Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Ford Fiesta Black Edition – Maailman tehokkain yksilitrainen

Koeajot 12.01.2015

Ford Fiestan erikoismalli Black Edition iskee ST:n ja normaalimallien välimaastoon.

Fordin ST-mallisto on kasvanut moderniksi klassikoksi. ST-merkintä tarkoittaa malliston räväkimpiä tehoversioita ja urheilullinen ST tarjoaa ostajalleen tuntuvaa suorituskykyä ja urheiluautomaailmasta tuttua ajotuntumaa.

Voimakkaan sporttinen ja alustaltaan kova Fiesta ST -malli on monelle urheilullista autoa hakevalle kuitenkin hieman liikaa. Black Edition –erikoismallilla Ford tarjoaa vaihtoehdon ST:n ja normaalimalliston välitilaan.

Palkittua tekniikkaa konepellin alla

Array

Tehokkain EcoBoost on aiemmin ollut 125 hevosvoimaa tuottava versio, mutta Black Edition piiskaa kolmisylinterisestä säksättäjästä kunnioitettavat 140 hevosvoimaa. Tehot on kaivettu säätämällä ahtopainetta, muuttamalla venttiilien ajoitusta ja jäähdyttämällä ahtoilmaa.

Litran kuutiotilavuudella operoiva EcoBoost-moottori on voittanut useita palkintoja autopiireissä, mikä ei ole yllätys. Piskuinen kolmosmoottori istuu loistavasti niin Fiestan kuin Focuksenkin nokalle.

Fiesta Black Editionin kohdalla homma on viety astetta pidemmälle ja onkin pakko myöntää, että 140-hevosvoimainen versio on EcoBoost-malliston paras voimanlähde. Moottorista irtoaa enemmän tehoa litraa kohden kuin vaikkapa Bugatti Veyronista.

Mylly herää eloon 4500 kierroksen jälkeen

Pienestä kuutiotilavuudestaan huolimatta Fiestan moottori on yllättävän pirteä ilmestys jo 2000 kierroksen jälkeen, joten sitä ei tarvitse huudattaa äärimmilleen normaaliajossa.

Varsinaiseen ilotteluun kone herää kuitenkin vasta 4500 kierroksen paikkeilla, jolloin Fiesta vastaa kaasuun mukavalla tehopiikillä. Kovempaa ajoa silmällä pitäen kierrokset kannattaakin pitää 5000 kierroksen molemmin puolin, sillä siellä pikkupeto kehrää suloisinta säveltään.

Tehon ja CO2-päästöjen suhdeluku on mukava, sillä Fiesta ylittää juuri ja juuri 100 gramman päästörajan. Yhdistetty kulutus on valmistajan ilmoituksen mukaan 4,5 litraa sadalla, mutta todellisuus on jälleen hieman toinen.

Vaikka kone toki onkin taloudellinen on kuuden litran yhdistetyn kulutuslukeman saaminen ajotietokoneeseen jo melkoinen temppu. Matkapainotteisessa ajossa kulutus pyöri koeajolenkillä reippaassa kuudessa litrassa, mikä on Fiestan kokoluokan autolle keskinkertainen suoritus.

EcoBoost alkaakin hörpätä menovettä silloin kun matkavauhtia pidetään yli 80 km/h. Moottoritievauhdissa kulutus painuu matka-ajossakin reippaan 6 litran tuntumaan. Toisaalta se on 140 hevosvoimaa tuottavalle sportille hyvä tulos.

  • Array
  • Array
 

Ulkonäössä ST-henkeä

Ulkoisesti Black Edition erikoismalli on komea ilmestys. Mukana on paljon ST-henkeä, sillä puskurit on muotoiltu normaalimallia sporttisemmiksi ja urheilullista ilmettä korostaa kohtuullisen kokoinen takaspoileri.

Väri on nimensä mukaan musta, mutta kontrastia tuovat punaiset yksityiskohdat. Mustan korin hienoutta korostavat mm. punaiseksi vedetyt peilit, katto ja etusäleikön reunat. Ilme on hillitty, mutta sopivan erilainen. Kokonaisuuden kruunaavat koeajoversiossa olevat mustat vanteet.

Fiesta Black Editionin hyviin puoliin kuuluu ehdottomasti myös se, että se ei ole alustaltaan yhtä jäykkä kuin ST-malli. Tuntuma onkin lähempänä vakiotehoisia malleja, mikä on normaalia arkiajelua ajatellen vain ja ainoastaan positiivinen asia.

Erikoismallin alusta on normimalliston Fiesta-malleja tiukempi ja aavistuksen matalampi. Madallusta on muihin versioihin verrattuna 10 mm ja jouset ovat edessä 12 prosenttia ja takana kuusi prosenttia jäykemmät. Käytännössä eroa on vaikea huomata.

Ylitiukkaa alustaa ei osaa suorituskyvyn lisäksi edes kaivata, sillä kevyt pikkuauto kantaa painonsa sen kummemmin niiaamatta. Alusta on nykysuuntauksen mukaan aavistuksen pintakova.

Urheilulliset jakkarat

Sisustaltaan Black Edition poikkeaa normaalista urheilullisemmilla istuimilla ja kaksivärisellä verhoilulla. Punaista tehosteväriä löytyy ulkokuoren lisäksi myös sisätiloista.

Mittaristoltaan ja hallintalaiteiltaan Black Edition muistuttaa muuta Fiesta-mallistoa. Keskikonsolin näyttö on pienehkö, mutta se tarjoaa riittävästi informaatiota kuljettajalle. Urheilullinen monitoimiohjauspyörä istuu käteen hyvin.

Sisätiloiltaan Fiesta on kohtuullisen tilava, mutta rehellisyyden nimissä kolmiovinen versio ei ole sieltä kaikkein käytännöllisimmästä päästä. Takapenkin tilat ovat muutenkin sen verran rajalliset, ettei se välttämättä ole ykkösvalinta perheen käyttöautoksi. Eikä sen pidäkään olla.

Fiesta Black Edition on vakuuttava kokonaisuus, joka täyttää sporttisen auton tarpeen hienosti. Täysverisempiä sportteja mukavampi alusta on mustan erikoismallin ehdoton etu. GT-suorituskykyä siltä on kuitenkaan turha odottaa, mutta sitä varten mallistosta löytyykin Fiesta ST.

Tuomas Rajala

Kehuja: moottori, suorituskyky, ulkonäkö, ajomukavuus

Parantamisen varaa: korkeahko kulutus moottoritienopeuksissa

Ford Fiesta Black Edition:

Moottori: 3-sylinterinen, 999 cm3 turboahdettu bensiinimoottori
Teho: 140 hv (103 kW) @ 6000 rpm
Vääntö: 210 Nm @ 2000 rpm
Vetotapa: Etuveto
Huippunopeus: 201 km/h
Kiihtyvyys (0-100 km/h): 9 s.
Vaihteisto: 5-vaihteinen manuaalivaihteisto
Kulutus (yhd.): 4,5 l / 100 km
Mitat (pit/lev/kork): 3982mm/1709mm/1495mm
CO2 päästöt: 104g / km
Tavaratila: 290 l
Paino: 1091 kg
Ajoneuvovero: 88€ / v
Hinta: 22 295€
Tuomas Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Comments

For sale - Ford Fiesta
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can choose payment method in next step

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

 

This is typically because the model is less common, and there is not enough pricing data to give an accurate enough estimate.

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.