Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

BMW 518d: Vajaatehoinen edustaja

Koeajot 18.11.2013

BMW osoittaa, että hyvä edustusauto ei aina vaadi massiivisia tehoja. Hinnat alkaen -diesel on tehovajeestaan huolimatta täysverinen 5-sarjalainen.

BMW tekee rohkean vedon ottaessaan edustusautosarjaansa ”alitehoisen” pikkudieselin. Tämä kielii ennen kaikkea siitä, että BMW haluaa olla kilpailemassa myös ohuemmalla lompakolla operoivista Premium-autojen ostajista. 

518d-mallin merkittävin eroavaisuus löytyy nimittäin juuri sen hintalapusta. 518d:n hinta painuu kirkkaasti alle 50 000 euron maagisen rajan. Tarkemmin sanottuna sen lähtöhinta jää alle 47 000 euroon. 

CO2-lukuun 518d ei tuo onnea ja autuutta, sillä 520d:n vertailuluku on täysin sama kuin tehottomammassa versiossa. 

Onko 143 hevosvoimaa riittävästi?

Array

518d:n kohdalla suurin kysymys on se, riittääkö 143 hevosvoimainen ja 2-litrainen diesel-moottori kuljettamaan 1700-kiloista autoa riittävästi. Vastaus on yksinkertainen. Kyllä riittää, vaikka kovin sporttista suorituskykyä siltä ei kannata odottaa.

Nykytekniikalla pienelläkin tehoreservillä saadaan aikaan autoja, joiden maltilliset hevosvoimat riittävät arkiajoon. Tästä yksi parhaista esimerkeistä on juuri BMW:n 518d. Vaikka tehot jäävät alle 150 hevosvoimaan, kompensoi reteä vääntömomentti sen puutteet.

Newton-metreissä mitattuna lukema on 350 ja se tekee kyydistä riittävää ja mukavaa. Lukemat siivittävät 5-sarjalaisen sataseen vajaassa kymmenessä sekunnissa, mitä voidaan pitää riittävänä. 

Koko potentiaali käytössä

Eron vaikkapa 520d-malliin huomaa vain ja ainoastaan kovemmissa kiihdytyksissä ja ohituksissa, sillä 143:sta hevosvoimasta on revitty 518d:n kohdalla irti kaikki mahdollinen. Sport-ajotilassa on hankala uskoa istuvansa malliston kesyimmässä versiossa. 

Suuri kiitos tästä kuuluu BMW:n erinomaiselle kahdeksanportaiselle automaattilaatikolle, joka yltää tuntumassaan samalla viivalle modernien kaksoiskytkimellisten vaihteistojen kanssa. 

Suorituskyvyn huomaaminen vaatii kuitenkin sport-asennon käyttämistä, sillä Eco Pro -tilassa kaasunvaste on laiska ja kyyti verkkaista. Toisaalta sen avulla on mahdollista päästä muita ajotiloja pienempään kulutukseen ja samaan aikaan seurata oman ajotapansa vaikutusta taloudellisuuteen. 

Ajonautinto on tallella

Eco Pro -ajotila kertoo kuljettajalle maltillisen ajon vaikutukset yksinkertaisen selkeästi lisääntyneinä ajokilometreinä. Mittariston alalaitaan tulee tieto siitä, kuinka monta lisäkilometriä ekologisella ajotavalla on saavutettu. Se kannustaa jatkuvasti pihimpään ajotapaan.

Kun suurin huolenaihe on poissa, on hyvä todeta, että myös nuhaisin 5-sarjalainen tarjoaa sen täysverisen ajonautinnon, johon sen kohdalla on perinteisesti totuttu. 518d:n alusta on niin hyvä, ettei sen olemassaoloa edes tajua. 

Ajamisen vaivattomuus on asia, joka useimmiten erottaa laadukkaan tuotteen keskiverrosta. BMW on aina osannut tehdä ajoltaan erinomaisia autoja, mutta 5-sarja on järkevän hintaisten autojen parhaimmistoa. 

518d:n alusta on äärettömän mukava, mutta samaan aikaan riittävän jämäkkä. Se ei kolise töyssyissä, eikä anna periksi rivakammassakaan mutka-ajossa. Vaikka yleistuntuma on pehmeä, on progressio sitä luokkaa, ettei sitä todellakaan voi väittää löysäksi. 

  • Array
  • Array
 

Sisätilat kunnossa

Ainakin kesärenkailla varustettuna 5-sarjalainen on hiljainen, mutta koetinkivenä toimiikin usein nastarengas. Se jääkin nähtäväksi kuinka hiljaista kyytiä 518d tarjoilee piikkirenkaat allaan. 

Alustan ja koneen ohella myös sisätilat ovat tätä nykyä kunnossa. 5-sarjalainen sai pitkään odottaa uudistusta sisätiloihinsa, mutta nyt kokonaisuus on tilanteen tasalla. Hallintalaitteet ovat tutulla paikalla ja oikealla kädellä käytettävällä rullalla hallitaan ajotietokoneen tärkeimpiä toimintoja.

Koeajoauton mittaristo on mallia Black Panel, eli kaikki informaatio piirretään kuljettajan näkökenttään digitaalisesti. Varsinaisia analogisia kierrosluku- tai nopeusmittareita ei siis ole. 

Tilaa saisi olla enemmän

Tiloiltaan 5-sarjalainen on hyvä, mutta se jää esimerkiksi Skoda Superbiin verrattuna kauas taakse. Takakontissa tilaa on runsaasti, mutta takapenkkiläisten tilat ovat Skodassa suuremmat. Eroa ei ole suuren suuresti, mutta se on silti huomattavissa. 

Laatuvaikutelmaltaan BMW vie kuitenkin voiton Superbin lisäksi myös VW Passatista. BMW:n suoria kilpailijoita ovat lähinnä Audi A6 ja Mercedes-Benz E, jotka ovat BMW:n ohella laadullisesti pykälää korkeammalla. 

518d on tervetullut lisä myös työsuhdeautomarkkinoille, sillä useassa yrityksessä hankintahinta on rajoitettu juuri 50 000€:n kohdalle. Halvimman diesel-mallin hinnoitteleminen tuon rajan alle ei varmastikaan ole vahinko. 

Tuomas Rajala

Kehuja: moottori, ulkonäkö, laatu, alusta

Parantamisen varaa: takapenkkiläisten tilat

Tekniset tiedot:

Moottori: 4-sylinterinen, 1995 cm3 turboahdettu dieselmoottori
Teho: 143 hv (105 kW) / 4000 rpm
Vääntö: 350 Nm / 1750 rpm
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 9,7 s.
Huippunopeus: 214 km/h
Vaihteisto: 8-vaihteinen automaattivaihteisto
Kulutus (yhd.): 4,5 l / 100 km
CO2 päästöt: 129 g/km
Mitat (pit. / lev. / kork.): 4907mm / 1860mm / 1462mm
Paino: 1690 kg
Hinta alkaen: 46 933€
Tuomas Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Comments

For sale - BMW 518
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can choose payment method in next step

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

 

This is typically because the model is less common, and there is not enough pricing data to give an accurate enough estimate.

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.