Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
BMW Z4 – tunnetta ja tukan tuiverrusta - Article - Nettiauto

BMW Z4 – tunnetta ja tukan tuiverrusta

Play video
Koeajot 01.05.2020

Uusi BMW Z4 on odotettu auto. Toisen sukupolven Z4 poistui markkinoilta jo vuonna 2016, joten BMW on odottanut kolme pitkää vuotta uuden Z4:n kanssa.

BMW Z -alkuinen mallisarja sai syntynsä jo vuonna 1989, kun saksalaisvalmistaja esitteli Z1:n. Todellinen jysähdys tuli kuitenkin vasta vuonna 1993, kun kaksi vuotta Z1:n markkinoilta poistumisen jälkeen BMW esitteli James Bond Goldeneye -elokuvissakin esiintyneen Z3:n. Autoa valmistettiin 1993-2002. 

Vuonna 2000 BMW toi markkinoille pyöreämuotoisen Z8:n, mutta autoa tehtiin vain kolme vuotta. Vuonna 2002 Z3:n korvasi Z4, jonka ensimmäistä sukupolvea tehtiin vuosina 2002-2008. Vuonna 2009 estradille tuli uusi toisen sukupolven Z4, jota valmistettiin vuosina 2009-2016. 

Nyt neljä vuotta myöhemmin BMW tuo markkinoille monen BMW-ihmisen ja Z4-fanin odottaman uuden kolmannen sukupolven Z4:n ja Z-mallien 6. sukupolven. Onko uutuus odotuksen arvoinen?

Sama perusrakenne Toyota Supran kanssa

Array

Lähtöasetelma ei ole monen BMW-intoilijan mielestä otollisin mahdollinen. Uusi Z4 tulee tarjolle myös Toyotana. Uusi Supra jakaa BMW Z4:n kanssa perusrakenteen. Se ei varmasti saa BMW-ihmisiä hyppimään innosta, vaikka Toyotat tunnetusti ovat vahvoja ja haluttuja autoja niin globaalisti kuin Suomessa. 

Tässä tapauksessa on kyse mielikuvista, joita muun muassa mainonnan avulla pyritään muokkaamaan haluttuun suuntaan. BMW:n ja Toyotan isolla rahalla rakennetut imagot ovat täysin erilaiset, joten urheilullisuudestaan tunnetumpi BMW antaa kenties enemmän Toyotalle, kun “kaikki” loppujen lopuksi tulevat tietämään, että Z4 ja Supra jakavat perusrakenteen eli ovat hyvin pitkälle sama auto.

Nyt keskitymme enemmän juuri itse autoon, ei mielikuviin, ja siihen kuinka hyvältä tai huonolta se tuntuu rättikattoisena avoautona BMW-merkki keulassa.

BMW Z4 on perinteinen roadster mutta yllättävän kookas sellainen

Uusi Z4 ei ole mikään pieni auto. Ei sellainen, Saab 96:n monista lempinimistä yhtä lainatakseni, kajakkikaksikko kuin vuoden 1993 Z3 on. Ohjaamossa on isolla ihmisellä väljät oltavat ja viereen mahtuu samanmoinen kookas köriläs. Silti molemmat mahtuvat lepuuttamaan kättänsä keskikyynärnojalla ja nauttimaan ilman ahdistavaa kylkikosketusta auton erinomaisista M Sport -urheiluistuimista (lisävaruste).

Auto myös näyttää ulkoa leveältä, eikä ihme, sillä uusi Z4 on esimerkiksi uutta BMW 3 -sarjaa 37 milliä eli 3,7 senttiä leveämpi. Toinen iso asia on keula, jonka pituus on kaksipaikkaiselle roadsterille massiivinen. 

Uusi style BMW-ohjaamo

Ohjaamo on uutta BMW-tyyliä, joka sopii ainakin tämän koeajajan pirtaan kuin nyrkki silmään. Keskellä kojelautaa on iso kuljettajaan päin käännetty kosketusruutu, jonka kautta voi ohjata navia, mediasoitinta sekä auton asetuksia. Ohjaus onnistuu monen BMW-ihmisen iloksi myös perinteisellä BMW-rullalla. Näytön alla on rivissä tyylikästä uudistunutta alumiini- ja muovipintaista nappulaa ilmastoinnin ja tuulettimen ohjaamiseen. 

Istuimien välissä vaihteenvalitsimen ympärillä on ajamiseen tarkoitettujen namiskojen alue, josta säädetään muun muassa auton erilaisia ajo-ohjelmia (Comfort, Sport, Eco Pro ja Individual). 

Kuskin edessä oleva mittaristo on niin ikään BMW:lle täysin uusi ja digitaalinen. Samaa mittaria ja keskiruutua käytetään kaikissa uusissa Bemareissa, tosin Z4:ssä digitaalinen mittaristo on kooltaan pienempi kuin esimerkiksi uudessa 3-sarjassa tai X7:ssä.

  • Array
  • Array
 

Tasapainoinen ja nautinnollinen ajaa

Uudella Z4:llä ajaminen on nautinto. Auto tottelee kuskin käskyjä nöyrästi ja täsmällisesti. Panostukset urheilullisen avoauton ajettavuuteen näkyy ja ennen kaikkea tuntuu muun muassa siinä, että kiertojäykkyyttä löytyy. Vaikka auton taittaa päättäväisesti vankkaan mutkaan nöyrää käytöstä löytyy niin että kuljettajalle karehtii hymy huulille. Pitkä odotus palkitaan!

Moottorivalikoima käsittää alussa kolme vaihtoehtoa: sDrive20i (197 hv), sDrive30i A (258 hv) ja M40i A (340 hv). Kaksi ensin mainittua on kaksilitraisia ja nelisylinterisiä voimanlähteitä ja tykein murisee suoran kutosen antamalla mandaatilla. Kaikki moottorit kulkevat tietenkin bensiinillä.

Koeajoauton hinnat alkaen moottori yhdistettynä 8-portaiseen automaattivaihteistoon tarjoaa hyvän kulun, mutta uusi Z4 on tehty niin pieteetillä, että tämä moottori on auton ajo-ominaisuuksille suupala. BMW Z4 sDrive20i huutaa pellin alle terävämpää tavaraa. Sitä saa tunnetusti euroilla ja suosittelemme lämpimästi sen kaivamista takataskun lompsasta. M40i A irtoaa noin 90 kilolla.

Kuuntele ja katsele videolta, miten BMW Z4 sDrive 20i murjaisee lähdössä. Samasta videosta selviää auton plussat ja miinukset.

BMW Z4 sDrive20i A M-Sport 2019

Moottori:  4-sylinterinen, 2,0-litrainen turboahdettu bensiinimoottori
Teho: 197 hv @ 4500-6500 rpm
Vääntö: 320 Nm @ 1450-4200 rpm
Huiput: 240 km/h
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 6,6 s.
Vetotapa: Takaveto
Vaihteisto: 8-vaihteinen automaattivaihteisto
EU-kulutus: 6,1 l/100 km
CO2-päästöt: 139 g/km
Mitat (pit/lev/kork): 4324 mm/1864 mm/1304 mm
Omamassa: 1480 kg
Koeajoauton hinta (alkaen): 56 643 euroa
Antti Liinpää
Antti Liinpää on auto- ja venetoimittaja ja sisällöntuottaja, jonka monet suomalaiset muistavat Nelosen Start! ja Kutosen Kaara -autoiluohjelmista, joiden juontajana, toimittajana ja tuottajana Antti toimi yli 10 vuotta. Autointoilija, jolle autoilla ja muilla liikkuvilla vehkeillä ajaminen on sitä ihan parasta herkkua. Lapsesta asti merellä liikkunut Antti koeajaa veneitä Nettiveneen Taukopaikalle ja tuottaa laajasti erilaisia sisältöjä NettiX:n kanaviin.

Comments

For sale - BMW Z4
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Nettix sites.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

Forgot your password?

How would you like to reset your password?

Enter verification code

Please check your phone - we sent you a 6 digit verification code. Enter it below for continue to reset your password.

Change your password

Show