Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Audi A3 g-tron – Eko-kolmonen

Koeajot 07.07.2014

A3-perhe laajenee ekologisempaan suuntaan kaasukäyttöisellä g-tronilla. Sporttisen ulkokuoren sisään kätkeytyy täysiverinen ekoauto.

Kaasukäyttöiset henkilöautot ovat kotimaan teillä vähissä, sillä tarjonta on kauniisti sanottuna ankeaa. Harvoja poikkeuksia ovat VAG-konsernin muutamat automallit, joista viimeisin on Audin A3:n pohjalle leivottu g-tron.

G-tron on sportback-mallinen kolmossarjalainen, joka kulkee perinteisen bensiinin lisäksi bio- ja maakaasulla. Nokkapellin alta löytyy Audin tuttu 1,4-litrainen bensaturbo, joka on viritetty toimimaan erityisesti kaasukäytössä.

Perustana tuttu 1,4-litrainen

Array

Moottorin perusta on sama kuin perinteisesssä bensiinimallissa, mutta muutoksia on tehty mm. sylinterinkanteen, turboahtimeen ja polttoaineen suihkutusjärjestelmään. Muutosten tuloksena g-tronin pata on normaalia 1,4-litraista laimeampi.

Tarkemmin sanottuna kaasuversion voimanlähteestä on suitsittu vajaan 30 hevosvoiman verran, mikä tarkoittaa vaatimattomampaa suorituskykyä, mutta samaan aikaan myös taloudellisempia kilometrejä ja pienempiä päästöjä.

Tehoreservi on kuitenkin jokapäiväistä ajoa ajatellen riittävä ja 110 hevosvoiman tehot tuovat 0-100 km/h kiihdytyksessä lukeman 10,8 sekuntia. Tuohon lukemaan päästään sport-asennossa, sillä taloudellisemmalla asetuksella voimaa säästellään.

S-tronic on hunajaa

Mutta ei g-tronin ratissa osaa edes kaivata maireampaa suorituskykyä, sillä auton ajatusmaailma on tarjota A3-perheeseen taloudellisempi vaihtoehto. Audi tekee sen tyylillä ja taidolla, sillä A3 g-tron on erittäin mukava ja laadukas auto.

S-tronic-vaihteisto on nopea ja sulava, mikä tekee ajamisesta nautinnollista ja vaivatonta. Tuntuma on vastaava kuin muissa Audin automaattilaatikoissa ja aski toimii myös ekoilussa.

Sisätiloiltaan g-tron on yhtä huoliteltu ja viimeistelty kuin muutkin Audi-mallit. Hallintalaitteet ovat muiden mallien tavoin sijoiteltu järkevästi ja penkit tarjoavat mukavan asennon.

Ulkopuolelta g-tron poikkeaa tavallisesta sportbackista erilaisen takapuskurin ja muutamien g-tron -merkkien osalta. Takapuskurissa ei ole lainkaan pakoputken ulostuloa näkyvillä, joten ilme on hieman normaalimallia futuristisempi.

Toimii yhtä hyvin kuin bensakone

Kaasuauton konsepti kuulostaa asiaan vihkiytymättömältä vaikealta, mutta käytännössä kaasukäyttöinen bensiinikone toimii täsmälleen yhtä vaivattomasti kuin pelkkää bensiiniä hyödyntävä moottori.

A3 g-tronin ratissa ei juuri tajua ajavansa kasukäyttöisellä autolla. Kuskin näkökulmasta ainoa muutos on hieman tehottomamman koneen lisäksi se fakta, että Audissa on kaksi polttoainemittaria.

Mittariston vasemmalla puolella on kaasumittari ja oikealla puolella puolestaan bensamitttari. Ajotietokoneen kautta voi jatkuvasti seurata toimintasädettä ja kulutusta sekä kaasulla että bensalla ajettaessa.

Auton ideologian mukaan se käyttää pääasiallisena energianlähteenä kaasua, jonka loppumisen jälkeen käyttövoima vaihdetaan automaattisesti bensiinille. Kaasun loppumista ei huomaa, vaan suihkutusjärjestelmä hoitaa vaihdon huomaamatta.

  • Array
  • Array
 

Tankkaus on helppoa

Ainoa tilanne, jossa kaasun olemassa olon tajuaa on tankkaustapahtuma. Se nimittäin poikkeaa hieman perinteisestä bensa-auton tankkaamisesta. Tosin siinäkin lähinnä positiivisessa mielessä.

Tankkaaminen tapahtuu Gasumin kaasuasemilla ja bensaan verrrattuna se on helpompaa, sillä kaasutakin täyttämistä ei tarvitse odotella seisomalla auton vieressä. Aikansa voi kuluttaa vaikkapa istumalla auton sisällä.

Tankkaaminen ottaa aikaa pari minuuttia ja tuolla määrällä A3:lla pääsee noin 250 kilometriä sekalaisessa ajossa. Matka ei tietenkään päätä huimaa, mutta yhteistoimintasäde nousee täydellä bensa- ja kaasutankilla 1300 kilometriin.

Kaasuverkossa parannettavaa

Toimintasäde on huikea, mutta samalla se vie hieman kaasuauton kuningasajatusta. Maa- tai biokaasulla ajaminen on nimittäin noin puolet halvempaa bensiiniin verrattuna. Siksi reissuja kaasutankkausasemalle tekee ihan mielellään.

Yksi kaasuautoilia rajoittavatekijä on tietenkin asemaverkostos vaillinaisuus. Tällä hetkellä verkkoa ylläpitävällä Gasumilla on suomessa 20 tankkauspistettä, joten syrjäseudulle g-tron ei välttämättä ole paras vaihtoehto.

Etelä-, Keski- ja Itä-Suomen suurimpien kaupunkien lähistöllä asuville kaasukäyttöinen auto on kuitenkin hyvä vaihtoehto, sillä verkosto on kohtuullinen ja laajenee Gasumin mukaan jatkuvasti.

Audi on onnistunut tekemään ekologisuudesta tyylikästä, sillä A3 g-tron on tyylikäs kokonaisuus, joka on laadultaan, viimeistelyltään ja ulkonäöltään taattua Audia.

Tuomas Rajala

Kehuja: taloudellisuus, toimintasäde, laatu, mukavuus

Parantamisen varaa: -

Tekniset tiedot Audi A3 g-tron TFSI S-tronic:

Moottori: 4-sylinterinen, 1397 cm3 turboahdettu bensiinimoottori
Teho: 110 hv (81 kW) / 4800-6000 rpm
Vääntö: 200 Nm / 1500-3500 rpm
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 10,8 s.
Huippunopeus: 197 km/h
Vetotapa: Etuveto
Vaihteisto: S-tronic automaattivaihteisto
Kulutus (yhd): 5,0 l / 100 km (bensiini) & 3,2 kg / 100 km (kaasu)
CO2 päästöt: 88 g/km
Mitat (pit./lev./kork.): 4310mm/1785mm/1425mm
Paino: 1355 kg
Koeajoauton hinta: 30 285€
Tuomas Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Comments

For sale - Audi A3
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can choose payment method in next step

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

 

This is typically because the model is less common, and there is not enough pricing data to give an accurate enough estimate.

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.