Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Audi Q5 – Herra täydellinen

Koeajot 19.02.2021

Audi Q5 on esimerkki siitä, kuinka liiasta täydellisyydestä on aikeissa tulla tylsää. Q5 on erinomainen auto, mutta siitä uupuu särmää.

Q5 on Audin katumaasturimalliston keskiluokkaa. Alapuolelle jäävät Q2 ja Q3. Yläpuolelle puolestaan sijoittuvat Q7 ja Q8. Keskiluokan katumaasturi Q5 ei kuitenkaan ole, sillä se on ns. Qashqai-luokkaa hieman järeämpi työkalu.

Hulppea Premium-katumaasturi tuli markkinoille jo reilut 10 vuotta sitten. Vuonna 2008 esiteltiin uusi automalli, joka nousi pikaisesti suosituksi autoksi luokassaan. Tällä hetkellä autosta on menossa oikeastaan vasta toinen sukupolvi, joten täysin uudesta autosta ei tässä kohtaa voida puhua.

Uutuusmallissa on toki paljon uutta, mutta perusrakenne on tuttu. Uusiksi ulkomuodossa ovat menneet lähinnä valot ja puskurit. Uutta on kuitenkin sen verran, että uuteen malliin päivittäminen on perusteltua.

Vain yksi moottori

Array

Q5:n moottorivaihtoehdot ovat Suomessa varsin rajalliset. Valittavissa on tasan yksi voimanlähde, 2-litrainen dieselmoottori. Pahat kielet voisivat sanoa tätä tylsäksi, mutta ainakin moottorivalinta on helppo. Valintalistalla on myös lataushybridi TFSI e, mutta tuosta mallista uusia tehdastilauksia ei enää oteta vastaan.

Mylly on 2-litrainen turboahdettu diesel. Tehoa moottorista irtoaa 204 hevosvoimaa ja vääntöä 400 Nm. Huippuvääntö saavutetaan dieselille tyypillisesti 1750–3250 kierroksen kohdalla, joten juurevaa voimaa on luvassa. Moottori on kevythybridi, mikä tarkoittaa, että energiaa säilötään jarrutuksesta talteen ja se käytetään hyödyksi kiihdytyksissä.

Vaikka dieseliä on viime aikoina parjattu runsaasti, on todettava, että tehokas dieselmoottori jaksaa kyllä edelleen puhutella. Arkitehoa on hyvin ja kiihtyvyys on todella vaivatonta. 0–100 km/h kiihdytys ottaa aikaa vain 7,6 sekuntia. Isohko auto siis jaksaa myös liikkua.

Vaihteisto on aina automaatti, mikä on luonnollisesti ainoa oikea vaihtoehto tämän kaltaiseen autoon. 7-vaihteinen S-Tronic toimii saumattomasti yhteen tehokkaan moottorin kanssa.

Audi lupailee kokoonpanolle varsin maltillista yhdistettyä kulutusta. Se vaihtelee 6,4-6,9 litran välillä, mutta tuollaisia lukemia ei kyllä kannata odottaa näkevänsä normaalissa ajossa. Totuus on helposti 10 litran tuntumassa.

  • Array
  • Array
 

Kiva ajettava

Ajotuntuma on virheetön. Alusta on hyvä kompromissi mukavuuspainotteisuutta ja urheilullisuutta. Se ei kolise rujossa talvikelissä, eikä myöskään niiaa tiukemmissa paikoissa. Ohjaus on tehostettu tuntumaa hukkaamatta.

Myös sisätilat miellyttävät silmää ja takalistoa. Penkit ovat nahkaa ja niihin saa säädettyä helposti hyvän ajoasennon. Tällä varustelutasolla jakkarat pitää säätää käsin, mikä Premium-auton kohdalla hieman ihmetyttää.

Q5 tarjoaa hyvät sisätilat suuremmallekin porukalle, eikä takapenkillä tarvitse kärsiä tilanahtaudesta. Sisätilat ovat myös hyvin muunneltavissa, sillä jokainen penkki taittuu erikseen ylös ja alas.

Ohjaamo on myös kuljettajan näkökulmasta mukava. Hallintalaitteet toimivat kuin ajatus ja kaikki toimii intuitiivisesti. Vaikka mittaristo on perinteinen, eikä pelkästä näytöstä koostuva Virtual Cockpit, on se silti tyylikäs.

Audi Q5:n ongelma on se, että se vaikuttaa monessa suhteessa täydelliseltä. Ehkä jopa liian täydelliseltä. Ja koska varustelu ei ole malliston huippua, jää WOW-fiilis uupumaan. Tuotteena Audin katumaasturissa ei oikeasti ole mitään moitteen sijaa.

Jos Q5:n pieni tylsyys häiritsee, on tarjolla myös versio, joka ei varmasti jätä kylmäksi. SQ5 nimittäin pamauttaa peliin ison annoksen adrenaliinia. 3-litraisella bensa-V6:lla varustettu malli kehittää 365 hevosvoimaa ja ampuu perhevankkurin sataseen 5,4 sekunnissa. Se riittää nostamaan kateissa olevan fiiliksen kattoon.

Tuomas Rajala

Kehuja: ajomukavuus, moottori, sisätilat

Parantamisen varaa: täydellisen tylsä, suppea moottorivalikoima

Audi Q5 40 TDI 150 kW MHEV Quattro S tronic:

Moottori: 4-sylinterinen, 1968 cm3 turboahdettu dieselmoottori, kevythybridi
Yhteisteho: 204 hv (150 kW)
Vääntö: 400 Nm
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 7,6 s.
Vetotapa: Neliveto
Vaihteisto: 7-vaihteinen automaattivaihteisto
EU-kulutus: 6,4-6,9 l / 100 km
CO2-päästöt: 167-181 g/km
Mitat (pit/lev/kork): 4682mm/1893mm/1662mm
Tavaratila: 520 l
Hinta alkaen: 59. 994€
Tuomas Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Comments

For sale - Audi Q5
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can choose payment method in next step

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

 

This is typically because the model is less common, and there is not enough pricing data to give an accurate enough estimate.

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.