Audi A6 Quattro - Tiivistettyä ajonautintoa

Koeajot 13.07.2015

Audi A6 on luksussedan, joka hipoo täydellisyyttä. Paketti on rakennettu rakkaudella ja se näkyy ja tuntuu.

Audin uusi A6 lähentelee täydellistä automallia. Se on kookas luksussedan, joka on mukava, tehokas, taloudellinen ja edustuskelpoinen. Koeajoversio on malliston paras dieselversio. Tarkempi mallinimi on Audi A6 2.0 V6 Biturbo Quattro.

Nokalla mylvivä kuutoskone on tuplasti ahdettu kolmilitrainen diesel, joka loihtii arkisen kuorensa sisällä 320 hevosvoiman tehon ja 640 Nm:n väännön. Nämä lukemat takaavat Audille suorituskyvyn, jonka rinnalla kalpenee suurin osa sporttisista perheautoista.

Vääntölukema voisi moottorin koko ja ahdon määrä huomioiden olla suurempikin, mutta A6:n kohdalla on haettu optimaalisen vääntökäyrän lisäksi myös rivakkaa kiihtyvyyttä ja hieman ei-dieselmäistä tehontuottoa.

Maailman hienoin diesel-kone?

Array

Parila ahtimella toteutetun dieselkoneen voimantunne onkin jotain mikä on diesel-maailmassa harvinaista. Punaraja tulee vastaan bensiinimalleja alempana, mutta ruutia riittää nykysuuntauksesta poiketen laajemmalla.

Vääntökäyrä pysyy optimaalisena 1400-2800 kierroksen välimaastossa, joten V6-kone näyttää hekuman huippunsa mukavan alhaalla. Hevosvoimien suhteen paras teho löytyy hieman ylemmällä kierrosluvulla.

Audin voimakkain dieselversio on mylly, joka voittaa puolelleen paatuneimmankin diesel-vihaajan. Kone on varmasti yksi maailman parhaista diesel-käyttöisistä voimanlähteistä. Samalle tasolle yltää myös kolmen ahtimen voimalla mylvivä BMW:n M50d –moottori.

Ajossa moottori on suoraan sanottuna jumalainen. Tehontuotto on niin sulavaa, että Audi syöksähtää moottoritievauhtiin huomaamatta. Jouheaa tuntumaa korostaa erinomaisesti toimiva automaattilaatikko.

Tehokkaimman diesel-koneen kanssa tarjolla on vain kahdeksanportainen S-Tronic, joka on ainoa realistinen valinta tähän teholuokkaan. Halutessaan kuski voi näpsytellä pykäliä sisään ratin takana olevista siivekkeistä tai vaihdevalitsimesta.

Hienostunutta hiljaisuutta tai ukkosen jylinää

Jykevä V6-moottori on upea ajettava, mutta se myös kuulostaa varsin muhevalta. A6:lla voi lipua täydellisessä hiljaisuudessa tai antaa pakoäänien pauhata ohjaamossa. Pakoäänet vaihtelevat dynaamisesta comfortiin, jälkimmäisen ollessa hienostuneen hiljainen.

Moottorin käyntiääni on yksi ajotilan valinnaisuuksista. Viiden eri ajotilan taakse kätkeytyy lisäksi vaihteiston ja moottorin reagointi, ilmajousitus ja ohjaustuntuma.

Yksi ajotiloista on individual, jolla jokaista arvoa voi säätää mieleisekseen. Säätövaraa on siis riittämiin ja eri ajotilat poikkeavat toisistaan riittävästi. Tosin jokaisella asetuksella A6 on mukava ja pehmeä.

Mukavuus syntyy hiljaisen ohjaamon lisäksi erityisesti ilmajousituksesta, joka on omiaan tekemään kyydistä pehmeää. Comfort-asennolla Audi liitää epätasaisuuksien yli eleettömästi, mutta dynamic-tilassakaan kyyti ei ole missään nimessä liian kovaa.

Kaikki kohdallaan

Sisusta on verhoiltu nahalla ja etupenkit säätyvät sähköllä. Niiden kanssa asennon hierominen sopivaksi on helppoa. Kuskin paikalta katsottuna homma pelaa moitteetta, sillä hallintalaitteet on soviteltu juuri oikeille paikoille.

Monitoimiohjauspyörän kautta ohjaillaan kaikkea tarpeellista ja tarpeetonta. Ratti on nykysuuntauksen mukaan pienikokoinen, mutta se sopii isoonkin autoon kuin nakutettu.

Etupenkillä tilaa on riittävästi, mutta takapenkkiläisillä tilanne ei ole yhtä hyvä. Vaikka A6 on kookas auto, on sen takatilat hieman rajalliset. Ei Audi silti ole sieltä kaikkein tiiviimmästä päästä, sillä takapenkille mahtuu hyvin kolme aikuista matkustajaa.

Tavaratilasta ei tarvitse tinkiä edes sedan-mallin kohdalla, sillä kontti vetää sisäänsä 530 litraa. Takapenkit kaatamalla tilaa saa runsaasti lisää, mutta paremmin muunneltavia tiloja haluavan kannattanee satsata rahansa farkkumallin A6:een.

  • Array
  • Array
 

Hillittyä tyyliä

Ulkonäöltään A6 noudattaa Audin muuta muotoilulinjaa ja ulkokuori on hillityn tyylikäs. Voimasta kertovat kaksi pakoputken ulostuloa, mutta muuten ruuti on piilotettu uteliailta katseilta.

Valot ja maski on vedetty uuteen uskoon ja ne tekevät Audista modernin pakkauksen. Muotoilutrendit ovat tuoreinta Audia, mutta mitenkään kovin rohkeaksi ulkokuorta ei voi väittää. Toisaalta miksi pitäisikään. Sen avut piilevät muualla kuin rohkeassa muotokielessä.

Audi A6 on jokaisella osa-alueella virheetön paketti. Siitä on mahdotonta kaivaa heikkouksia, sillä lähes 90 000€ maksava edustuslaiva on erittäin tarkkaan harkittu kokonaisuus. Koeajoversion hintalapussa seisoo hieman vajaat 115 000€, joten ihan halvalla luksusta ei ole tarjolla. Audin lisävarusteluhinnasto on siis myös A6:n kohdalla hintava.

Hinnat alkaen –versiona Audia on tarjolla paremmin tavalliselle kuolevaiselle sopivammalla hinnalla. Edullisin A6-malli maksaa 47 000€. Silloin auto on etuvetoinen, moottori on 150 hevosvoimainen diesel ja vaihteistona 7-portainen S-Tronic-automaatti.

A6:n Ajomukavuus on ensiluokkaista ja koeajoversion ruudikas moottori tekee etenemisestä vaivatonta tilanteessa kuin tilanteessa. Voimakkaan myllyn ansiosta A6 on samaan aikaan leppoisa pitkän matkan taivaltaja ja ripeästi kiihtyvä sporttiauto.

Tuomas Rajala

Kehuja: jumalainen moottori, ajomukavuus, laatuvaikutelma, alusta, vaihteisto

Parantamisen varaa: lisävarusteiden hinnoittelu

Audi A6 3.0 V6 Biturbo Quattro Sport Business:

Moottori: 6-sylinterinen, 2997 cm3 turboahdettu dieselmoottori
Teho: 320 hv (235 kW) @ 3900-4600 rpm
Vääntö: 640 Nm @ 1400-2800 rpm
Vetotapa: Neliveto
Huippunopeus: 250 km/h
Vaihteisto: 8-vaihteinen automaattivaihteisto
Kulutus (yhd.):  6,0 l / 100 km
Mitat (pit/lev/kork):  4931mm/1874mm/1430mm
CO2 päästöt: 159g / km
Tavaratila: 565-1680 l
Paino: 1910 kg
Ajoneuvovero + käyttövoimavero: 548€
Koeajoauton hinta: 113 824€
Tuomas Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Comments

For sale - Audi A6
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.