Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Audi TT: Kravattimiehen sporttiauto - Article - Nettiauto

Audi TT: Kravattimiehen sporttiauto

Koeajot 13.11.2012

Audin konseptiauto TT:n matka kuluttajamarkkinoille oli 90-luvun loppupuolella pitkä. Ensimmäinen konseptiauton esittely tapahtui jo vuonna 1996, mutta ensimmäiset TT:t saatiin kuluttajille vasta kolme vuotta myöhemmin.

TT on periaatteessa hyvin lähellä VAG-konsernin vähemmän seksikkäitä automalleja, mutta erinomaisen markkinoinnin ja persoonallisen ulkonäkönsä ansiosta se on ansainnut todellista luonnettaan sporttisemman maineen.

Toisen sukupolven Audi TT esiteltiin vuonna 2006. Ensimmäisen mallin tunnelma on uudessa mallissa ennallaan, mutta ulkonäöllisesti se muistuttaa vähemmän VW Beetleä ja enemmän urheiluautoa. 

Terävöitetyt muodot tekevät autosta aggressiivisemman ja korin alalaitaan ulottuva etumaski toi lisää ilmettä aiemmin hieman kesyn oloiseen autoon. Uusi malli onkin saanut laajasti tunnustusta mm. vuoden 2006 kauneimpana autona. 

Yksityiskohdat tekevät laadun

Array

Nettiauto pääsi koeajamaan vuoden 2007 Audi TT Quattroa, joka on myynnissä Astrum Vene- ja Autotalossa. Auto on varustettu malliston tehokkaimmalla 3,-litraisella V6-koneella ja S-Tronic –vaihteistolla.

Audin on aina osannut kiinnittää huomiota pikkuseikkoihin. Sama pätee myös TT:hen. Sen äänimaailma oltaisiin nimittäin voitu kaitsea hiljaisen tuhnuksi, mutta onneksi V6-koneen pakoäänet muistuttavat suorituskyvystä. 

Sama pätee myös sisustaan, joka on viimeistä piirtoa myöten huolellisesti rakennettu kokonaisuus. Kaikki hallintalaitteet ovat oikealla paikalla ja sisusta on muutenkin onnistunut. Penkit tarjoavat hyvän sivuttaistuen, eivätkä ne ole leveämpiselkäisellekään liian ahtaat. 

Vain 250 hevosta

Autoon ahtautuminen vaatii sporttiautojen tapaan kyykistelyä. Audi on ilmeeltään sen verran matala, että kyytiin pääseminen ei kaikkein jäykkäselkäisimmältä varmasti onnistu. Matala ilme on kuitenkin tarkoituksenmukaista, sillä edelliseen malliin verrattuna painopiste on saatu alemmas ja ilmanvastuskerroin on pienentynyt. 

Audin 6-sylinterinen ja 3,2-litrainen bensakone tarjoaa yllättävän ripeää kyytiä. Vaikka tehoa ei padasta irtoa ”kuin” vaivaiset 250 hevosvoimaa, vie se nelivetoista sporttia komeasti. 0-100 km/h vie aikaa 5,9 sekuntia ja koko homma tapahtuu S-Tronic –vaihteiston avulla vaivattomasti. 

S-Tronic automaattilaatikko on tumpelommankin kuskin kohdalla avain onneen, sillä se kiihdyttää auton nollasta sataan manuaaliaskia nopeammin. Vaihtoaika on vaivaiset 0,2 sekuntia. Laatikko vaihtaa pykälät huomaamatta ja ratista löytyviä manuaalivaihdeläpysköitä ei juuri tee mieli operoida. 

Vaihdelaatikon sport- ja normaalitilalla on ajettavuuden kannalta yllättävän suuri ero, sillä sport-moodilla auto pyrkii pitämään pienemmän pykälän kauemmin sisässä. Sportilla moottorijarrutus on kovempi ja pieni vaihde pysyy silmässä myös jarrutuksien aikana. 

  • Array
  • Array
 

Amatöörille riittävä ratakaveri

Pientä sanomista vaihdelaatikon toiminnassa on vaihdettaessa pakilta D-asentoon ja toisin päin. Jostain syystä se miettii hetken ennen kuin vetosuunta kääntyy haluttuun. Kyseessä lienee kuitenkin enemmän vika kuin ominaisuus. 

TT sopii sporttisempaankin ajoon, vaikka alusta ei olekaan tällaisenaan paras mahdollinen ratkaisu rata-ajoon. Sporttisemmassa arkiajossa amatöörin käsissä se on kuitenkin riittävä ja toimiva. 

Alusta on mukavuuspainotteinen, mutta tarjoaa silti jämäkän otteen alustaan. Se on Audimaisen mukava, mutta herättää silti luottamusta myös kovemmassa vauhdissa. Sama pätee ajettavuuteen yleensä. TT on niin helppo ajettava, että se suorastaan kutsuu kuskia vauhdikkaampaan ilotteluun. 

Alustaa voi myös säätää Audi Magnetic Ride –järjestelmällä, joka mahdollistaa kaksi eri asentoa. Comfort tarjoaa mukavuutta ja Sport tiukentaa jousitusta paremmin mutkapätkille sopivaksi. 

Hankala löytää haukuttavaa

Laimeimmalla koneversiolla noin 1260 kiloa painava Audi TT ei tarjoa kovin kummoista suorituskykyä, mutta malliston tehokkaimmilla bensiini- ja diesel-moottoreilla varustettuna Audi on yllättävän hyvä sporttiauto. Suuremmilla koneilla varustetun paino tosin kohoaa 1500 kilon kohdille. 

Astrumilla myynnissä oleva TT Quattro tarjoaa hyvän vastineen rahalle, sillä ainoastaan 58 000 km ajettu hopeanvärinen yksilö on moitteettomassa kunnossa niin sisältä kuin ulkoa. Uutena vastaavilla ominaisuuksilla varustettu TT Coupe maksaa noin 80 000€. Säästöä uuteen verrattuna kertyy siis reippaat 40 000€.

Audi TT:stä on hankala löytää moitittavaa, mutta pieni rouheus ei sen kohdalla olisi pahitteeksi. Tällaisenaan se haiskahtaa pukumiehen sporttiautolle, eikä niinkään raa’alla muskeliautolle. Toisaalta osa autoharrastajista nauttii juuri sen hienostuneesta tunnelmasta.

Mikäli homma ei ole lompakon paksuudesta kiinni, löytyy mallistosta myös TT-RS, joka tarjoaa ison kasan särmää 350 hevosvoiman tehoillaan.

Katso Audi TT Quattro ilmoitus tästä linkistä.

Tuomas Rajala

Tuomas Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Comments

For sale - Audi TT
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Nettix sites.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?