Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Audi RS6: Maailman nopein farmari - Article - Nettiauto

Audi RS6: Maailman nopein farmari

Koeajot 27.01.2014

Audi RS6:en ajatusmaailma on yksi automaailman kieroutuneimmista. Se on farmarimalli, jonka konehuoneeseen on pultattu superauton moottori.

Juuri tämä järjettömyys tekee RS6 Avantista niin erinomaisen auton. Audi on unohtanut sitä kehitellessään kaikki sovinnaisuuden pelisäännöt. Sen ansiosta RS6 on samaan aikaan markkinoiden järjettömin ja järkevin auto.  

Järkevän Audista tekee se, että se on erinomainen perheauto, jolla voi kevyesti hoidella perheen lomamatkan, kauppareissut ja päiväkotiin kyyditykset. Lisäksi maailman nopein farmari on erinomainen talviauto. 

Tilaa RS6:ssa on viidelle hengelle ja viikon lomareissun tavaroille. Takapenkkiläisten tilat tosin tuntuvat olevan normimallia hieman huonommat ja voimakkaasti muotoilun takapenkin keskipaikka ei ole niitä kaikkein mukavimpia. 

Ferrarin suorituskyky

Array

Järjettömyyden puolesta puhuu se, että nokkapellin alla raivoaa 4-litrainen ja 560 hevosvoimainen V8-moottori. Vääntöä järkäle tarjoilee 700 Nm – lukema jota tapaa lähinnä kuorma-autoissa. Keskustelu superautoksi kelpaamisesta voidaan siis lopettaa tähän paikkaan. 

Kaasun pohjaan tallaaminen saa kuskin liimautumaan voimakkaasti muotoillun penkin pohjalle ja repäisy on jotain, mitä ei odota saavan osakseen tavalliselta perhefarmarilta näyttävän auton ohjaimissa. 

Jotain Audin tehoreservistä kertoo se, että esimerkiksi Ferrari 458 Italian teholukema on vain 10 hevosvoimaa RS6:ta suurempi. 0-100 km/h kiihdytyksessä eroa syntyy vaivaiset 0,5 sekuntia. 

458 Italian viisi kymmenystä parempi kiihtyvyys maksaa kotimaan autoverotuksen seurauksena noin 200 000€. Pienillä marginaaleilla pelatessa summatkin kasvavat helposti koviksi. 

Aerodynamiikka on kätketty hyvin

RS6:en aerodynamiikka on viimeiseen asti mietittyä, sillä sitä katsomalla on hankala uskoa, että kulkua riittää 300 km/h:n paremmalle puolelle. Tarkemmin sanottuna huiput ovat 305 km/h.

Ei ihan huono suoritus autolta, joka näyttää olevan Ferrarin ja Lamborghinin rinnalla yhtä oudolta kuin moukarinheittäjä balettisalissa. Usein ulkonäkö kuitenkin pettää ja sen onkin yksi Audin viehätyksestä. 

Toisaalta se myös ärsyttää, sillä häijystä luonteesta olisi kiva kertoa myös tietämättömille. RS6 näyttää vaatimattomalta autolta ja sen tulisuus paljastuu vain automaailmaan enemmän vihkiytyneille. 

Normaalista A6:sta sen erottaa parhaiten RS6-merkeistä, ovaalinmuotoisista pakoputken ulostuloista, RS-logoin varustetuista jarrusatuloista, hieman normaalimallia matalammasta ilmeestä ja erilailla muotoilluista helmoista. 

Nelivedolla talvikin on silkkaa nautintoa

RS6:en Massiivinen tehoreservi välitetään tiehen neljän vetävän pyörän kautta, mikä onkin paras mahdollinen ratkaisu toteuttaa roimalla tehomäärällä varustettu auto. Nelivedon ansiosta suorituskykyä voi hyödyntää myös liukkaammilla keleillä.

Tasauspyörästöä voi säätää mielensä mukaan ja dynamic-asennossa se antaa voimaa hieman enemmän takapyörille. Kookkaan auton kohdalla se tarkoittaa pitkiä ja rauhallisia sivuluisuja. 

560 hevosvoimaa tuottavan V8-koneen pakoäänet saatetaan ilmoille tuplapakoputkiston välityksellä ja dynamic-asetuksella äänimaailma on puhutteleva. Se ei kuitenkaan yllä esimerkiksi Mercedes-Benz A 45 AMG:n tai Jaguar F-TYPEn sfääreihin varsinkaan sisätiloissa. 

Ulospäin äänimaailma on massiivisempi ja kovemmat kiihdytykset kääntävät katseita, sillä tuplasti ahdettu nelilitrainen V8 kyllä antaa kuulua itsestään. Vaikutusta voi halutessaan tehostaa lisävarustelistalta löytyvällä avoimemmalla putkistolla.

  • Array
  • Array
 

Alusta on maaginen

Ärhäkkää kiihtyvyyttä suitsitaan massiivisella jarruvarustuksella ja kaarreominaisuuksia erinomaisella alustalla, joka on luonnollisesti säädettävä. Koeajoversiossa valinnan varaa on karvalakkimallia enemmän, sillä se on varustettu ilmajousilla. 

Alusta on rakennettu sellaisella ammattitaidolla, että sen kohdalla ilmaisu millimetrin tarkka jousitus ei ole lainkaan liioittelua. Comfort-asennossa alusta se on jämäkkä ja tarkka, olematta piiruakaan liian kova. Se tosin johtuu pääosin ilmajousista.

On yllättävää, että edes jäykimmällä asetuksella jousitus ei tunnu liian kovalta, vaan sitä voisi luonnehtia mukavuuspainotteiseksi. Progressio on tosin nopea, joten töyssyjen ilmaantuessa tuntuma tiukentuu hetkessä. 

Hienostunutta voimantunnetta

Kun 6-sarjan RS-mallia vertaa vaikkapa RS4:ään, tuntuu kutonen selvästi hienostuneemmalta. Meno on varsinkin comfort-asennolla leppoisaa ja kovemmatkaan kiihdytykset eivät tunnu revittelyltä.

Yksi syy sulavuuteen piilee Audin 8-portaisessa Tiptronic-vaihteistossa, joka suorittaa vaihdot tarkasti ja vaivattomasti. Manuaaliaski varmasti toisi mukanaan lisää kisatunnelmaa, vaikka Tiptronicilla voikin läiskiä pykätä sisään ratin takana olevista siivekkeistä. 

Massiivinen vääntömomentin ja pehmeän tehokäyrän ansiosta RS6 kerää vauhtia ikään kuin vahingossa. Vaikka paikaltaan kiihtyvyydessä taakse jäävät mm. Porsche 911 Carrera 4S, BMW M5 ja Aston Martin Vanquish, voi menoa sanoa tietyllä tapaa leppoisaksi. 

Audi RS6 on niin täydellinen paketti, että siitä on hanakala löytää mitään moitteen sijaa. Se on niin pitkälle mietitty kokonaisuus, että on mahdotonta keksiä mitä sen kohdalla olisi tehnyt toisin. 

Perheen ainoa käyttöauto

On hankala kuvitella kovinkaan montaa autoa, joka tarjoaa vastaavaa suorituskykyä yhdistettynä yllättävän monikäyttöiseen perheautoon. Periaatteessa RS6:en voisi kuvitella palvelevan perheen jokapäiväisenä käyttöautona. 

Yksi mutta siinä kuitenkin on. 560 hevosvoiman tehoreservi ja 700 Nm:n vääntömomentti tarkoittaa sitä, että kilometrit tulevat kalliiksi. Siitäkin huolimatta, että RS6:en ahdettu voimanlähde on COD-mallinen, eli sylinterejä lepuutetaan mahdollisuuksien mukaan, on kulutus melkoisen korkea.

Koeajolenkin aikana keskikulutus heilahteli 14 litran tuntumassa. Vähänkään reippaammassa poljennossa mittari heilahtaa väkisin 15 litran paremmalle puolelle. Niillä lukemilla käsi joutuu käymään takataskulla melko taajaan.

Tuomas Rajala

Moottori: 8-sylinterinen, 3993 cm3 turboahdettu bensiinimoottori
Teho: 560 hv (412 kW) / 5700-6600 rpm
Vääntö: 700 Nm / 1750 rpm
Kiihtyvyys: 3,9 s.
Huippunopeus: 305 km/h
Vetotapa: Neliveto
Vaihteisto: 8-vaihteinen Tiptronic-automaattivaihteisto
Kulutus: 9,8 l / 100 km
CO2 päästöt: 229 g/km
Mitat: 4979mm / 1936mm / 1461mm
Paino: 1935 kg
Tavaratila: 565 / 1680 l
Polttoainesäiliö: 75 l
Hinta alkaen: 181 923€
Tuomas Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Comments

For sale - Audi RS6
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Nettix sites.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

Forgot your password?

How would you like to reset your password?

Enter verification code

Please check your phone - we sent you a 6 digit verification code. Enter it below for continue to reset your password.

Change your password

Show