Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Audi A5 – Upee, kapee coupé ja hurjan nopee

Koeajot 22.04.2021

Audi A5 Coupé on katoavaa kansanperinnettä. Kaksiovisia coupé-malleja ei tätä nykyä tule joka kulmalla vastaan.

Coupé-mallit alkavat nykymaailmassa käydä yhä harvinaisemmiksi. Kun autoteollisuus puskee markkinoille katumaastureita ja viisiovisia automalleja, on varsin piristävää ajaa autoa, jossa pääpaino on muotoilullisissa asioissa.

Harva nuoremman sukupolven edustaja enää edes muistaa aikaa, jolloin auton takapenkkipaikalla oli suuri merkitys. Kun nelikymppinen muistelee omaa lapsuutta ja nuoruutta, oli matkustaminen etupenkillä jotain hohdokasta.

Sikaosastolla matkustaminen kun tarkoitti sitä, että autosta pääsi nousemaan ulos ainoastaan, jos etupenkkiläiset niin halusivat. Ikkunoitakaan ei usein saanut takapenkillä istuessaan avattua.

Toki coupé-malli on tätä nykyä enemmän yksi- tai kaksihenkisen talouden heiniä, sillä takajakkaralle kampeaminen käy äkkiä varsin tylsäksi. Kaksiovisuus kuitenkin tarkoittaa sitä, että linjat voidaan vedellä tyylitellymmiksi. Suurempi ovimäärä tarkoittaa ylivertaista helppokäyttöisyyttä.

Upean ulkokuoren sisään kätkeytyy Audin kohdalla mukava ajokokemus ja laatuvaikutelma, joka vakuuttaa ja sytyttää.

Se kevyempi hybridimalli

Array

Audi A5:n voimanlähde on light-hybridiksikin kutsuttu 40 TFSI. Kevythybridi tarkoittaa sitä, että moottori hyödyntää jarrutusenergiaa taltioimalla sen auton akustoon myöhempää käyttöä varten. Pelkällä sähköllä Audilla ei kuitenkaan huristella, vaan sähkö antaa polttomoottorille pientä lisäpuhtia ja osittaista lepoa.

2-litrainen turboahdettu bensiinimoottori tuottaa 204 hevosvoimaa ja 320 Nm. Huippuvääntö tehtaillaan laajalle alueelle, sillä maksimit ovat käytössä 1450–4475 kierroksen välimaastossa. Voimantunne on alakierroksilla lähes dieselmäinen.

40 TFSI on myös varsin ripeä tapaus. 204 hevosvoimaa ei ole nykyautomaailmassa kovin ihmeellinen lukema, mutta siitä huolimatta A5 ehtii paikaltaan sataan 6,7 sekunnissa. Kevythybridillä päästään siis kutittelemaan GTI-luokkaa.

Kulutuksen suhteen tilanne on sekin mukava, sillä sata kilometriä taiteillaan WLTP-vertailuarvon mukaan 6,4–7,1 litralla. Suunnilleen tuohon lukemaan Audin ohjaimissa pääseekin, ellei pedaalia paina liiaksi kohti konehuonetta.

Vaihteistona toimii tuttuun tapaan S Tronic -automaatti, jonka toiminnasta ei ole pahaa sanottavaa. 40 TFSI-versio on myös nelivetoinen, mikä ei missään nimessä ole huono asia, sillä koeajolle siunaantuneet lumikelit antoivat oivan tilaisuuden nauttia neljästä vetävästä pyörästä.

A5:n coupé-malli on saatavilla myös etuvetoisena ja tuolloin voiman lähteenä on samaan peruskonstruktioon perustuva 2-litrainen turbomoottori, mutta voimaa on 50 hevosvoimaa vähemmän.

  • Array
  • Array
 

Varusteet maksavat

Audin vakiovarustelutaso on kohtuullinen, mutta hulppeaksi sitä ei perustasolla voi sanoa. Poissaolollaan loistavat monen muun valmistajan vakiovarusteet, kuten adaptiivinen vakionopeudensäädin ja navigaattori. Edes sähköpenkkejä ei löydy vakiovarustelistalta.

Lisävarusteet ovat Audin tapaan arvokkaita, sillä navigaattoripaketti virtuaalisella mittaristolla varustettuna maksaa lähes 3 000 euroa. Nahkajakkarat mallista riippuen 1 500-4 600 euroa ja adaptiivinen vakionopeudensäädin ja kaistavahti-paketti lähes 4 000 euroa. Näillä saa lisättyä auton hintaan helposti reippaan kymppitonnin. Ihanan kallista.

Audin kanssa samoissa coupé-kinkereissä kilpailevat pääasiassa saksalaiset. A5:n tontille omat vaihtoehtonsa tuovat BMW 4-sarja ja Mercedesin C-sarja. Kolmikko on pitkälti samassa kastissa niin tekniikaltaan kuin hinnoittelultaan. Kyse lieneekin siitä, mikä kolmikosta sattuu miellyttämään eniten.

A5:n kohdalla kilpailuvaltti ei ole konevalikoimassa, sillä BMW:n ja Mersun konevalikoima on hulppeampi. Audin kohdalla valikoimassa on kaksi bensiiniversiota ja yksi diesel. Toki vaihtoehto löytyy myös vauhdin ystäville, sillä vitosesta on saatavilla S5 ja RS5 -versiot.

Ajokokemuksena A5 on hieno. Moottorissa on mukavasti potentiaalia, alusta on onnistunut ja laatuvaikutelma hytissä on kohdillaan. Vaikka koeajoversio on varustettu kangaspenkeillä, on fiilis mukavan laadukas.

Parasta Audin coupé-limpussa on kuitenkin ehdottomasti muotokieli. Se jaksaa miellyttää silmää kerta toisen jälkeen, sillä linjakkaan auton kupeet tarjoavat pitkään uutta löydettävää. Kokonaisuus on varsin dynaaminen ja sporttinen, eikä kaksiovinen automalli jää huomioimatta myöskään kanssa-autoilijoiden toimesta.

Tuomas Rajala

Kehuja: kauniit linjat, laatuvaikutelma, voimalinja, maltillinen kulutus

Parantamisen varaa: ujo vakiovarustelu, lisävarusteiden hinnoittelu

Audi A5 Coupé 40 TFSI quattro S tronic:

Moottori: 4-sylinterinen, 1984 cm3 turboahdettu bensiinimoottori, kevythybridi
Yhteisteho: 204 hv (150 kW) @ 4475-6000 rpm
Vääntö: 320 Nm @ 1450-4475 rpm
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 6,7 s.
Vetotapa: Neliveto
Vaihteisto: 7-vaihteinen automaattivaihteisto
EU-kulutus: 6,4-7,1 l / 100 km
CO2-päästöt: 145-161 g/km
Mitat (pit/lev/kork): 4697mm/1846mm/1371mm
Tavaratila: 450 l
Omamassa: 1635 kg
Hinta alkaen: 52 940€
Tuomas Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Comments

For sale - Audi A5
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can choose payment method in next step

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

 

This is typically because the model is less common, and there is not enough pricing data to give an accurate enough estimate.

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.