Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Audi Q7 TFSI e – Eko-järkäle

Play video
Koeajot 10.12.2021

Audi Q7 pyrkii laittamaan samaan pakettiin ekoauton ja massiivisen katumaasturin. Ja kaiken lisäksi onnistuu siinä.

Kun ajattelee Audi Q7:aa, ei ensimmäisenä tule ajatelleeksi, että siinäpä vasta asiallinen ekopeli. Q7 TFSI e:n kohdalla ennakkoluulot on kuitenkin hylättävä, sillä parhaimmillaan Audi pieksee päästömielessä suurimman osan tiestöämme kuluttavista automalleista.

Ladattavat hybridit ovat oikein käytettyinä varsin ympäristöystävällisiä autoja. Ahkeralla lataamisella polttoaineenkulutus on niin mitätöntä, että huoltoasemalla ei tarvitse tankkausmielessä juuri käydä.

Sen lisäksi, että Q7:n TFSI e -versio menee pienellä määrällä polttonestettä, on se myös tehopakkaus, joka saa hymyn suupieliin. Kun alla on 2500 kiloa painava järkäle, joka kiihtyy paikaltaan sataseen 5,4 sekunnissa, kertoo tämä siitä, että pellin alta pitää löytyä melko rajusti voimaa.

Audin tarkempi mallinimi 60 TFSI e kertoo, että voimanlähteenä toimii 3-litrainen V6-moottori, joka on paritettu yhteen 60 kW:n sähkömoottorin kanssa. Yhteistehoa on kolossaaliset 455 hevosvoimaa ja vääntöä 700 Nm.

Yllä mainituilla lukemilla Audin suorituskyky jaksaa hymyilyttää. Kookas ja painava auto nostaa kovassa kiihdytyksessä keulaansa samaan aikaan kun peräpää haluaa painua kohti tien pintaa. Ilmiö on koominen, mutta herättää samalla kunnioitusta. 8-vaihteinen automaattivaihteisto on hyvä ja reagoi kaasunpolkaisuun ajotilasta riippuen kiivaasti tai maltilla.

Isokokoisen ja painavan auton mittasuhteet ymmärtää vasta siinä vaiheessa kun Audia tuodaan mutkaan tai edessä on tiukempi jarrutus. Massa todella tuntuu, kun fysiikan lait vievät autoa. Mittavasta massastaan huolimatta ajotuntuma on hyvä ja alusta kantaa elopainon hyvin. Ilmajousitus tekee kyydistä niin mukavaa kuin se vain voi olla.

  • Array
  • Array
 

Hulppeat sisätilat ja valtaistuin liikenteen yllä

Array

Q7 on sisätiloiltaan hulppea ja mukava. Tilaa on viidellä matkustajalle takuulla riittävästi ja etenkin kuskin paikalla viihtyy. Normaalia henkilöautoa korkeammalla istuessaan tuntuu siltä, että liikennettä seurataan valtaistuimelta ja aitiopaikalta.

Tavaratila on myös asia, joka Audin kohdalla miellyttää. 60 litraa ei sinänsä ole mitenkään erityisen suuri, mutta katumaasturipiireissä tavaratilat ovat usein melko pieniä. Q7:n kohdalla päästään isojen farkkujen mittoihin.

Koska kyseessä on ladattava hybridi, voi Q7:llä huristella pelkällä sähköllä valmistajan ilmoituksen mukaan 40 kilometriä. Lukema on toki paljolti kiinni säästä, ajotavasta ja -nopeudesta. Moottoritiellä 40 kilsaa ei tule toteutumaan, mutta rauhallisella ajolla taajamassa helpostikin.

Hybridiversiolla on hauska pelata taloudellisuuspeliä ja pyrkiä ajamaan bensiinillä mahdollisimman vähän. On varsin palkitsevaa huomata, että ahkeralla lataamisella säästää melkoisen määrän käteistä.

On hieman hupaisaa, että Suomen autoverotuksella TFSI e hybridiversioiden hinnat alkavat alle 80 000 eurosta ja perinteisellä käyttövoimalla varustettu Q7 maksaa lähes 100 000 euroa. Normaalin autoveron maissa tilanne on täysin päinvastainen. Hyvä toki, että valintoja ohjaillaan ympäristöystävällisempään suuntaan.

Q7:n tehohybridiversio on kiistatta yksi hienoimmista ja hulppeimmista Audi-malleista. Superautoja lähentelevä suorituskyky ja kohtuullinen hintalappu tekevät järeästä katumaasturista varsin houkuttelevan vaihtoehdon.

Katso tarkempi videoarvioi jutun alusta.

Tuomas Rajala

Audi Q7 S line 60 TFSI e Quattro tiptronic:

Moottori: 6-sylinterinen, 2995 cm3 turboahdettu bensiinimoottori, ladattava hybridi
Yhteisteho: 455 hv (340 kW)
Yhteisvääntö: 700 Nm
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 5,4 s.
Vetotapa: Neliveto
Vaihteisto: 8-vaihteinen automaattivaihteisto
WLTP-kulutus: 2,6-3,0 l / 100 km
CO2-päästöt: 58-68 g/km
Mitat (pit/lev/kork): 5063mm/1970mm/1741mm
Omamassa: 2460 kg
Tavaratila: 620-1835 l
Hinta alkaen: 92 228€
Tuomas Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Comments

For sale - Audi Q7
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.