Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Citroen C4 - persoonallinen ja pehmeä

Koeajot 02.08.2021

Citroen on lähtenyt uuden C4:n kanssa aivan uusille urille. Ensimmäisenä tulee mieleen, että uusi Citroen C4 on katumaasturi tai edes crossover.

Mutta ei, auto on maahantuojan mukaan tuttuun tapaan C-segmentin viistoperä, joka näyttää ja toki myös on normaalia viistoperää, kuten Volkswagen Golfia, korkeampi.

Erikoisuutena tai ehkä nyt vuoden 2021 keväällä välttämättömyytenä uusi kolmannen sukupolven C4 on tarjolla sekä sähköautona että kahdella polttomoottorilla eli bensiinimoottorilla ja dieselmoottorilla.

Perusrakenteena pienempi vaihtoehto

Array

Auto perustuu poikkeuksellisesti PSA:n pienempään modulaariseen EMP1-perusrakenteeseen, joka on muun muassa käytössä uudessa Peugeot 208:ssa, Peugeot 2008:ssa, Opel Corsassa ja Opel Mokassa.

Kaikista edellä mainituista autoista on tarjolla myös täyssähköinen versio ja se on syy, miksi uuden C4:n perusrakenne on juuri EMP1 eikä isompi EMP2, joka ei ole sähköautoon soveltuva. EMP2 on käytössä muun muassa uudessa 3. sukupolven Peugeot 308:ssa ja isommassa ja vuodeksi 2021 uudistuneessa crossover Peugeot 3008:ssa.

Ei ole iso tiloiltaan

Pienempi perusrakenne tarkoittaa pienehköjä sisätiloja, vaikka akseliväli on toki isompi kuin esimerkiksi pikkuauto Peugeot 208:ssa. Edes auton korkeus ei auta, takana on hieman ahdasta isokokoisella ison kuskin ohjastaessa autoa. Sähkö- ja polttomoottori-C4:n tiloissa ei ole eroa eli suunnittelu on sen puolesta onnistunutta.

Tavaratilasta on C-luokan viistoperien joukossa saatu normaalin kokoinen. Litramäärä on 380. Tosin en malta olla mainitsematta uutta keväällä 2021 ensiesiteltyä luokkaa pienempää Skoda Fabiaa, jonka luvattu litramäärä on sama 380 litraa. Sähkäri-C4:n edessä ei ole etutavaratilaa, frunkia.

Kuskin paikalla tiivistä

Pieni perusrakenne tuntuu myös kuskin paikalla joka erityisesti sivuttaissuunnassa isolle kuskille ahdas. Pehmeä ja mukava istuin sekä hyvät säätövarat ohjauspyörässä helpottavat ajoasennon muokkauksessa, josta ahtaudesta huolimatta saa ihan ookoon.

Citroenin brändiin kuuluu personaallisuus ja erilaisuus. Se näkyy ja tuntuu jännien ulkomuotojen lisäksi sisätiloissa. Keskeltä kojelautaa löytyy kosketuksella ohjattava ruutu, mutta kohderyhmästä kertoo esimerkiksi ilmastoinnin perinteiset namiskuukkelit, joista on helppoa ja tutun turvallista säätää sisälämpötilaa.

Kojelautaan integroitu tablettiteline

Erikoisuus on myös Feel Pack -varustetasosta alkaen mukaan autoon integroitu matkustajan tablettitietokoneen teline ja säilytyslaatikko, jotka löytyy apukuljettajan edestä hansikaslokeron päältä.

Suomessa Citroen C4:n saa kolmella tehoversiolla samasta PureTech-bensiiniturbosta, jotka ovat 100-, 130- ja 155-hevosvoimaa. Tarjolla on myös yksi turbodiesel, 130-hevosvoimainen BlueHDi. Malliston kallein vaihtoehto on 100 kilowatin eli 136 hevosvoiman täyssähköauto, jonka hinnat vaihtelevat 35 400 ja 40 000 euron välillä riippuen varustetasosta.

Ajossa mukavuus ja pehmeys korostuvat

Ajossa uusi Citroen C4 on valmistajan tavoitteen mukaisesti mukava kumppani. Auton iskut itseensä imevä Progressive Hydraulic Cushions toimii hyvin esimerkiksi teräviin asfaltin rikkoumapaikkoihin ajettaessa.

Tosin Citroenin perinteitä kunnioittaen isku aiheuttaa ääntä. Se ei ole ensimmäisen sukupolven tapaan häiritsevän koliseva, mutta yllättää silti. Toiveenani oli, että hydraulinen iskunvaimennus toimisi äänettömästi, mutta näin ei ole.

Ohjaus on tehostettu kaupunkinopeuksiin todella, jopa häiritsevän, kevyeksi. Veikkaan silti, että moni tykkää ja juuri ohjauksen kevyes eli voimakas tehostus hiljaisissa nopeuksissa on yksi syy auton valintaan.

  • Array
  • Array
 

130-hevosvoimainen liikuttaa C4:ää kevyesti

Auton 130-hevosvoimainen bensiiniturbo liikuttaa auto mukavasti ja 8-portainen perinteinen momentinmuuntimella varustettu automaattivaihteisto hyödyntää kivasti moottorin laajaa vääntövoimaa.

Ei uusi bensaturbolla varustettu C4 mikään tykki ole, mutta liikkuu mukavan vaivattomasti. Korkeilla kierroksilla ohjaamon täyttää 3-sylinterisen moottorin pörinä. Muuten uusi edulliseksi pienehköksi autoksia Citroen C4 on mukavan hiljainen, siitä pisteet kotiin.

Toimittaja ja kuvaaja: Antti Liinpää

Kehuja: Mukava istuin, hydraulinen iskunvaimennus (pientä kolinaa lukuunottamatta), persoonallisuus, yleinen mukavuus ja ajamisen pehmeys, äänieristys, persoonallisuus

Parantamisen varaa: Moneen kilpailijaan verrattuna hieman ahdas isolle kuskille ja matkustajalle, ajamisen tuntuma omaan makuuni liian eristetty erityisesti voimakkaasti tehostetun ohjauksen osalta

Citroen C4 Shine PureTech 130 EAT8

Moottori:  3-sylinterinen, 1,2-litrainen 130 hv turboahdettu bensamoottori
Teho: 131 hv @ 5500 rpm
Vääntö: 230 Nm @ 1750 rpm
Huiput: 210 km/h
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 10,2 s.
Vetotapa: Etuveto
Vaihteisto: 8-vaihteinen automaatti
EU-kulutus: 5,8 l/100 km (WLTP)
CO2-päästöt: 130 g/km
Mitat (pit/lev/kork): 4355 mm/1800 mm/1520 mm
Omamassa: 1278-1371 kg
Vetopaino, jarrullinen, kg: 1200 kg
Vetopaino, jarruton, kg:  670 kg
Koeajoauton hinta (alkaen): 28.262 euroa
Antti Liinpää
Antti Liinpää on auto- ja venetoimittaja ja sisällöntuottaja, jonka monet suomalaiset muistavat Nelosen Start! ja Kutosen Kaara -autoiluohjelmista, joiden juontajana, toimittajana ja tuottajana Antti toimi yli 10 vuotta. Autointoilija, jolle autoilla ja muilla liikkuvilla vehkeillä ajaminen on sitä ihan parasta herkkua. Lapsesta asti merellä liikkunut Antti koeajaa veneitä Nettiveneen Taukopaikalle ja tuottaa laajasti erilaisia sisältöjä Alma Ajon kanaviin.

Comments

For sale - Citroen C4
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.