Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Citroën ë-Berlingo - tilaihme ilman polttoainekuluja

Koeajot 12.07.2022

Jos etsii täyssähköistä tila-autoa, ei voi olla törmäämättä Citroën ë-Berlingoon. Suurelle perheelle se tarjoaa kiinnostavan vaihtoehdon.

Kenelle tämä auto sopii?

Array

– Toimintamatka-arviolla ei liene merkitystä, mikäli autolla ajetaan tilaa vaativia joidenkin kymmenien kilometrien työtehtäviä, tai lapsia tarhaan. Juuri sellaiseen käyttöön Citroën ë-Berlingo soveltuu mainiosti.

Tutustu myös näihin

– Hinta tuntuu hieman kovalta, mutta vaihtoehtoja ei juuri ole, sillä suurin osa saman korimallin sähköisistä on tarjolla vain pakettiautoversioina. Noin 50 000 eurosta alkavat sähköiset katumaasturit Kia EV6, Hyundai Ioniq 5 ja Škoda Enyaq ovat parempia autoja, jos pienemmät tilat riittävät.

Tutustu plussiin ja miinuksiin

Sähköinen tila-auto Citroën ë-Berlingo on syntynyt yhdistelemällä käytettävyydeltään loistava tila-auton kori konsernin varastosta valmiina löytyvään voimalinjaan akkupaketteineen.

Kokonaisuudesta löytyy sekä selvät heikkoudet että vahvuudet. Suurista kompromisseista huolimatta se soveltuu tiettyihin tarpeisiin.

Tutusti hyvät tilat

Ohjaamosta löytyy kattava vakiovarustelu. Ilmastointi, peruutustutka ja vakionopeudensäädin täyttävät akuuteimmat tarpeet. Kuljettajan istuin on varustettu sekä korkeudensäädöllä että säädettävällä ristiseläntuella.

Koeajettu Shine-varusteltu yksilö muuttaa edellä mainittuja: ilmastointi on automaattinen, vakionopeudensäädin mukautuvat ja peruutustutkan parina on 180-asteen näkökentällä varustettu peruutuskamera. Tietoviihdejärjestelmän valikosta löytyy Shine-varustellussa mallissa myös navigaattori.

Berlingon parasta antia ovat aina ilmavat sisätilat eikä sähköautoversio tee poikkeusta. Tilaa on jokaiseen suuntaan niin paljon, että ahtaan paikan kammo ei pääse iskemään.

Sivuilta löytyvät liukuovet voivat jakaa mielipiteitä. Ne mahtuu avaamaan ahtaassakin välissä, mutta ovat hieman raskaat operoida.

Etumatkustajan istuimen voi kaataa kokonaan pois tieltä, jotta M-pitkään korimalliin mahtuu yli 3 metriä pitkä lauta. Tavaratilan lastausaukko on suuri, mutta vaatii myös vastaavasti tilaa. Istuimet kaatamalla Berlingoon mahtuu yli 2 100 litraa.

Vaikeampi voimalinja

Konsernin sähköautoista tuttu voimalinja tarkoittaa 100 kilowatin tehoista sähkömoottoria ja kapasiteetiltaan 50 kilowattitunnin akustoa, josta on käytettävissä 45 kilowattituntia. Kumpikaan ei ole kovin paljon, mutta riittää jopa useammalle kuin uskoisi.

Sähkömoottorin sulavan väännön ja värinöiden puutteen edut tulevat esille erityisesti kaupunkiajossa. Toimintamatka riippuu akkukoon lisäksi kulutuksesta.

Valitettavasti suuri otsapinta-ala ja reilut lämmitettävät tai jäähdytettävät sisätilat tarkoittavat korkeahkoa kulutusta. Suotuisista sääolosuhteista huolimatta ë-Berlingo hörppää moottoritiellä lähes 27 kilowattituntia 100 kilometriä kohden. Koko koeajon keskikulutuskin on selvästi yli 20 kWh/100 km maltillisesta (45 km/h) keskinopeudesta huolimatta.

Itse asiassa nämäkään eivät vielä aiheuta suurta ongelmaa, sillä 160-210 kilometrin toimintamatka riittää suurimmalle osalle meistä tavallisiin päivämatkoihin. Sen sijaan auton täysin toimimaton jäljellä olevan toimintamatkan arvio aiheuttaa päänvaivaa.

Matkan alkaessa Citroën ë-Berlingon toimintamatka-arvio näyttää 226 kilometrin lukemaa, joka kuulostaa hyvältä. Jostain syystä 65 kilometrin ajomatkan jälkeen toimintamatka-arvio on romahtanut näyttämään 68 kilometrin lukemaa. Näin toimintamatkasta suli reilusti yli kaksi kertaa ajetun matkan verran yli 10 asteen lämpötilassa.

Toimintamatkan arvio ei tunnu pitävän paikkansa juuri missään tilanteessa eikä sen toiminta noudata mitään logiikkaa. Tämä tekee pienehkön akun ja lyhyehkön toimintamatkan kanssa operoimisesta päätä särkevän operaation. Kuljettajan on itse seurattava akun prosentuaalista varausta ja arvioitava sen perusteella jäljellä olevaan toimintamatkaa.

Lataaminen ei ole ongelma. Pikalatauksen 100 kilowatin teholla tulee toimeen. Kotona voi hyödyntää voimavirtapistokkeen kautta täydet 11 kilowattia. Matkustamo on mahdollista esilämmittää tai -viilentää MyCitroën -sovelluksen kautta etänä puhelimella.

Lue koko koeajo arvosteluineen Iltalehdestä.

Citroën ë-Berlingo Shine 50 kWh

Hinta euroa:  42 470 (koeajoauto varusteineen 43 390)
Takuu v/km: 3/100 000
Ajoakun takuu v/km: 8/160 000
Tekniset tiedot: 
Teho kW/hv: 100/136
Vääntö Nm: 260
Akku kWh: 50
WLTP-toimintamatka sähköllä km: 281
Latausaika: 
100 kW DC-lataus (0–80 prosenttia): 30 minuuttia
11 kW AC-lataus (0–100 prosenttia): 5 tuntia
Suorituskyky: 
Kiihtyvyys 0–100 km/h/s:  11,2
Huippunopeus km/h:  135
EU-kulutus kWh/100 km (WLTP):  19,7
CO2 g/km:  0
Mitat:  
Pituus/leveys/korkeus mm:  4403/1921/1844
Akseliväli mm:  2785
Omamassa kg:  1739
Vetopaino jarruilla/jarruitta kg:  750/750
Tavaratila l:  597-2126
Henri Posa
Henri Posa on Iltalehden autotoimittaja, joka on aiemmin kirjoittanut muun muassa Auto Bild Suomen ja Moottorin sivuille. Harjoittelukokemusta ehti kertyä ennen toimittajan töitä autonvalmistajan tuotekehityksestä, rengastestauksesta ja liikenneviranomaisen tyyppihyväksyntäyksiköstä. Ajoneuvotekniikkaa opiskelleelle diplomi-insinöörille autot ovat nykyään harrastus, intohimo ja ammatti.

Comments

For sale - Citroen Berlingo
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.