Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
CLA Shooting Brake tuo ylellisyyttä kohtuuhintaan - Article - Nettiauto

CLA Shooting Brake tuo ylellisyyttä kohtuuhintaan

Koeajot 20.12.2019

Kehyksettömät ovet, hienostunut ohjaamo ja isot virtuaaliset kosketusnäytöt ja mittaristot luovat heti kättelyssä vähintäänkin laadukkaan tunnelman.

Mercedes-Benz on valmistanut CLA-mallistoa sedanina sitten vuoden 2013 ja Shooting Brake-tyyppinen porrasperä esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 2015. CLA on Mersun ensimmäinen etuvetoinen sedan-auto ja siinä käytetty tekniikka pohjautuu A- ja B-sarjaan. Prameasta ulkokuorestaan, suuresta koostaan ja ylellisestä sisustastaan huolimatta, CLA:n hintaluokka antaa autolle asiallisen hinta/laatu-suhteen. Uudessa CLA Shooting Brakessa valmistaja on edelleen jatkanut ja hionut vuoden 2015 lanseeraamassaan mallissan aloitettua työtä, nimittäin aerodynamiikan hienosäätöä.

Voimalähteissä more is more

Array

Kaikki CLA:n moottorivaihtoehdot ovat nelisylinterisiä ja sekä bensiini- että dieselmoottorivaihtoehtoja on tarjolla peräti neljä. Vaihtolaatikon saa 7- tai 8-portaisena kaksoiskytkinautomaattina tai 6-portaisena manuaalina. Koeajoyksilö oli 180 CLA seitsenportaisella kaksoiskytkinautomaattivaihteistolla varustettuna. Koeajoauton 1.3l bensiinikoneesta saa irti 136 hp ja 200 Nm. Näillä tehoilla auto kiihtyy 0-100 km/h 9.0 sekunnissa, joka tuntuu vähän alisuoritukselta. Maltilliseen kruisailuun tehot riittänevät kiireettömälle nautiskelijalle, mutta CLA näyttäisi kenties parhaimpia ominaisuuksiaan suuremman tehon omaavalla koneella.

Lapin puikulan muotoinen premiumtason auto tarjoaa myös taloudellista ajoa

CLA on vakionakin hyvin varustettu. Mallistoja on kolme, Business Progressive, Business AMG ja AMG. Koeajoyksilössä sisätilojen tyylikkyys on huomiota herättävä. Linjakkuutta alleviivaa suuri, yhtenäinen HD-näyttö jossa vasemmassa laidassa on mittaristo, ja oikeassa laidassa kosketuksella toimiva medianäyttö. Näyttöä ohjataan myös keskikonsolista löytyvästä touch padista, jonka käyttö on varsin intuitiivista. Näytön sisällön ja ulkonäön voi yksilöidä mieleisekseen ja yksilöllisyyttä lisää myös saatavilla oleva sisätilan tunnelmavalaistus ovipaneeleissa, keskikonsolissa ja kojelaudassa. Räväkkyyttä tuo jo Mersulle ennestään tutut pyöreät ilmastointiaukot. Istuimille löytyy runsaasti säätömahdollisuuksia mutta antoivat kovahkon tunnelman massaltaan alimittaiselle koejajajalle.

Aerodynamiikan kehityksessä on onnistuttu, auto nimittäin leikkaa ilmaa kutakuinkin äänettömästi ja ohjaamo on sangen hiljainen ajovauhdista huolimatta. Ulkonäöllisesti tuulitunnelissa pitkälle kehitetty aerodynamiikka käy ilmi muotoilussa: pitkä konepelti ja keula laskeutuvat eteenpäin, auton sulava muotoilu kohti suippoa takapäätä ja edessä koreileva tähtikuvio luovat arvokkaan ja hillityn, mutta samalla modernin ulkonäön. Ajettavuus on tässä autossa niin laadukasta kuin voisi Mersulta kuvitellakin: adaptiivinen alusta toimii kuuliaasti, vaihteisto toimii moitteettomasti, ohjaustuntuma on sopivan jäykkä eikä ajoa häiritse oikeastaan mikään negatiivinen seikka. Ajoa avustaviin järjestelmiin kuuluu mm. kaistavahti, joka toimii asianmukaisesti eikä ilmoittele turhia esimerkiksi kaistanvaihdoista.

Ehdoton plussa on kulutus, joka koeajojakson jälkeen oli ajotietokoneen mukaan jopa alempi (5.8 l/100 km) kuin valmistajan ilmoittama 6.3 l/100 km.

Kenelle auto soveltuu?

Shooting Brake-tyyppiset autot jäivät jokseenkin unholaan 70-luvulla, mutta tekivät comebackin 2010-luvulla parin valmistajan toimesta. Alun perin nämä autot ovat suurennettuja coupé-autoja: haluttiin tuottaa tilavampia, neliovisia edustusautoihin kuuluvia ajoneuvoja, jossa coupén ja farmarin parhaimmat ominaisuudet yhdistettiin ulkonäön ja tilojen pohjalta. Tässä tehtävässä Mercedes-Benz on onnistunut, D-segmenttiin kuuluvan CLA:n voi surutta laskea edustusautoluokkaan ja tilantuntu on selkeästi havaittavissa auton sisätiloissa. Koeajajan kokemus normaalipituisuudesta on kovin rajallinen, mutta normaalipituinen ja -kokoinen henkilö matkustanee varsin mukavasti auton takapenkillä niin pää- kuin jalkatilan osalta.

Tavaratilaa löytyy tästä autosta reilusti, noin 505 litraa. Näin ollen tämä Shooting Brake-mallinen auto soveltuu myös perheautoksi

  • Array
  • Array
 

Premiumia kohtuuhintaan

CLA:n hinta-laatusuhde on täten enemmän kuin asiallinen. Auto antaa kuljettajalle huomattavan ylellisemmän vaikutuksen kuin mitä hintalappu vihjaisisi. Edustusautoksikin miellettävän CLA:n verollinen lähtöhinta on vajaat 37 000 euroa Business Progressive-varustettuna, kalleimman version maksaessa vajaat 49 000 euroa. Ihan vastaavia autoja markkinoilla on hyvin harvakseltaan, Shooting Brake-malleja valmistaa tällä hetkellä Mersun lisäksi vain Porche, jonka Panamera Sport Turismo-auto lukeutuu luksusautoluokkaan ja liikkuu näin ollen hinnaltaan täysin eri sfääreissä CLA:han verrattuna. Muita CLA Shootin Brakea muistuttavia D-segmentin autoja ovat esimerkiksi Volkswagen Passat, jonka lähtöhinta on noin 35 000 euroa, Toyota Camry, josta pyydetään alkaen vajaat 40 000 euroa, ja BMW 4-sarjan Gran Coupé, joka lähtee 50 000 eurosta.

Kehuttavaa

Aerodynaamisuus ja hiljaisuus, kulutus, laadun tunne

Huomautettavaa

Moottorivaihtoehdon riittämättömyys kyseiseen koeajettuun autoon

Mercedes-Benz CLA 180 A

Moottorivaihtoehdot: 
Iskutilavuus (koeajoauto cm3): 1332
Teho, kW, hv, (koeajoauto) 5500rpm: 100, 136
Vääntö (Nm): 200
Bensiinivaihtoehdot: 
Iskutilavuus: 1.3l-2.0l
Teho (hv) : 136-224hv
Dieselvaihtoehdot: 
Iskutilavuus: 1.5l-2.0l
Teho (hv/Nm): 116-190/260-400
Auto: 
Omamassa (kg): 1350
Suorituskyky: 
Huippunopeus (km/h): 216
Kiihtyvyys (0-100 km/h, s): 9.0
Kulutus- ja päästötiedot: 
Yhdistetty (l/100km): 6.3
CO2-päästöt (g/km, WLTP): 143
Tavaratila: 
Tavaratilan tilavuus (l): 505/1370
Malin Tverin
Malin Tverin Malin on autoja rakastava akateemikko. Autot nostavat hänen ihonsa kananlihalle. Malinin kaikilla autoilla on ollut nimet ja he ovat olleet perheenjäseniä. Esirakkaus BMW-merkkiin syntyi vuonna 2003 kun Betsy astui Malinin elämään. Tänä päivänä autovalintana on BMW 1-sarjan möreä dieseli, ja haaveena on joskus taas hankkia Can-Am kolmipyöräinen. Toivossa on hyvä elää ja kaikkea voi ajaa koroissa.

Comments

For sale - Mercedes-Benz CLA
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Nettix sites.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

Forgot your password?

How would you like to reset your password?

Enter verification code

Please check your phone - we sent you a 6 digit verification code. Enter it below for continue to reset your password.

Change your password

Show