Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Audi A6 – kuin taikamatolla - Article - Nettiauto

Audi A6 – kuin taikamatolla

Koeajot 04.10.2019

Uusi Audi A6 on mukavuudeltaan omaa luokkaansa. Edustustason auton kyydeistä nauttivat niin kuski kuin kyytiläisetkin.

A6 on Audin edustusautoluokan syömähammas. Se on A8 kompaktimpi ja valovuoden edullisempi. Mutta silti sen ohjaimissa ei tarvitse tinkiä matkustusmukavuudesta. A6 on ehta edustusauto, joka henkii arvokkuutta ja tyyliä.

Muotoilullisesti A6 on koko historiansa ajan matkannut lapsenpyöreästä muotoilusta kohti sporttisempaa ilmettä. Uusin A6 onkin virtaviivainen limppu, mutta kovin sporttiseksi sitä ei ainakaan hinnat alkaen -versiona voi sanoa.

Moottorivalikoimaa A6:ssa riittää. Tarjolla on neljä dieselversiota ja yksi bensakoneinen voimanlähde. Dieselmoottorit alkavat kaksilitraisesta 35TDI -mallista, joka tuottaa 163 hevosvoimaa ja 370 Nm.

Muhkein diesel on 286 hevosvoimaa ja 620 Nm kehittävä kolmilitrainen. Kahden ääripään väliin mahtuvat 204 ja 231 hevosvoimaa tuottavat dieselit. Kaikki dieselmoottorit ovat niin sanottuja kevythybridejä, eli mm. jarrutusenergiaa otetaan talteen aina mahdollisuuksien mukaan.

Vain yksi bensakone

Array

Bensakonepuolella mennään kotimaan markkinoilla yhdellä vaihtoehdolla, joka on 245 heppainen 45 TFSI. Varsinaista sähköistystä ei A6:n nokalle ole ainakaan vielä tarjolla, mutta uusia plug-in hybridejä esiteltiin autokansalle alkuvuonna Geneven autonäyttelyssä.

Koeajoon valikoitui Suomen oloissa todennäköisesti myydyin malli, eli 35 TDI. Moottorina toimii siis kaksilitrainen ja 163 hv ja 370 Nm. Näillä arvoilla reilut 1700 kiloa painava Audi liikahtaa leppoisasti, mutta aivan riittävästi auton luonne huomioiden.

A6 on malli, jolta ei välttämättä edes odota kovin rajua suorituskykyä, sillä se edustaa monelta kantilta katsottuna maailmaa, jossa mihinkään ei ole kiire.

Alusta on mukavuuspainoitteinen ja paikoin tuntuu siltä, kuin kuski ja kyytiläiset istuisivat taikamaton päällä. Se on edeltäjäänsä mukavampi ja Audi on selkeästi profiloinut ajotuntumaa lähemmäksi A8:aa kuin A4:ää. Vaikka kuori on kova, sisus on entistä pehmeämpi.

Jousitus on optimoitu mukavuuden ehdoilla ja se on tällä moottorikokoonpanoilla ainoa oikea valinta. Kyyti on pehmeää ja jouhevaa. Leppoisaa tunnelmaa korostaa rullaustoiminto, joka sammuttaa moottorin ajotilanteen niin salliessa.

Rullaustoiminto säästää kakkua

Kun kuski nostaa jalan kaasulta, ei auto laita päälle moottorijarrua, vaan rullailee eteenpäin noin kymmenen sekunnin ajan. Auton sammumista ei kuule tai huomaa, vaan mylly käynnistyy uudelleen tekemättä itseään tykö. Järjestelmällä saadaan pudotettua kulutus entistäkin alemmas.

Kulutus onkin asia, joka suurehkon limpun kohdalla jaksaa hämmästyttää. Yhdistetty kulutus on valmistajan ilmoituksen mukaan 5,5 litraa, mikä pitää yllättävän lähelle kutinsa. Kuuden litran tuntumaan pääsee tavanomaisella ajolla.

Moottori on paritettu yhteen monissa liemissä koetellun S-Tronic-automaattiaskin kanssa, joka toimii yllätyksettömästi ja saumattomasti yhteen dieselmoottorin kanssa. Vaihteiston toimintaa ei edes huomaa, mikä kertoo kaiken olennaisen.

A6 on kaikessa suhteessa hienosti viimeistelty kokonaisuus. Vaikka ohjaamosta ei löydy nahkajakkaroita, on ilme moderni ja arvokas. Mittaristo edustaa alan viimeisintä teknologiaa ja keskikonsolin molemmat näytöt toimivat kosketuksella.

Yksi makeimmista alemman kosketusnäytön käyttötarkoituksista on navigaattori, joka tulkitsee sormella piirretyt harakanvarpaat tekstiksi. Se lisää myös ajoturvallisuutta, sillä kuljettajan ei tarvitse keskittyä näppäilemään virtuaalista näppäimistöä. Oikeastihan hyvin harva kuski muistaa syöttää osoitteen ennen ajosuoritteen alkamista.

  • Array
  • Array
 

Riittävästi tilaa

Yksi A6:n ehdottomista vahvuuksista on reippaat sisätilat. Kokonsa puolesta se soveltuu niin edustuskäyttöön kuin perheautoksi. Etupenkillä voi huoletta ottaa mukavan ajoasennon ja takapenkkiläisillä on edelleen riittävästi tilaa. Myös tavaratila on sekä sedanissa että farmarissa kohdallaan.

Vaikka A6:een on tarjolla ripeästi kulkevia moottorivaihtoehtoja, palvelee 35 TDI tarkoitustaan hyvin. Etenkin, koska tehokkaammilla moottoreilla varustettujen mallien hinnat nousevat melko reippaasti pienimpään versioon verrattuna.

Halvimmillaan Audi A6 35 TDI irtoaa alle 49 000 eurolla ja 50 TDI -versio köyhdyttää ostajaa jo lähes 78 000 eurolla. Halvimman kolmevitosen ja 40 TDI:n väliinkin mahtuu reilut 6000 euroa. Se on paljon rahaa, etenkin kun hinnat alkaen -versiossa ei ole oikeastaan mitään olennaista vikaa.

Audi A6 on auto ihmiselle, joka vaatii autoltaan ajomukavuutta pitkille siirtymille. Sen ohjaimissa viihtyy yhdeltä istumalta helposti tankillisen verran, eivätkä paikat taatusti puudu. Se miellyttää niin näkö- kuin tuntoaistia, eikä liika metelikään pääse häiritsemään.

Tuomas Rajala

Kehuja: ajomukavuus, kulutus, viimeistelyn taso

Parantamisen varaa: naapurit tulevat kateellisiksi

Audi A6 35 TDI:

Moottori: Nelisylinterinen, 1968 cm3 turboahdettu diselmoottori
Teho: 163 hv (120 kW) @ 3250-4200 rpm
Vääntö: 370 Nm @ 1500-3000 rpm
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 9,3 s.
Vetotapa: Etuveto
Vaihteisto: 7-vaihteinen S-tronic automaattivaihteisto
Yhdistetty kulutus: 5,3 l / 100 km
CO2-päästöt: 138 g/km
Omamassa: 1720 kg
Mitat (pit/lev/kork): 4939mm/1886mm/1467mm
Hinta alkaen: 48 595€
Tuomas Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Comments

For sale - Audi A6
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Nettix sites.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

Forgot your password?

How would you like to reset your password?

Enter verification code

Please check your phone - we sent you a 6 digit verification code. Enter it below for continue to reset your password.

Change your password

Show