Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Citroen C5 Aircross Hybrid – Mukavasti pihistellen

Koeajot 29.01.2021

Citroenin crossoverin voimalinjaan tulee kaivattu sähköinen päivitys. Plug-in -hybriditekniikka nostaa C5 Aircrossin uudelle tasolle.

Citroenin C5:n katumaasturoitu Aircross on loistava versiointi modernista perheautosta. Matka kömpelöstä limppumaisesta sedanista tyylikkääksi crossoveriksi on todella kannattanut.

Kun katselee Citroenin aiempia C5-sukupolvia, ei ihan ensimmäiseksi tule mieleen, että uutuuden kohdalla olisi kyseessä lainkaan sama automalli. Aircross on nimittäin huomattavasti tyylikkäämpi kokonaisuus. Toki Aircross-versiota on sitäkin ollut myynnissä jo useamman vuoden ajan.

C5 Aircrossissa on luonnollisesti kaikuja jo aiemmin uudistuneesta C3:sta. Sukunäköä molemmilla malleilla on runsaasti, mutta autona C5 on pikkuveljeään jykevämpi tapaus. Kun C3:n kohdalla ensimmäinen mielleyhtymä on valmistusbudjetissa pysyminen, on C5:n tarina koko lailla toista maata.

Citroenin kookkaampi perheauto tuntuu oikeasti laadukkaalta kokonaisuudelta ja se näkyy ulkokuoressa ja tuntuu ohjauspyörän takana. Ajotuntuma on hyvä ja C5 Aircross etenee kovasssakin kelissä vakaasti.

Bensaturbo + sähkömoottori = 224 hv

Array

Koeajettu versio on hybridi, joka voimanlähteenä toimivat sähkömoottori ja 1.6-litrainen turboahdettu bensiinimoottori. Yhteensä kokonaisuus tuottaa muikeat 224 hevosvoimaa. Pelkkä bensakone vastaa tuosta lukemasta 181 hevosvoiman verran. Vääntöä on 300 Nm:n edestä.

Kyseessä on pistokehybridi, eli Citroenin menoa siivittää pelkkä sähkö jopa 50 kilometrin taipaleen verran. Tämä toki vaatii hyviä kesäolosuhteita ja pysyttelemistä pois moottoritieltä, vaikka sähköllä voikin ajaa jopa 135 km/h vauhtia. Tuossa kyydissä akku tosin sulaa melko ripeästi. Sekalaisessa kaupunkiajossa 50 km matka yhdellä latauksella on hyvinkin tehtävissä.

Akkuun mahtuu energiaa 13,2 kWh ja sen täyteen saattaminen ottaa aikaa normaalista pistokkeesta noin seitsemän tuntia. Type 2 -laturilla akku imaisee täyden sähkövarauksen kahdessa tunnissa.

Hybridiominaisuuden vuoksi yhdistetty kulutus sadalla kilometrillä on 1,4 litraa. Tämä toki vaatii ahkeraa lataamista, sillä ilman pistoke-energian hyödyntämistä kulutus painuu yli 7 litraan sataselle.

Moottorissa kyllä piisaa mukavasti voimaa, sitä ei voi kiistää. Se lienee yksi syy, miksi C5 Aircrossista on niin helppoa pitää. Bensiini- ja sähkömoottorien yhdistelmän ansiosta isohko auto kiihtyy sataseen 8,7 sekunnissa, mikä on varsin tyypillinen lukema sähköä sisältävän kokoonpanon autolle. Pelkkään bensaan tottuneelle C5 hybridi on ripeä laite.

Moottorin voima välitetään vetäville pyörille kahdeksanportaisen automaattivaihteiston välityksellä. Aski on tuttu PSA-konsernin muista automalleista ja laatikko toimii hienosti.

Luvattu mukavuus lunastetaan

Citroen markkinoi uutta C5 Aircrossia useassa kohdassa mukavuudella. Se ei ole täysin tuulesta temmattua, sillä mukavuuspainotteinen Advanced comfort -alusta on kieltämättä mukava tapaus. Lisäksi ohjaamon melutaso on saatu painettua yllättävän alhaiseksi, mikä ei tässä hintaluokassa ole itsestäänselvyys.

Mukavuutta on tarjolla myös istuimien muodossa, jotka ovat Sitikan nykysuuntauksen mukaan varsin leveät selän kohdalta. C5:n penkkejä ei vaivaa sama ongelma kuin pienemmän C3:n, jossa ne eivät juuri tarjoa sivuttaistukea.

Perheautona C5 Aircross vakuuttaa, sillä tilaa on sisällä varsin mukavasti. Sekä etu- että takapenkillä on hyvin tilaa, eikä hybriditekniikka kutista tavaratilaakaan liiaksi. Litroissa hybridimallin kontti on 460. Tavaratilan lisäksi litroja on lähtenyt myös polttoainetankista, sillä kakkua uppoaa hybridimalliin 10 litraa bensiinimoottoria vähemmän.

Hinnoittelultaan C5 Aircrossin lataushybridimalli on kilpailijoihinsa verrattuna kilpailukykyinen, sillä hinta alkaa hieman alle 40 000 eurosta. Monella muulla valmistajalla tämän kokoluokan plugarit maksavat helposti lähemmäs 50 000 euroa.

  • Array
  • Array
 

Premium-merkkien haastaja

Citroenin suorimmat kilpakumppanit löytyvät varmasti saman emokonsernin muista tuotteista, kuten Peugeot 3008:sta ja Opel Grandland PHEV:stä. Kolmikko on hinnaltaan parin tonnin sisällä toisistaan.

Listaan voi toki lisätä mm. Kia Niro plug-in-hybridin ja pian ilmestyvän Seat Tarraco e-Hybridin. Saksalaisten Premium-merkkien mallitkin pienellä varauksella, mutta niiden kohdalla hinta pomppaa Citroenia kovemmaksi. Citroenin ei tosin tarvitse hävetä ajokokemuksena BMW:n, Audin tai Mersun rinnalla.

Citroen C5 on tasapainoinen kokonaisuus, joka vakuuttaa mukavuudella, hyvillä sisätiloilla ja hyvällä suorituskyvyllä. Kun ulkokuorikin on kunnossa, on paketti oikeasti tarkastelemisen arvoinen.

Tuomas Rajala

Kehuja: ajomukavuus, toimiva voimalinja, hyvät sisätilat, tyylikäs paketti

Parantamisen varaa: –

Citroen C5 Aircross:

Moottori: 4-sylinterinen, 1598 cm3 turboahdettu bensiinimoottori + sähkömoottori
Yhteisteho: 224 hv (165 kW)
Vääntö: 300 Nm
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 8,7 s.
Vetotapa: Etuveto
Vaihteisto: 8-vaihteinen automaattivaihteisto
EU-kulutus: 1,4 l / 100 km
CO2-päästöt: 32 g/km
Akun kapasiteetti: 13,2 kWh
Mitat (pit/lev/kork): 4500mm/1869mm/1689mm
Tavaratila: 460 l
Hinta alkaen: 39 361€
Tuomas Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Comments

For sale - Citroen C5 Aircross
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.