Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Alfa Romeo Giulia – Tyylitietoisille nautiskelijoille - Article - Nettiauto

Alfa Romeo Giulia – Tyylitietoisille nautiskelijoille

Koeajot 19.05.2020

Alfa Romeo on hienostunut henkilöauto, jonka urheilullinen sielu innostaa.

Alfa Romeo on perinteinen italialaismerkki, joka ei ole saavuttanut Suomessa niin suurta jalansijaa kuin toivoa saattaisi. Ehkä osasyy piilee siinä, että Alfaa ei ehkä syystäkään ole pidetty kaikkein luotettavimpana automerkkinä.

Alfan juuret ovat vahvasti autourheilussa, sillä heti merkin syntymän jälkeen sen autoja tavattiin punavalkoiseksi maalattujen kanttikivien välissä. Autourheilutausta näkyy tuotteissa vielä tänäkin päivänä, vaikka suurin osa malleista onkin suunnattu toki päivittäiseen autoiluun.

Käyttöautoksi voidaan niputtaa myös sedan-malli Giulia. Vaikka mallista on toki tarjolla myös rajuakin rajumpi neliapilaversio, mutta sen tarina onkin sitten aivan toinen.

Puhdasverinen sedan on tätä nykyä automaailmassa harvinaisuus. Etenkin Suomessa myyntilukuja rikkovat farmarit ja hatchbackit, mutta sedan-mallisessa autossa on vain sitä jotain. Etenkin kun niihin ei enää törmää joka nurkalla.

Giulialla on Alfan automallistossa vasta viiden vuoden historia, sillä se korvasi vuonna 2015 tuotannossa olleen 159-mallin. Koska malli on uudehko, on tällä kertaa luvassa facelift. Ulkoa muutokset ovat varsin maltillisia ja suoraan sanoen uudesta kehitysversiosta on melko hankala huomata, onko kyseessä kasvokohotuksen läpikäynyt vai edellinen malli.

Pienillä uudistuksilla mennään

Array

Suurimmat eroavaisuudet löytyvät etupuskurista ja keskikonsolista. Uutta on myös 8,8 tuuman kokoinen keskikonsolin näyttö, joka on tätä nykyä kosketuksella toimiva. Periaatteessa ohjaamo on pientä päivitystä lukuun ottamatta ennallaan.

Kuskin istuin henkii autourheilun DNA:ta, sillä penkki on varsin tiiviiksi veistetty. Leveäselkäiselle penkki on hieman ahdas, vaikka sivuttaistukia saakin säädettyä hieman leveyssuunnassa. Ne toki tarjoavat erinomaisen sivuttaistuen, kun Giuliaa ohjastetaan Alppien Passo Stelvion mutkaisia tieosuuksia.

Kaikesta käy ilmi, että Alfa Giulia on intohimon synnyttämä. Se ohjaamo on viimeistä piirtoa myöten kaunis ja viimeistelty. Ohjauspyörän keskiosassa oleva start-nappi on tarkoituksella sijoitettu paikalleen. Kaikki on käden ulottuvilla ja ratin takana olevat hervottomat vaihdeläpyskät henkivät sporttisuutta.

Sporttinen on myös ohjaus, joka on oikeasti yksi automaailman parhaimmista. Renkaat kääntyvät todella terävästi ja ohjaus on hämmentävän nopea. Tuntuu melkein siltä, että kyseessä ei ole katuauton ohjaus, vaan se vaikuttaa olevan radalle optimoitu.

Ohjaustuntuma on tarkka, mutta ei missään nimessä levoton. Giulia ohjautuu juuri sinne mihin kuski haluaa. Kun se yhdistetään hienosti toimivaan alustaan, on paketti koko lailla kunnossa.

Moottori ei jätä varaa toiveille

Hienostuneen ja toimivan ohjauksen kaveriksi on toki laitettu moottori, joka ei juuri jätä toivomisen varaa. Giuliaan on tarjolla pari kaksi moottoria, joista on kehitelty yhteensä kuusi eri tehoversiota.

Diesel-moottori on 2,2-litrainen ja sen teho vaihtelee neljän eri version välillä: 136 hv, 160 hv, 190 hv ja 210 hv. Ärein diesel-moottori pamauttaa tauluun turboahdettuna siis 210 hv ja 470 Mn:n lukemat. Ei huonommin diesel-myllyltä.

Bensapuolella tehoversioita on kaksi. Molemmissa peruskokoonpano on 2-litrainen turboahdettu moottori. Laimeammassa versiossa tehoa on 200 hv ja 330 Nm ja tehokuninkaassa 280 hv ja 400 Nm. Vajaan 300 hevosen voimalla suorituskykyä riittää.

Vaihteistona toimii moottoriversiosta riippumatta 8-vaihteinen automaatti, joka hoitaa tonttinsa hyvin. Sen toimintaa ja kaasunvastetta voi säätää DNA-ajotilavalitsimella, josta löytyy kolme eri ajotilaa. Sporttinen, perusajotila ja eco-asento.

Moottori on samaan aikaan hienostunut ja roisi. Vaikka tehoa ei ole ns. GTI-luokassa överisti, potkii Alfa Romeon moottori varsin hienosti. Tehokäyrä on tasaista nousua aina punarajalle asti. 0-100 km/h vertailuluku 5,2 sekuntia, mitä voidaan pitää varsin ripeänä.

Toki tehonnälkäiselle tarjolla on vielä Quadrifoglio, eli neliapila, joka miltei tuplaa tehot. 510 hevosvoimaa puhuttelee varmasti. Puolikas Ferrarin moottorista kahdella turboahtimella piristettynä on varsin raju tapaus.

  • Array
  • Array
 

Hei, taas mulla on jano

Mutta kyllä kulkupuolta riittää myös 280-heppaisessa bensaturbossa. Tehon kylkiäisenä tosin tulee myös kulutuslukema, joka nousee helposti yli 10 litraan sekalaisessa ajossa. Valmistajan ilmoitukseen 6,9 litrasta on tekemistä, eikä sitä ole välttämättä kovin mielekästä lähteä tavoittelemaan. Kymmenen litran kulutus tuntuu kyllä hieman kovalta.

Alfa Romeo Giulia on nautiskelijan auto. Ulkoiselta olemukseltaan se on näyttävä ja italialaismerkin tunnistaa helposti. Keulan kolmio muistuttaa ihmisen anatomiasta ja näkyy kauas. Punainen on ainoa väri, jonka Alfasta voisi kuvitella hankkivansa.

Näyttävän ulkonäön lisäksi millimetrintarkka ohjaustuntuma ja roisi voima tekevät paketista vastustamattoman. Hieman yllättäen esteeksi ei muodostu välttämättä edes hinnoittelu. Malliston tehokkain versio, eli 280-heppainen Veloce-malli maksaa Alle 65 000 euroa. Halvimmillaan Giulia irtoaa alle 44 000 eurolla.

Tuomas Rajala

Kehuja: suorituskyky, upea ohjaustuntuma, ulkonäkö, viimeistellyt yksityiskohdat

Parantamisen varaa: rapea kulutus

Alfa Romeo Giulia 2.0 280 hp AT8:

Moottori: Neliylinterinen, 1995 cm3 turboahdettu bensiinimoottori
Teho: 280 hv (206 kW) @ 5250 rpm
Vääntö: 400 Nm @ 5250 rpm
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 5,2 s.
Huippunopeus: 240 km/h
Vetotapa: Takaveto
Vaihteisto: 8-vaihteinen automaattivaihteisto
Yhdistetty kulutus: 6,9 l / 100 km
CO2-päästöt: 156 g/km
Mitat (pit/lev/kork): 4643mm/1860mm/1436mm
Tavaratila: 480 l
Koeajoauton hinta: 64 990€
Tuomas Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Comments

For sale - Alfa Romeo Giulia
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Nettix sites.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

Forgot your password?

How would you like to reset your password?

Enter verification code

Please check your phone - we sent you a 6 digit verification code. Enter it below for continue to reset your password.

Change your password

Show