Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
BMW X5 - Konservatiivi - Article - Nettiauto

BMW X5 - Konservatiivi

Koeajot 28.02.2014

BMW X5 on iso, tehokas ja taloudellinen. Se on resepti, jolla voidaan hyvin valloittaa isojen katumaasturien kuninkuus.

Uuden BMW X5:n ensimmäinen testilenkki ei synnytä välitöntä rakkauden puuskaa. X5 on aina ollut tietyllä tapaa BMW-malliston konservatiivisin auto, eikä uusi kehitysversio tee kovin suurta pesäeroa edeltäjäänsä.

Toisaalta se on samaan aikaa mallin vahvuus, sillä sen kohdalla ei olla lähdetty keksimään pyörää uudelleen. Tylsäähän se on, mutta menestyksekkään tuotteen vetäminen isosti uusiksi olisi silkkaa hulluutta. X5 on nimittäin käynyt koko olemassaolon ajan kaupaksi erinomaisesti.

X5 on BMW-malliston viimeisimpiä uudistujia, sillä uusi sukupolvi on jo esitelty suurimpaan osaan mallistoa. Suurin katumaasturi on siis saanut kunnian olla viimeisten joukossa. Sen vuoksi X5 näyttää ilmestyessään jotenkin kovin tutulta.

Niin paljon tuttua

Array

Sisältä X5 noudattelee hyvin samanlaista linjaa kuin muutkin mallit, sillä mm. mittaristo, ohjauspyörä, vaihdevalitsin,  keskikonsolin näyttö ja lähes kaikki hallintalaitteet ovat vastaavia kuin muissa sarjoissa.

Ohjaamon koko onkin sitten asia, joka poikkeaa kaikista muista malleista, sillä X5 on erittäin tilava. Matkustusmukavuus jokaisella penkkirivillä kohdillaan, eikä jalkatilasta tarvitse tinkiä etu- eikä takapenkillä.

Etujakkarat toimivat luonnollisesti kokonaan sähköllä ja niissä on kolme muistipaikkaa. Sivuttaistukea on riittävästi, vaikka penkit eivät olekaan varsinaisesti sporttiset.

Ohjaamon värimaailma korostaa X5:n konservatiivista luonnetta. Istuimet ja ovien paneelit ovat valkoista nahkaa. Se on ratkaisu, joka viehättää lähinnä pidempään ikään ehtineitä herrasmiehiä.

Toisaalta vaalea nahka se on erottava tekijä myös positiivisessa mielessä. Se ei kuitenkaan sovellu lapsiperheelle tai ihmiselle, joka haluaa autoltaan elämisen jälkien kestämistä. Vaalea väri nimittäin suorastaan imee tahroja itseensä.

  • Array
  • Array
 

Vääntävä diesel voittaa puolelleen

Vaikka X5:n ajaminen ei ollut rakkautta ensi silmäyksellä, alkaa se koeajon edetessä voittamaan kuskia puolelleen. BMW on nimittäin erinomainen ajettava ja tehokas 3-litrainen diesel-kone antaa sen luokan väännöt, että sitä ei voi olla rakastamatta.

Tehoa piisaa 258 hevosvoima ja 560 Nm:n edestä, joten nuhaisuudesta uutta X5:ta ei voi syyttää. Voima välitetään tiehen neljän vetävän pyörän kautta ja laatikkona toimii BMW:n erinomainen 8-portainen automaattiaski.

BMW on hionut Efficient Dynamics -konseptiaan jo pidemmän aikaa ja tällä hetkellä se on polttoainetalouden suhteen markkinoiden parhaimmistoa. Erityisesti diesel-moottoreiden hyötysuhde on melkoisen vakuuttava.

20% pois polttoainekustannuksista

Taloudellisimmassa Eco Pro -ajotilassa X5 on erittäin pihi. Kulutus on mahdollista painaa kuskista riippuen jopa 20% pienemmäksi kuin normaalitilassa. Tämä on seurausta mm. pehmeämmästä kaasuvasteesta, jarrutusenergian talteenotosta ja  ilmastoinnin optimoinnista.

Ajaminen taloudellisesti on innostavaa, sillä Eco Pro -tilan Efficient Dynamics -mittari kertoo selkeänä lukuna kuinka paljon lisäkilometrejä taloudellisella ajotavalla on saavutettu. Tankillisen aikana lisäkilometrejä voi hankkia melko helposti 30-40.

Sport-ajotilassa X5 puolestaan antaa kuljettajan käyttää koko voimakkaan diesel-koneen potentiaalin. Eco Pro ja Sport -tilojen välillä koneen käytöksessä on niin suuri ero, että on hankala uskoa ajavansa samalla autolla.

560 Nm lähes tyhjäkäynnillä

Sport-tilassa BMW näyttää kyntensä. 560 Nm ja 258 hevosvoimaa kiihdyttävät X5:n 0-100 km/h:n vauhtiin alle 7 sekunnissa. Se on yli 2000 kiloa painavalla autolle melkoisen pätevä lukema.

Yksi auton hienoimmista pienistä yksityiskohdista on ehdottomasti muutamasta muustakin BMW-mallista löytyvä Sport Displays -näyttö, joka näyttä reaaliajassa koneen tuottaman tehon ja väännön.

Sen avulla on helppoa demonstroida, kuinka vaivattomasti ja pienellä kierrosluvulla X5:n voimanlähde tuottaa maksimivääntönsä. Mittari nimittäin pomppaa 560 Nm:n viivalle jo 1500 kierroksen kohdalla.

Reteästi tilaa

Sisätilojen lisäksi myös takakontti on reilun kokoinen. Takaluukku on kaksiosainen, joten pienemmät tavarat voi heittää sisään yläosan avaamalla. Suurempia tavaroita lastattaessa kääntyy kontin alaosa jatkoksi kontin pohjan tasolle, jolle tavarat voi laskea hetkeksi lepäämään.

Sisätilat ovat helposti muunneltavissa ja tilaa on todellakin runsaasti. Takapenkit kaatamalla sisään mahtuu helposti mm. 210 cm korkea ovi. Samaa voi sanoa melko harvasta katumaasturista.

Fyysinen koko ja korkea istuinkorkeus tekevät X5:stä mukavan ajettavan siinä mielessä, että sen ratista on vaivatonta havainnoida muuta liikennettä. BMW myös erottuu hyvin massasta järkälemäisen kokonsa ansiosta.

Hankintahinnaltaan uusi X5 on ominaisuuksiin ja kokoonsa nähden yllättävän järkevä. Halvin diesel-versio irtoaa Hieman reilun 80 000€:n hintaan, mikä on pahimpiin kilpailijoihinsa verrattuna edullisimmasta päästä. Mm. Range Rover Sport kun maksaa 10 000€ enemmän.

Tuomas Rajala

 

Kehuja: erinomainen moottori, vaihteisto, tilat,

Parantamisen varaa: turha konservatiivisuus

Tekniset tiedot:

Moottori: 6-sylinterinen, 2993cm3 turboahdettu dieselmoottori
Teho: 258 hv (190 kW) / 4000 rpm
Vääntö: 560 Nm / 1500-3000 rpm
Kiihtyvyys: 0-100 km/h: 6,9 s.
Huippunopeus: 230 km/h
Vetotapa: Neliveto
Vaihteisto: 8-vaihteinen automaattivaihteisto
Kulutus (yhd.): 6,2 l / 100 km
CO2 päästöt: 164 g/km
Mitat (pit/lev/kork): 4886mm/1938mm/1762mm
Paino: 2145 kg
Hinta alkaen:  82994€
Tuomas Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Comments

For sale - BMW X5
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Nettix sites.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

Forgot your password?

How would you like to reset your password?

Enter verification code

Please check your phone - we sent you a 6 digit verification code. Enter it below for continue to reset your password.

Change your password

Show