Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Audi A3 – Entistäkin terävämpi

Koeajot 04.09.2020

Audin uusi A3 tuo kaivatun päivityksen Audin keskiluokan syömähampaalle. Luvassa on aiempaa tyylitellympi kokonaisuus.

Audin uutta A3-mallia on ehditty odottelemaan jo hetken verran, sillä edellisen sukupolven A3 ehti olla markkinoilla vuodesta 2012. Välissä on toki facelift-malleja, mutta kokonaan uusi A3 on antanut odottaa itseään.

Uusi A3 on oikeastaan kaikella tavalla odotetun kaltainen. Ulkokuori on aiempaa terävämpi ja aggressiivisempi, moottorivalikoimaan on tullut sähköistystä ja sisusta henkii automaailman viimeisimpiä trendejä.

Ulkoa uusi A3 näyttää massiiviselta ja rajulta. Keulaa hallitsee etusäleikkö, jollainen löytyy tätä nykyä lähes jokaisen Audi-mallin nokalta. Sen viereen on sijoitettu LED-valot, jotka ovat modernit ja tyylikkäät. Etupuskurissa on ilmanottoaukot, jotka viimeistelevät geometrisen keulan ulkonäön. Oikeasti ilma-aukoista ei ilmavirta mene sisään, mutta tyylikäs ratkaisu ne kuitenkin ovat.

Myös perä näyttää muista Audi-malleista tutulta. Lähes toisiinsa koskettavat ajovalot ovat sivusuunnassa pitkät ja ne viimeistelevät muutenkin sporttisen ilmeen. A3 Sportback on yksi luokkansa viileimmän näköisistä automalleista.

Pikkuisen sähköä peliin

Array

Kun muotoilu on trendien aallonharjalla, samaa voi sanoa myös moottorivaihtoehdosta. Audi ei ole monesta muusta autovalmistajasta poiketen sähköistänyt koko mallistoaan, vaan keskittynyt muutamaan sähköautomalliin. Mutta on uuteen A3:een tuotu sentään hieman sähköäkin.

Koeajettu A3 Sportbackin koko mallinimi kuuluu muodossa Business Launch Edition 35 TFSI S Tronic, mikä tarkoittaa sitä, että pellin alla lymyilee 4-sylinterinen ja 1,5-litrainen bensiinimoottori, jossa on 48 voltin kevythybridijärjestelmä.

Kevythybridijärjestelmä on nimensä mukaisesti järjestelmä, joka tekee bensa-autosta hieman sähköisemmän. Audissa on pieni sähkömoottori, joka avustaa polttomoottoria käynnistyksessä, kiihdytyksissä ja tilanteissa, joissa tehontarve on suurta. Pelkällä sähköllä MHEV:llä ei siis huristella.

150-hevosovimainen ja 250 Nm tuottava moottori tarjoaa hyvää arkitehoa ja riittävän suorituskyvyn, jotta Audilla ei tarvitse jäädä muun liikenteen jalkoihin. Pientä lisäpuhtia tulee sähkömoottorista, joka auttaa kiihdytyksiä silloin kun lappu polkaistaan tiukasti lattiaan.

Kulutuksen suhteen A3 nipistää edeltäjämallinsa lukemasta mukavasti, koska moottorissa on kevythybridijärjestelmän lisäksi sylinterien lepuutustoiminto. Se kytkeytyy päälle aina kun mahdollista ja neljästä sylinteristä kaksi pitävät ansaittua huilia. Tuossa tilassa Audi rullaa pitkiä matkoja kevyesti.

Alle kuuden litran keskarilla

Yhdistetyksi keskikulutukseksi luvataan 5,9 litraa sadalla mikä pitää melko pitkälle kutinsa. Viikon koeajon aikana keskimääräinen kulutuslukema oli 6,5 litraa. Ei huonosti autolta, jossa on kuitenkin 150 hevosvoiman tehoreservi.

Kulutukseen vaikuttaa toki ajotilan valinta, sillä dynaamisimmassa ajotilassa lukemaan voi heittää helposti litran lisää. Eco-tilassa operoimalla keskiössä on minimaalinen kulutus ja dynaamisessa suorituskyky. Niiden väliltä voi valita normaaliajotilan, mukavuuspainotteisuuden tai auto-tilan, joka hoitaa optimaalisen ajotilan itse.

Alustaltan puolesta Audi ei tarjoa suurta yllätystä, sillä tuntuma on mukavan urheilullinen. Oikeastaan se on juuri mitä odottaa saattaa. Pintakovuutta ei ole havaittavissa, mikä on erittäin hyvä asia.

  • Array
  • Array
 

Uusi ohjaamo on näyttävä

Ohjaamo on niin ikään veistelty kokonaan uusiksi. Sisustaratkaisut ovat tuttuja monista muista Audi-malleista, mutta A3:ssa on toki pientä persoonallisuuttakin. Sitä löytyy esimerkiksi automaattivaihteiston kytkimestä, joka on pieni vipu keskikonsolissa. Vastaavanlainen lyhyt tikku löytyy tosin mm. Volkswagen Golfista.

7-vaihteista kaksoiskytkimellistä automaattiaskia pystyy toki ohjaamaan ratin takaa löytyvillä läpysköillä, mutta loistavasti toimivan vaihteiston kohdalla se on tarpeetonta, sillä automatiikka hoitaa tehtävänsä ihmisvoimaa paremmin.

Täysin digitaalinen mittaristo on tyylikäs ja laajasti säädettävissä. Sen saa muokattua omaan silmäänsä sopivaksi korostamalla eri elementtejä.

A3:n uudelleen muotoillut sporttipenkit ovat todella onnistuneet. Ne tarjoavat hyvän sivuttaistuen ja hieman järeämmällekin kuskille ne istuvat kuin hyvä nahkahansikas. Tuntuma on hyvä kompromissi reilusti sporttisten ja peruspenkkien väliltä.

Vaikka istuin ei välttämättä ole ensimmäinen asia, jota autohankinnassa tulee mietittyä, sen pitäisi olla. Ja Audi A3:n sporttijakkarat ovat silkkaa neroutta. Niiden ruksiminen varustelistalta kannattaa varmasti.

Ainoa merkittävä pohdinnan paikka uuden A3:n kohdalla on hinnoittelu, joka on esimerkiksi emokonsernin tuotteisiin verrattuna kova. VW Golf, Seat Leon ja Skoda Scala irtoavat kaupasta huomattavasti huokeammalla.

Audin uusi A3 on uudistunut juuri niin kuin olisi voinut toivoa. Uutuus on ulkokuoreltaan tyylikkäämpi, sisältä dynaamisempi ja tekniikaltaan modernimpi. Mitä muuta uudelta automallilta voi oikeastaan toivoa?

Tuomas Rajala

Kehuja: uusi ehompi ulkokuori, mukava ajettava, tehon ja kulutuksen suhde, mukavat sporttipenkit

Parantamisen varaa: hinnoittelu suhteessa muihin VW-tuotteisiin

Audi A3 Sportback Business Advanced Launch Edition 35 TFSI S tronic:

Moottori: 1498 cm3 turboahdettu bensiinimoottori kevythybridi)
Teho: 150 hv (110 kW) @ 5000-6000 rpm
Vääntö: 250 @ 1500-3500 rpm
Kiihtyvyys (0-100 km/h): 8,4 s.
Huiput: 224 km/h
Vaihteisto: 7-vaihteinen automaattivaihteisto
EU-kulutus: 5,9 l / 100 km
CO2 päästöt: 134 g / km
Mitat (pit/lev/kork): 4284mm/1789mm/1491mm
Omamassa: 1355 kg
Koeajoauton hinta: 37 956€
Tuomas Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Comments

For sale - Audi A3
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can choose payment method in next step

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

 

This is typically because the model is less common, and there is not enough pricing data to give an accurate enough estimate.

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.