BMW 320e - ladattava kolmonen kohtuullisella budjetilla

Koeajot 01.02.2022

BMW:n uusi ladattava hybridi 320e on varsin mielenkiintoinen tuote. Se tarjoaa mahdollisuuden hankkia haluttu 3-sarja ja lataushybridi alle 45 000 euron hintalapulla.

Alle 45 000 euron hinta koskee sedan-mallista 3-sarjalaista. Farmarin lisähinta on noin 1400 euroa riippuen mallista, ja tietty myös valituilla lisävarusteilla on merkitystä.

Koeajossa oleva 320e on M Sport -malli, lisänä ovat keinonahkasisustus ja sähkösäädöt istuimissa. Hinta on näillä eväillä noin 50 000 euroa.

Uuden 320e:n saa vain takavetoisena. Jos haluaa nelivedon, on otettava 330e. Silloin auton kahden moottorin yhteisteho pomppaa 204 hevosvoimasta 292 hevosvoimaan. Hinta kasvaa reilu 6000 euroa.

BMW 320e:n lähimmät kilpailijat

Array

BMW 3-sarjan lähimmistä kilpailijoista uudesta Mercedes-Benz C-sarjasta on tarjolla ladattava hybridi, jonka WLTP-mitattu sähköinen kantama on 99-111 kilometriä. Syynä on akku, jonka koko on 25,4 kWh.

BMW 320e:n vastaavat luvut ovat: sähköinen kantama 52-61 kilometriä ja akuston koko 12 kWh. Eroa on, mutta toki C-sarjalainen on aivan uunituore tuote. Nykyinen BMW 3-sarjalainen tuli markkinoille vuonna 2018.

BMW 320e:n etu verrattuna Mercedesin lataushybridiin löytyy hintalapusta. Auto on noin 10 000 euroa edullisempi kuin Mercedes, ja 330e:n hinta on nelivetoisena noin 4000 euroa edullisempi. Mercedes on takavetoinen.

Kolmas tämän kompaktin sporttiluokan saksalainen Audi A4 on tullut markkinoille jo vuonna 2015. Autosta ei ole tarjolla ladattavaa hybridiä.

Urheiluistuin ja erinomainen ergonomia

BMW 3-sarja on klassinen ajajan auto. Ohjaamo on rakennettu kuskin ympärille. Hallintalaitteet ovat hyvin käsillä ja ergonomia on korkeatasoista.

Auton urheiluistuimet edessä tarjoavat erittäin hyvän ja muokattavan ajoasennon. Tästä moni valmistaja voisi ottaa mallia.

Mukavan paksun otepinnan tarjoava M Sport -ohjauspyörä on tyylikäs ja maukas käyttää.

Tilat takaistuimella ja takakontissa

Digitaalinen mittaristo on moderni ja keskeltä löytyvää ruutua voi ohjailla kosketuksella tai iDrive-rullalla. BMW:hen tottunut kuski kiittää isosti, että tarjolla on molemmat vaihtoehdot ja etenkin iDrive-rulla.

Kolmesarjan BMW ei ole paras valinta perheautoksi, mutta halutessa ja etenkin farmarimallin kanssa pärjää. Tilat takana ovat niukat aikuiselle. Ajoakusto vie tavaratilasta osan, joten sitä ei voi erityisen isoksi kehua (375 litraa).

BMW 320e:n ajokokemukset

BMW 320e:n ajoakuston lataaminen tyhjästä täyteen käy nopeimmillaan noin kolmessa tunnissa. Ajaminen 113 hevosvoiman sähkömoottorilla on ihan kiva kokemus. Teho riittää taajama-ajossa riittävästi.

BMW 320i:stä tuttu kaksilitrainen on viritetty 184 hevosvoiman sijaan 163 hevosvoimaan. Hybridiajossa voimaa ja tehoa on mukavasti, mutta kokemus ei tietenkään ole sporttinen. Pirteä se kyllä on, ja se riittää useimmille.

Kulutuksen saa painettua ahkeralla lataamisella todella alas. Ilman lataamista auton kulutus nousee talvikelissä helposti 6-8 litraan sadalla riippuen ajotyylistä. Talvikeli myös syö sähköajon kantamaa, kuten kaikissa muissakin ladattavissa hybrideissä tai sähköautoissa.

  • Array
  • Array
 

Yhteenveto

Alle 45 000 euron lähtöhinta ja latausominaisuus 3-sarjan BMW:ssä on houkutteleva paketti. Auto on ollut vuoden 2021 suosituin uutena myyty kolmonen. Syystä. Tehoa riittää hyvin, auto näyttää hyvältä ja on erinomainen ajaa.

Toimittaja ja kuvaaja: Antti Liinpää

Kehuja: Loistava sportti-istuin, ergonomia, tyyli, ajo-ominaisuudet, sähköajon mahdollisuus, lataamisella pieni tai olematon kulutus

Parantamisen varaa: pieni sähköinen kantama talvikelissä, hidas latausnopeus, pieni tavaratila

BMW 320e A Charged Edition

Moottori:  4-sylinterinen, 2,0-litrainen 163 hv turboahdettu bensamoottori + 113 hv sähkömoottori
Yhteisteho: 204 hv, polttomoottori: 163 hv @ 5000-6500 rpm
Yhteisvääntö: 350 Nm, polttomoottori: 300 Nm @ 1350-3700 rpm
Toimintamatka sähköllä: 52-61 km (WLTP-mittaustavalla)
Huiput: 220 km/h (sähkömoottorilla 140 km/h)
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 7,6 s.
Vetotapa: Takaveto
Vaihteisto: 8-vaihteinen automaattivaihteisto, sähkömoottori integroitu vaihteistoon
EU-kulutus: 1,5-1,8 l/100 km (WLTP)
CO2-päästöt: 29-41 g/km
Mitat (pit/lev/kork): 4709 mm/1827 mm/1444 mm
Omamassa: 1765 kg
Vetopaino, jarrullinen, kg: 1500 kg
Vetopaino, jarruton, kg:  750 kg
Koeajoauton hinta (alkaen): 44.129 euroa
Antti Liinpää
Antti Liinpää on auto- ja venetoimittaja ja sisällöntuottaja, jonka monet suomalaiset muistavat Nelosen Start! ja Kutosen Kaara -autoiluohjelmista, joiden juontajana, toimittajana ja tuottajana Antti toimi yli 10 vuotta. Autointoilija, jolle autoilla ja muilla liikkuvilla vehkeillä ajaminen on sitä ihan parasta herkkua. Lapsesta asti merellä liikkunut Antti koeajaa veneitä Nettiveneen Taukopaikalle ja tuottaa laajasti erilaisia sisältöjä Alma Ajon kanaviin.

Comments

For sale - BMW 320
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.