Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Fiat esittelee hybridin Fiat 500-malliin - Article - Nettiauto

Fiat esittelee hybridin Fiat 500-malliin

Jutut 17.01.2020

Myös Fiat 500 sähköauton valmistus käynnistyy tänä vuonna

Kaupunkiautoilun kiistaton johtaja Fiat 500 on ensimmäinen luokkaansa kuuluva FCA-konsernin malli, joka ottaa käyttöön uuden hybriditeknologian. Uusi Fiat 500 hybridi tulee myyntiin Euroopassa tämän vuoden ensimmäisen kvartaalin aikana. Fiat uskoo, että pieneen kokoluokkaan saataville tulevat hybridit tulevat mullistamaan eurooppalaisen sähköisen kaupunkiliikenteen.

Uusi Fiat 500 tarjoaa tehokkaan, kompaktin ja helpon hybridiautoilun edut. Auto on erityisesti suunniteltu kaupunkiajoon. Viimeisen 120 vuoden ajan Fiat on ollut teknologian edelläkävijä ja nyt se on myös kestävän kehityksen mukaisen autoilun edelläkävijä.

Fiat 500 hybridi on toteutettu kevythybriditeknologialla, joka yhdistää Fiatin uusimman FireFly 1.0 litran, 3-sylinterisen ja 70 hevosvoimaisen bensiinimoottorin BSG-käynnistysjärjestelmällä varustettuun sähkömoottoriin sekä litium-akkuun. Verrattuna normaaliin 1.2 litran 69 hevosvoimaiseen Fire-moottoriin, kevythybridiversio parantaa polttoainetehokkuutta ja CO2-päästöjä keskimäärin 20 % vähentämättä auton suorituskykyä. Se takaa myös paremman ajomukavuuden BSG-käynnistysjärjestelmän ansiosta: polttomoottori on hiljaisempi ja vähentää moottorin värinää Stop & Start käynnistysten yhteydessä. 

Sisätilojen istuinten verhoilu tukee FCA:n kestävän kehityksen filosofiaa. Fiat 500:n istuimet ovat autoteollisuuden ensimmäiset, joissa on käytetty kierrätysmuovista valmistettua SEAQUAL® -lankaa. Lanka valmistetaan muuttamalla merestä kerätty muovi polyeteenitereftalaatin hiutaleiksi. Kudontavaiheessa hiutaleet sekoitetaan muihin luontoystävällisiin kuituihin ja värjätään vettä ja energiaa säästävillä väriaineilla. FCA-konserni tekee tiivistä yhteistyötä SEAQUAL INITIATIVE -järjestön kanssa, joka on keskittynyt valtamerten puhdistamiseen.   

Fiat 500 sähköauto

Vuosi 2020 tulee olemaan tärkeä virstanpylväs Fiatin historiassa. Fiat 500:n uuden hybridin lanseerauksen myötä sähköistyminen alkaa toden teolla ja vahvistuu, kun lisäksi myös uuden Fiat 500 sähköauton valmistus alkaa tämän vuoden aikana Torinossa. Hybridien lisäksi uudella Fiat 500 sähköautolla tulee olemaan keskeinen rooli FCA:n e-Mobility -strategiassa. 

Fiat 500 on Fiat-ikoni, joka edustavaa näkyvästi kaupunkiliikenteessä ympäri Eurooppaa. Niitä myydään noin 200 000 kappaletta vuosittain, joten nyt lanseerattavina kevythybrideinä ne tulevat tekemään oman merkittävän vaikutuksensa kestävän kehityksen mukaisen kaupunkiliikenteen kehittymiseen.

  • Array
  • Array
 

FCA:n uusi kevythybriditeknologia

Uusi kevythybriditeknologia on rakennettu 3-sylinterisen ja 70 hevosvoimaisen 1.0 litran FireFly bensiinimoottorin ympärille, jonka huippuvääntömomentti on 92 Nm. Jokaisessa uuden moottorin sylinterissä on kaksi venttiiliä, jotka on varustettu muuttuvalla venttiilin ajoituksella ketjuvetoisesti. Moottorin kompakti palokammio ja pakokaasujen edistynyt EGR-ohjausjärjestelmä mahdollistavat korkean puristussuhteen (12:1), joka lisää moottori tehokkuutta. Lisäksi yhteistyössä Teksidin kanssa kehitetty kampiakseli on valmistettu korkeapaineisesta alumiiniseoksesta, joka lyhentää moottorin Stop & Start -käynnistysaikoja ja mahdollistaa moottorin alhaisen 77 kilogramman painon.

Uusi BSG-käynnistysjärjestelmällä varustettu sähkömoottori asennetaan hihnavetoisesti suoraan moottoriin. Kevythybridijärjestelmä kerää energiaa jarrutusten ja moottorijarrutusten aikana, tallentaa sen 11 Ah:n litium-akkuun ja käyttää sitä 3,6 kW:n huipputeholla, käynnistämään moottorin uudelleen Stop & Start -tilassa ja avustamaan moottoria kiihdytyksen aikana. Uusi kevythybriditeknologia mahdollistaa myös polttomoottorin automaattisen sammuttamisen jopa alle 30 km/h:n nopeuksissa yksinkertaisesti siirtymällä vapaalle. Vapaalla rullatessa litium-akkuun varastoitu energia huolehtii auton järjestelmien ylläpidosta ja varmistaa, että kuljettajalla on täysi ajoneuvon hallinta.

Uusi Fiat 500 kevythybridimalli on yhdistetty uuden sukupolven 6-vaihteiseen manuaalivaihteistoon. Uusi vaihteisto parantaa ohjattavuutta ja tehokkuutta ja lisäksi kuudennen vaihteen tehostettu välityssuhde parantaa taloudellista ajoa maantieajossa. Ajomukavuuteen liittyvä näkökulma on otettu huomioon myös optimoimalla vaihteen vaihtamisen helppoutta. FCA:n kehittämä uusi FireFly-moottorien tuoteperhe tuo tarjolle valikoiman pienempiä bensiinimoottoreita, jotka ovat polttoainetaloudellisia ja takaavat hyvän suorituskyvyn. Uusien moottoreiden perusrakenne on tehokas, joustava ja helppo muokata erilaisten voimalinjojen yhteyteen.

Suomessa uusi Fiat 500 kevythybridi lanseerataan maaliskuussa.

Comments

For sale - Fiat 500
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Nettix sites.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

Forgot your password?

How would you like to reset your password?

Enter verification code

Please check your phone - we sent you a 6 digit verification code. Enter it below for continue to reset your password.

Change your password

Show