BMW M5 – Nelinkontin kohti euforiaa

Play video
Koeajot 31.07.2018

Uusi M5 vie takavetoikonin nelivetomaailmaan. 600-heppainen katuauto haistattaa pitkät sovinnaisuudelle.

BMW-fanaatikot varmasti hökäsivät kahvit väärään kurkkuun kun Baijerin autoylpeys ilmoitti uuden M5:n olevan nelivetoinen. M5 oli niitä harvoja automalleja, jotka nelivedon sijaan luottivat sairaalloisen tehokkaassa mallissaan takavetoon. Nyt se on historiaa.

Saksalainen insinööri jätti autoonsa kuitenkin takaportin, sillä vaikka M5 raapii jokaisella pyörällä, saa sen toimimaan myös takavetoisena. Takapotku on kytketty ajotilavalitsimen taakse. Sen saa tosin käyttöönsä vain silloin kun ajoavustimet kytketään pois toiminnasta. Silloin piru on irti.

Takatuupparina M5 irrottaa perän auliisti, sillä 600 hevosta ja 750 Nm saavat takapallot savuamaan käytännössä missä ja milloin tahansa. Nelivedollakin teho riittää pyörittämään renkailla joutavaa.

M5 on pitkästä aika pelottava ajokokemus. Voimaa on niin järkälemäisesti, että epävarmoissa käsissä jälki voi olla pahaa. 600-heppaisen auton kanssa kannattaa olla varuillaan ja voimaa kunnioittaa silloin kun elektroniikka ei korjaile kuskin erheitä.

Tuplasti ahdettu kasikone ja sen voima on toki kaitsittu elektronisten avustimien avulla. MDM-tilassa tietokone antaa auton luistaa maltilla, mutta puuttuu peliin silloin kun homma on karkaamassa lapasesta. Sen vuoksi M5 on myös auto, jolla osaamattomampikin kuski voi ajella kovaa.

Ripeästi myös talvella

Array

Erinomaisen myllyn lisäksi alustapuoli on kunnossa. Jousitus on samaan aikaan tiukan jämäkkä ja mukava. M5 tuntuu liimautuvan tiehen ja tarjoaa ajonautintoa erityisesti kovemmassa ajossa.

M5 on klassikkoauto, jolle neliveto tekee pelkästään hyvää. Se laajentaa käyttötarkoitusta huomattavasti ja tekee talviajostakin mahdollista. Aiemmin 570 hevosen edestä ja takavedolla lumipolanteet olivat silkkaa tuskaa.

Jos takataskusta sattuu löytymään 188 000 euroa löysää, tarjoaa BMW M5 suorituskykyä, johon harva kykenee. 0-100 km/h vauhtiin se kiihtyy 3,4 sekunnissa, eli repäisy on kouriintuntuva.

Pelkkään matka-ajoon tai keskustapyörittelyyn M-sarjalaista ei kannata ostaa. Siihen sopivat paremmin muut 5-sarjalaiset. Mutta jos moottoriradat innostavat, alkaa M5 vaikuttaa järkevältä peliltä. Tai niin järkevältä kuin 600-hevosvoimainen katuauto voi koskaan vaikuttaa.

Katso tarkempi videoarvio artikkelin alusta.

Tuomas Rajala

Kehuja: moottori, suorituskyky, alusta, ajomukavuus

Parantamisen varaa: hieman vaisu ulkokuori

BMW M5:

Moottori: 8-sylinterinen, 4395 cm3 turboahdettu bensiinimoottori
Teho: 600 hv (441 kW) @ 5600-5700 rpm
Vääntö: 750 Nm @ 1800-5600 rpm
Huiput: 250 (305) km/h
Kiihtyvyys 0-100 km/h:  3,4 s.
Vetotapa: Neliveto / takaveto
Vaihteisto: 8-vaihteinen automaattivaihteisto
EU-kulutus:  10,8 l / 100 km
CO2-päästöt:  246 g /km
Mitat (pit/lev/kork):  4955mm/1903mm/1473mm
Omamassa: 1930 kg
Hinta alkaen: 188 205€
Tuomas Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Comments

For sale - BMW M5
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Nettix sites.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.