Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

BMW iX3 on täyssähkö kaikilla mausteilla - BMW Hybridimallisto osa 10

Play video
MAINOS Koeajot 14.06.2021

Nettiauton ja BMW yhteistyössä tuottaman hybridikoeajosarjan viimeisessä osassa siirrymme lataus- ja kevythybrideistä täyssähköön. Vuorossa on iX3.

Pitkälle ja kovaa

Array

X-kolmosen täyssähköversion kohderyhmää ovat kuskit, jotka haluavat perinteisen auton tuntuman, mutta käyttövoimaksi sähkön. Uusi iX3 on nimittäin kaikin puolin ilahduttavan samanlainen kuin polttomoottorikaimansa.

BMW iX3 on takavetoinen sähköauto, jonka toimintamatka on WLTP-mittaustavalla jopa 460 kilometriä. Lopullinen toimintamatka riippuu ajo-olosuhteista ja ajotyylistä. Taka-akselille sijoitettu sähkömoottori tuottaa 286 hevosvoimaa huipputehoa ja auto ampaisee nollasta sataan 6,8 sekunnissa.

Autoon saa virtaa kotona tai asiointilatauspisteessä type 2 -liittimellä nopeimmillaan 11 kW teholla (3 x 16A), jolloin 80 kilowattitunnin ajoakuston saa täyteen noin 7,5 tunnissa. CCS-pikalatauksella BMW iX3 lataa sähköä maksimissaan 150 kW:n teholla, jolloin akuston saa 0-80 prosentin varaukseen noin 30 minuutissa.

Sportti-istuin täydentää varustelun

Tilojen suhteen BMW iX3:ssa ei ole tehty kompromisseja. Iso tavaratila ja väljät sisätilat ovat samanlaiset kuin hybridi- ja polttomoottoriversiossa. Vakiovarustelu on korkealla tasolla. Koeajoauton Charged Plus -varusteluun kuuluvat mukavat ja tukevat urheiluistuimet. Noin 3300 euroa lisää kustantava Charged Plus -vaihtoehto kannattaa, jos arvostaa hyvää ajoergonomiaa. Kaikki hallintalaitteet ovat myös käden ulottuvilla.

  • Array
  • Array
 

Ajoasetukset eri tilanteisiin

Tässä BMW:ssä on kolme eri ajotapaa. Sporttimodessa reagointi on nopeampaa ja ääntäkin lähtee. Comfortilla körötellessä tatsi on rauhallisempi ja auto hiljainen. Taloudellisinta ajoa tarjoaa Eco Pro, jossa on lisävaihtoehtoina individual ja standard.

Kaikilla vaihtoehdoilla on omat puolensa. Eco Pro sopii silloin, kun haluaa säästellä sähköä. Comfortilla saa napakkaa perusmenoa, ja auto reagoi ekotyyliä herkemmin. Sportilla päästellään, kun halutaan vähän enemmän tehoa.

Vaikka auto ei suorituskyvyn puolesta ehkä ole sähköautojen kirkkaimmassa kärjessä, se on kuitenkin riittävän hyvä katumaasturista tykkäävän suomalaisen perustarpeisiin. Alhainen painopiste tekee ajosta miellyttävää mutkateillä ja muissa kurveissa.

Vakaa askel sähköautojen maailmaan

Sähköautojen markkina tarjoaa useita vaihtoehtoja, kuten Tesla Model Y, Audi Q4 ja Volvo XC40 Recharge. Vaikka BMW iX3 ei edellä mainitussa joukossa ole se edullisin vaihtoehto, saa kuski vastapainona sijoitukselleen moneen kilpailijaan verrattuna isokokoisen ja ajotuntumaltaan korkeatasoisen auton. 

Sähköautona tämä paketti on helppo ottaa käyttöön, sillä se ei perusolemukseltaan juuri eroa X3:sta. BMW:stä ja sähköautoista pitävälle on hyviä uutisia: seuraava uusi BMW:n täyssähköauto iX on tulossa pian, sillä sen tuotanto alkaa kesällä 2021.

Lue myös Nettiauton juttu BMW iX3 rikkoo ennakkoluuloja täyssähköautoista.

Katso BMW iX3 -autot >>

Koeajo BMW iX3 on osa 10/10 BMW:n kanssa tuotetusta koeajosarjasta. 

Osa 1: BMW 530e xDrive >>

Osa 2: BMW 330e Touring xDrive >>

Osa 3: BMW X1 xDrive25e >>

Osa 4: BMW X3 xDrive 30e >>

Osa 5: BMW 520d A xDrive MHEV >>

Osa 6: BMW X2 xDrive25e >>

Osa 7: BMW X5 xDrive45e >>

Osa 8: BMW 420d A xDrive MHEV >>

Osa 9: BMW 545e xDrive >>

Tutustu ladattavien hybridien mallistoon >>

BMW iX3 Charged Plus

Moottori: 1 x sähkömoottori
Yhteisteho: 210 kW/286 hv
Yhteisvääntö: 400 Nm
Huippunopeus: 180 km/h (sähköisesti rajoitettu)
Kiihtyvyys: 6,8 s. 0-100 km/h
Vetotapa: Takaveto
Vaihteisto: Yksivaihteinen
Sähkön kulutus: 18,5-19,5 kWh/100 km (WLTP)
Kantama: 460 km (WLTP)
Akun kapasiteetti: 80 kWh
Mitat (pit/lev/kork): 4734 mm/1891 mm/1668 mm
Omamassa: 2185 kg
Perävaunupaino jarruton: 750 kg
Perävaunupaino jarrullinen: 750 kg
Hinta alkaen: 75 882 euroa

Comments

For sale - BMW iX3
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can choose payment method in next step

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

 

This is typically because the model is less common, and there is not enough pricing data to give an accurate enough estimate.

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.