Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Audi A6 Allroad - iso, mukava ja nelivetoinen - Article - Nettiauto

Audi A6 Allroad - iso, mukava ja nelivetoinen

Play video
Koeajot 14.05.2020

Audi tuo rohkeasti vain V6-moottoreilla varustetun uuden A6 Allroadin myyntiin, vaikka aika on vahvasti sähkön ja katumaasturin puolella.

Korotettujen maastureiden eli koeajossa olevan Audin kielellä Allroad-versioiden kulta-aika oli ennen nykyistä citymaasturibuumia. Volvolla oli ensimmäinen XC70-mallillaan, jonka nykyinen seuraaja on Volvo V90 Cross Country. Audi otti idean omakseen ja toi ensimmäisen A6 Allroadin markkinoille vuonna 1999. Kymmenen vuotta myöhemmin vuonna 2009 estradille astui Audi A4 Allroad

Rauhallisemmin markkinoiden muutoksiin ja mahdollisuuksiin suhtautuva konservatiivinen Mercedes-Benz rohkaistui vihdoin tuomaan oman korotetun farmarin eli Allroad- tai Cross Country -versionsa nykyisen E-sarjan W213:n malliperheeseen nimellä All-Terrain. Esittelyvuosi oli 2016, myynti alkoi vuotta myöhemmin.

Mercedesin E-sarjan All-Terrain -versiot täytyy Nettiautossa etsiä normaalin korkuisten E-farkkujen joukosta, joka viitannee siihen, että Mersun korotettu farmari ei ole aivan Audin tai Volvon kaltaista suosiota saanut osakseen Suomessa. Tästä kertoo myös tarjolla olevien käytettyjen All-Terrainien määrä. Nopealla laskennalla niitä löytyi seitsemän kappaletta, kun Audi A6 Allroadeja löytyy 130 kappaletta. Toki myyntivuosissa on 18 vuoden ero Audin hyväksi. Kolmas saksalainen, BMW, ei omaa korotettua farmaria ole tuonut markkinoille.

Nyt koeajossa oleva A6 Allroad on mallin neljäs sukupolvi. Jotain autossa täytyy olla, koska näinä citymaastureiden ja crossovereiden kulta-aikoina siitä tuodaan markkinalle uusi versio. Katso Audi A6 Allroadin koeajovideo Nettiauton YouTube-kanavalta.

Veistoksellinen kojelauta

Array

Vuonna 2019 esitelty uusi Audi A6 Allroadin perusrakenne tulee vuonna 2018 esitellyltä uudelta Audi A6:lta, joka on mallin viides sukupolvi. Muutokset ovat maltillisia verrattuna tavalliseen Audi A6:een. Siinä varmasti yksi hyvä syy tuoda uusi Allroad markkinoille. Kärjistettynä pikkusen mustaa muovia lokasuojiin, 18-21-tuumaiset pyörät alle ja neliveto vakioksi. Avot, uusi Allroad on syntynyt. Audi A6 Allroad on maavara on korkeimmillaan 45 milliä eli 4,5 senttiä korkeampi kuin normaalin A6:n.

Uuden A6 Allroadin ulkomuodot noudattelevat tuttuja linjoja. Radikaaleinta uutta löytyy keulasta, jossa on aiempaa aggressiivisempi tai määrätietoisempi ilme. Ohjaamossa on tuttuja elementtejä ja uutta.

Perinteinen mittaristo kertoo, että istun Audissa. Veistoksellinen kojelauta, jonka keskeltä löytyy kaksi kosketusruutua kertovat, että istun uudessa vuoden 2020 Audissa. Ohjaamon ilme viestii mielestäni juuri sitä, mitä uskon merkin johdon haluavan. Tunnelma on moderni ja tekninen, mutta perinteitä kunnioittava.

Ajoasento on mallia täydellinen, vaikka tässä perushinnaltaan noin 80.000 euroa ja varusteineen yli 87.000 kustantavassa Audissa ei istuimessa toimi sähköllä kuin erinomainen ristiseläntuen säätö. Auton huippuluokan sportti-istuin tarjoaa millimetrin tarkkoja säätömahdollisuuksia eri mittaisille kuljettajille myös manuaalisesti. 

Ohjauspyörän saa laajojen säätövarojen ansiosta hyvälle korkeudelle ja etäisyydelle. Nyt tekisi jo mieli lähteä ajamaan, mutta maltti on valttia. On vielä asioita kerrottavana.

Kokoa, tilaa ja tyyliä

Ylemmästä kosketusruudusta hoidetaan puhelinta, musiikkia ja navia. Alemmasta hoidellaan ilmastointia, istuinlämmittimiä ja muutamia auton toimintoja, kuten alamäkihidastinta. 

Alemman ruudun alta löytyy muun muassa ajo-ohjelmien eli Drive Selectin valintanapit. Käytettävissä on seitsemän tilaa, mukaan lukien allroad- ja offroad-tilat maastoajoon.

Keskikonsoli on massiivinen. Siinä on tilaa kahdelle mukille tai pullolle, sähköisen käsijarrun namiska ja veistoksellinen automaattivaihteiston vaihteenvalitsin, jonka Audi esitteli vuonna 2015 A4:n ohjaamossa.

Takana istuu iso miehenköriläs todella mukavasti ison körilään toimiessa kuskina eli tilaa on reunapaikoilla joka suuntaan erinomaisesti. Ahdasta tulisi vain, jos takana matkustaisi kolme isoa ihmistä. Leveyssuunnassa tila loppuisi ja ahdasta tulisi.

Tavaratila on iso ja selkeänmuotoinen, valmistajan lupaama litramäärä on 565. Tavaratila laajenee kätevästi tavaratilan kahvoista, jotka ponnauttavat jousilla toimivat takaselkänojat alas.

  • Array
  • Array
 

Kolme kolmelitraista V6-dieselmoottoria

Uusi A6 Allroad ei ole Audin mallistossa se, joka laskee päästöjä ja kulutusta. Autoon on tarjolla kolme kolmen litran V6-dieselmoottoria, jotka kuluttavat valmistajan mukaan 7,4-8,1 litraa sekalaisessa ajossa. CO2-päästöinä se tarkoittaa 194-211 grammaa kilometriltä.

Uusi Audi A6 Allroad on täydellinen valinta ihmiselle, joka haluaa vielä kuulla, miltä V6-voimaa uhkuva dieselkone kuulostaa. Käytännössä tässä malliston pienimmässäkin vaihtoehdossa, 231 hevosvoimaa ja 500 newtonmetriä vääntöä, kulkupuoli on kunnossa.

A6 Allroad reagoi kuskin toiveisiin nöyrästi ja halutessa nopeasti. Silloin tosin pitää olla vaihteisto S-asennossa ja ajo-ohjelmista Comfortia nopeampaa reagointia tarjoileva vaihtoehto päällä. Comfortilla ajaessa vaihteisto miettii ja meno on verkkaisen oloista.

Audi A6 Allroadin ominaisuudet suorastaan huutavat matka-ajoa. Auto kulkee suoraan, ohjaus on tarkka, auton vakiona oleva automaattisesti säätyvä ilmajousitus hoitaa hommansa eri asetuksilla mallikkaasti, voimaa on tarjolla yltäkylläisesti ja istuin on mallia täydellinen. Jos on hintaa, niin on myös ominaisuuksia.

Antti Liinpää

Audi A6 Allroad Quattro Business 45 TDI Triptronic

Moottori:  6-sylinterinen,3,0-litrainen turboahdettu dieselmoottori
Teho: 231 hv @ 3250-4700 rpm
Vääntö: 500 Nm @ 1750-3250 rpm
Huiput: 250 km/h
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 6,7 s.
Vetotapa: Neliveto
Vaihteisto: 8-vaihteinen automaattivaihteisto
EU-kulutus: 7,8-7,4 l/100 km (WLTP)
CO2-päästöt: 204-194 g/km
Mitat (pit/lev/kork): 4951 mm/1902 mm/1497-1542 mm
Omamassa: 2020 kg
Koeajoauton hinta (alkaen): 79 262 euroa
Antti Liinpää
Antti Liinpää on auto- ja venetoimittaja ja sisällöntuottaja, jonka monet suomalaiset muistavat Nelosen Start! ja Kutosen Kaara -autoiluohjelmista, joiden juontajana, toimittajana ja tuottajana Antti toimi yli 10 vuotta. Autointoilija, jolle autoilla ja muilla liikkuvilla vehkeillä ajaminen on sitä ihan parasta herkkua. Lapsesta asti merellä liikkunut Antti koeajaa veneitä Nettiveneen Taukopaikalle ja tuottaa laajasti erilaisia sisältöjä NettiX:n kanaviin.

Comments

For sale - Audi A6 Allroad
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Nettix sites.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?