Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Ensitestissä Ford Focus - Article - Nettiauto

Ensitestissä Ford Focus

Koeajot 19.01.2011

Uuden viisiovisen Ford Focuksen valmistus on jo alkanut Saksassa ja USA:ssa. Yli 120 maassa lähes samanlaisena myytävän auton suunnittelu on ollut Fordille valtava projekti. Ensivaikutelmien perusteella työ on onnistunut.

Fordilta on viimeisten runsaan kymmenen vuoden aikana opittu odottamaan korkealuokkaista ajettavuutta. Aivan puhtaalta pöydältä ei Fordin ole tarvinnut lähteä, sillä monet perusratkaisut, kuten pyöräntuennan periaatteet, ovat tuttuja jo nykyisestä Focuksesta. Käytännössä kaikki on kuitenkin suunniteltu uusiksi.

Ehkä suurin yksittäinen uusi moduuli on sähköinen ohjaustehostin. Ohjauksen säätöön liittyy noin 250 erilaista muuttujaa, joiden sopivan yhdistelmän hakemiseen Ford kertoo käyttäneensä paljon aikaa.

Lopputulos on erinomainen. C-Maxissa ohjaus vaati jonkin verran totuttelua, sillä se tuntui turhankin kevyeltä. Focuksen ohjaus vaatii hieman enemmän voimaa, ja se tuntuu heti ensimetreistä alkaen luontevalta. Toivottavasti ohjaus toimii hyvin myös Suomen uraisilla teillä ja talvirenkailla.

Jousituskin on viritetty hieman tiukemmaksi kuin C-Maxissa. Silti ajossa korostuu mieluumminkin ryhdikäs mukavuus kuin urheilulliseksi mielletty kovuus.

Mittaerot edeltäjämalliin ovat pieniä, sillä akseliväli on kahdeksan ja kokonaispituus 21 mm edeltäjää suurempi. Korkeutta on 16 mm enemmän, leveyttä puolestaan saman verran vähemmän.

Ensitestin yhteydessä olivat ajettavissa tehokkaimmat versiot uudesta 1,6 litran EcoBoostista sekä isommasta, kaksilitraisesta dieselistä. Jälkimmäinen on toistaiseksi ainoa moottori, jonka yhteyteen saa Powershift-kaksoiskytkinautomaatin, mutta muihinkin malleihin se on luvassa.

Nyt ajossa olleen 1,6 EcoBoos-moottori on luonteeltaan toimiva, vetää hienosti ja on esimerkillisen hiljainen tasaisessa ajossa.

Vaikka nyt ajossa oli ainoastaan viisiovinen malli, sekä neliovinen että farmari ovat olleet jo julkisesti esillä. Akseliväli on kaikissa sama, mutta neliovisen kori on lähes 18 ja farmarin 20 cm viisiovista pidempi. Mittaero näkyy lähinnä tavaratilassa.

Suomeen viisiovinen Focus saapuu maaliskuussa. Neliovinen malli on luvassa huhtikuussa ja monen odottama farmari toukokuussa.Tiivistelmä TM:n 2/11 artikkelista
Tilaa TM digipalvelu – saat tekniikan uutiset päivittäin, digilehden sekä tämän artikkelin kokonaisuudessaan.


Comments

For sale - Ford Focus
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Nettix sites.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

Forgot your password?

How would you like to reset your password?

Enter verification code

Please check your phone - we sent you a 6 digit verification code. Enter it below for continue to reset your password.

Change your password

Show