadrifoglion hyvyys perustuu erinomaiseen alustaan ja vertaansa vailla olevaan ohjaustuntumaan. Ohjaus on tarkin mitä on koskaan tullut ajettua. Ohjaus on nopea, mutta myös hyvin tarkka. Sn välityksellä tuntee tarkalleen mitä auton eturenkaat ovat kulloinkin tekemässä.

Kadulla Giulia Q on äkkiväärä, kiivas ja kolkko. Vaikka ajotilaa säätämällä luonne muuttuukin kadulle sopivaksi, on se kaikesta huolimatta räävitön peli ruuhka-ajossa. Tuntumaa korostaa manuaalilaatikko, sillä kilpailijat luottavat sulaviin automaatteihin.

Radalla Quadrifoglio on puolestaan kuin kotona. Siellä alustan tiukkuus ja nopea ohjaus muuttuvat aseiksi, joiden avulla tehon voi ulosmitata helposti. Vaikka ruutia on suoraan sanoen tautisesti, on tehon annostelu kohtuullisen helppoa. Toki sen kanssa kannattaa olla varuillaan, sillä yli 500 hevosen tehot kyllä vievät jos niin haluavat.

Alfan suurimmat puutteet ovat italialaisen leväperäisyyden tuomat ominaisuudet. Moottori ja alusta toimivat, mutta elektroniikan kanssa on luvassa yllätyksiä. Jos ne hyväksyy, on Giulia Quadrifoglio auto, jolla ei varmasti jää jalkoihin tieliikenteessä saati radalla.

Katso koeajovideo artikkelin alussa.

Tuomas Rajala

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Verde:

Moottori: 6-sylinterinen, 2899 cm3 turboahdettu bensiinimoottori
Teho: 510 hv (375 kW) @ 3750 rpm
Vääntö: 600 Nm @ 2500-5000 rpm
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 3,6 s.
Huippunopeus: 307 km/h
Vetotapa: Takaveto
Vaihteisto: -portainen manuaalivaihteisto
EU-kulutus:  6-portainen manuaalivaihteisto
CO2-päästöt: 198 g /km
Mitat (pit/lev/kork): 4643mm/2024mm/1436mm
Hinta alkaen: 115 000€
Tuomas Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Comments

For sale - Alfa Romeo Giulia
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can choose payment method in next step

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

 

This is typically because the model is less common, and there is not enough pricing data to give an accurate enough estimate.

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.