Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

BMW i4 M50 - sähköistä M-sarjan BMW:tä kannatti odottaa

Koeajot 09.08.2022

BMW:n M-sarja on saanut arvoisensa sähköversion. M50 yhdistää voiman, hyvän ajettavuuden ja toimintamatkan.

Kenelle sopii?

Array

– Bensamoottorin raivoamiseen kyllästyneille. BMW i4 M50 tarjoaa saman suorituskyvyn kuin ikoninen M3 Competition, mutta täysin äänettömässä paketissa. Tilat kuin 4-sarjan perheautossa, josta tosin on myös ajettavuus. ”Oikeiden M-mallien” kanssa sillä ei kannata kisata kuin liikennevalolähdöissä.

Tutustu myös näihin:

Tesla Model 3

Tesla Model 3 on modernin ajan muskeliauto, niin hyvässä kuin pahassa. Työnlaatu on, noh, jenkkistandardien mukaista mutta satasen spurtissa varsinkin Performance-malli on lyömätön peli. Kaikki hyvin, kunhan ei tarvitse varata puhelimitse huoltoaikaa.

Mercedes-EQ EQE 350+

Mercedeksen sähkö-E on erikoinen kokemus. Se näyttää pieneltä ja sirolta, on tosielämässä normaalia E-sarjaa suurempi, tarjoaa oikeassa elämässä ilman säästämistä 500-600 kilometrin toimintamatkan ja on tehty niin hyvin kuin ikinä voisi kuvitella.

Porsche Taycan

Taycan menee perustasollaankin hinnan puolesta BMW:n yli, mutta jos haetaan täyssähköistä suorituskykyista sedania, on stuttgartilaisten panosta vaikea ohittaa. Taycan on nähtävästi päässyt lastentaudeistaan eroon.

Tätä kannatti odottaa

Sähkövoimalinjat valtaavat koko ajan uusia autoluokkia ja hintaryhmiä: isoja luksusautoja, kaiken kokoisia katumaastureita, keskikokoisia perheautoja, pieniä kaupunkiautoja ja pakettiautoja on tarjolla on täyssähköisenä painoksena. Ainoat jotka vielä puuttuvat kunnolla valikoimasta ovat farmariautot, yhtä tai kahta poikkeusta lukuun ottamatta.

Sähkö on tehnyt tuloaan myös keskikokoluokan sedaneihin. Tietysti tarjolla on ollut se amerikkalainenkin vaihtoehto, mutta myös eurooppalaiset valmistajat tarjoavat nyt täyssähköisiä painoksia joko kokonaan uusille alustoille (kuten Mercedeksen EQE) tai perinteisemmille pohjille tehtävinä sisarmalleina.

Tästä esimerkkinä on BMW i4, joka selkeästi sähköauton identiteetistään on omaa sukua nykyinen 4-sarjan Gran Coupe, ja siis sitä kautta 3-sarjan BMW:n sukujuuret omaava. Mutta toisin kuin polttomoottoripohjalle rakennetut sähköautot monissa tapauksissa, tuntuu i4 huomattavan valmiilta paketilta.

Tarjolla i4:sta on tällä hetkellä kahtena vaihtoehtona: eDrive40 on 340-hevosvoimainen takavetoinen perusmalli (ennen tulevan i4 eDrive35:n esittelyä), ja sen yläpuolelta löytyy ensimmäinen BMW:n Motorsport-osaston rakentama täyssähköauto nimeltään i4 M50.

Viisipaikkainen, viisiovinen ja viistoperäinen kori tarjoaa normaaliperheelle riittoisat tilat. Mitoiltaan i4 on hyvin lähellä polttomoottorista 4-sarjan Gran Coupea: akselivälissä on muutaman millin ero, raideleveydessä 10 ja 13 millimetriä etu- ja taka-akselilla. Suurin ero mittanauhalla on autojen korkeudessa, sillä i4 on 61 millimetriä korkeampi.

Kun akulle on tehtävä tilaa auton alta, tarkoittaa se kokonaiskorkeuden nousua. Silti i4 M50:n painopisteen kerrotaan olevan 34 millimetriä alempana kuin polttomoottoripainoksen ja mikä erikoisinta, 50 millimetriä alempana kuin eDrive40:ssä. Painonjakauma aiheuttaa asiaa ymmärtävässä hyrinää, i4 M50:ssä se on 48:52 eli äärettömän lähellä ihanteellista.

  • Array
  • Array
 

Oikea M vai ei?

Akusto i4:ssä on litium-ioni -tyyppiä, nimelliskapasiteetiltaan 83,9 kWh joista käytössä on 80,7 kWh. Kolmivaihevirrasta saa ladattua 11 kW:n teholla, pikalatausasemilla akkuun pystyy ihanteellisissa olosuhteissa työntämään virtaa 200 kW:n teholla. Tämä tosin edellyttää lähes tyhjää akkua jota autossa oleva akun esilämmitysjärjestelmä on valmistellut jo etukäteen pikalaturilta toiselle navigoitaessa.

Talvikelissä valmistelematon akku ei välttämättä ota virta vastaan ”kuin” 75 kW:n teholla mikä sekin joissain tilanteissa toki on hyvin. Sähkökulutus pyörii hieman ajotavasta ja -nopeudesta riippuen noin 20 kWh/100 km molemmilla puolilla niin, että reippaassa moottoritieajossa valutaan helposti 25 kWh/100 km lukemiin. Nykystandardin mukaisesti WLTP-mitattuna i4 M50:n pitäisi mennä vähän varustelusta ja valituista optioista riippuen 416-521 km yhdellä akullisella. Huomattavaa on, että vannevalinnalla on ratkaiseva vaikutus kulutukseen. BMW:n konfiguraattoria näpelöimällä esimerkiksi selviää, että 20” vanteet (ja niihin sopivat renkaat) valitsemalla luvattu toimintamatka putoaa lähes sadalla kilometrillä.

BMW Motorsportin, eli legendaarisen M-osaston, mukaan tulo sähköautopuolelle synnyttää tietysti kovat odotukset. Müncheniläisvalmistajan katalogi sisältää sellaisia ikonisia automalleja kuten M1, M3 ja M5, joten lähes 550-hevosvoimaisen sähköperheauton suhteen voisi olettaa tapahtuneen mielenkiintoisia asioita.

BMW:n tapauksessa on kuitenkin syytä huomata, että ainakin entusiastipiireissä ” ainoiksi oikeiksi” M-osaston autoiksi laskettavien mallien mallinimessä on vain yksi numero. Kun astutaan kuninkuusluokasta pykälä alaspäin, siirtyy M-kirjain mallinimen perään (kuten X5 M:n tapauksessa) tai vaihtoehtoisesti mallinimeen ilmestyy myös toinen tai kolmas numero (kuten X4 M40:n tai M440i Gran Coupén tapauksessa). Ja tällainen kahden numeron M on myös i4:n sportattu versio.

Mutta jos odottaa i4 M50:n olevan ikään kuin täyssähköinen M3 tai M4, saattaa osua odotuksissaan vikaan. Voimaa sähköversiossa (544 hv) on toki rutkasti enemmän kuin esimerkiksi M440i:ssä (jossa 367 hv) tai M3/M4:ssä (joissa versiosta riippuen 480 tai 510 hv), mutta koko paketti tuntuu ajossa enemmän hyvin varustellulta M440:ltä kuin ”oikealta” M-autolta.

Lue kojeajoraportti kokonaisuudessaan tähtiarvosteluineen Iltalehdestä.

BMW i4 M50

Hinta euroa:  68 640
Takuu v/km:  2/-
Ajoakun takuu v/km:  8/160 000
Tekniset tiedot: 
Teho kW/hv:  400/544
Vääntö Nm:  795
Akku kWh:  83,9 (80,7 netto)
WLTP-toimintamatka sähköllä km:  416-521
Latausaika:  
200 kW DC-lataus (10–80 prosenttia): 31 minuuttia
11 kW AC-lataus (0–100 prosenttia): 8,25 tuntia
Suorituskyky: 
Kiihtyvyys 0–100 km/h/s:  3,9
Huippunopeus km/h:  225
EU-kulutus kWh/100 km (WLTP):  18-22,5
CO2 g/km:  0
Mitat: 
Pituus/leveys/korkeus mm:  4783/1852/1448
Akseliväli mm:  2856
Omamassa kg:  2290
Vetopaino jarruilla/jarruitta kg:  1600/750
Tavaratila l:  470-1290
Arttu Toivonen
Arttu Toivonen on Iltalehden autotoimittaja, joka on saanut elantonsa autoilusta ja liikenteestä kirjoittamisesta jo lähes 15 vuoden ajan – eikä pelkästä kirjoittamisesta, sillä mies on tuttu myös esimerkiksi radion liikenneohjelmista ja YouTubesta, autoilua käsittelevistä videoista sekä autotapahtumien perustajana ja järjestäjänä. Autojen suhteen Arttu on kaikkiruokainen: tallista löytyy vanha Porsche 911 Turbo, pihalta puolestaan täyssähköinen Mini.

Comments

For sale - BMW i4
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can choose payment method in next step

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

 

This is typically because the model is less common, and there is not enough pricing data to give an accurate enough estimate.

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.