Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Ford Fiesta Ecoboost: Litran mitalla

Koeajot 30.12.2013

Ford osoittaa Fiesta EcoBoostilla, että kolmella sylinterillä ja litran iskutilavuudella voi saada aikaan tehokkaan voimanlähteen.

Fordin EcoBoost on ehtinyt niittää mainetta ja kunniaa useammassakin otteessa. Maitopurkin tilavuuden omaava motti sai osakseen mm. viime vuonna jaetun International Engine of the Year – palkinnon. 

EcoBoostin ideologia perustuu siihen, että litran kuutiotilavuudesta revitään irti mahdollisimman paljon tehoa. Fordin kolmisylinterisestä pikkukoneesta on parhaimmillaan onnistuttu manaamaan ulos 125 hevosvoimaa.

Motin sisällä timanttia

Array

Viritysaste alkaa muistuttaa menneiden vuosikymmenten ralliautojen litratehoa. Fordin tapauksessa viritysasteen kasvattamisen on tehnyt mahdolliseksi mm. muuttuva venttiilien ajoitus, suorasuihkutus, turboahdin ja männänrenkaiden timanttinen päällystys. 

Nämä seikat vaikuttavat tehokkuuden lisäksi myös kulutukseen, joka on saatu testeissä puristettua 125 hevosvoimaisessa versiossa 3,7 litraan maantieajossa. Luku on huimaava, mutta täytyy muistaa, ettei sillä juuri ole tekemistä oikean elämän kanssa. 

Kulutusmittaukset kun suoritetaan ajamalla autoa sisätiloissa ja rullien päällä. Testin ideana on saada vertailukelpoista kulutusdataa, eikä rehellisiä lukuja kuluttajille. 

Koeajoversiona toimineen 100-hevosvoimaisen version yhdistetty kulutuslukema on valmistajan ilmoituksen mukaan 4,9 litraa sadalla, mikä on sekin kotimaan talvessa silkkaa satumaailmaa. Testilenkin aikana keskikulutus vaihteli sekalaisessa ajossa noin 7 litran tuntumassa. 

Päästöt parhaimmillaan alle 100 g/km

Fiesta EcoBoost on siitä huolimatta auto, jolla voi halutessaan saada aikaiseksi yllättävän alhaisia kulutuslukemia. Se vaatii kuitenkin huolellista ennakointia, rauhallisia kiihdytyksiä ja alhaisia nopeuksia. Näillä eväillä kulutus on mahdollista painaa jopa viiden litran tuntumaan.  

Suurin etu EcoBoost-koneesta onkin autoveron määrässä. Sen CO2-vertailuluku nimittäin painuu tehokkaimmassa versiossa alle sadan ja 100 hv -koneellakin 114 grammaan. Tämä näkyy positiivisesti veronkannossa.

Vaikka kulutus ei olekaan sieltä kaikkein piheimmästä päästä, on kolmisylinterinen ja litran kokoinen pata miellyttävä tuttavuus. Fiestalla ajaessa on nimittäin hankala uskoa ohjastavansa lilliputtikoneella varustettu autoa. 

170 Nm väännöt litrasta

100 hevosvoimainen versio kiihtyy nollasta sataseen hieman reippaassa 10 sekunnissa, mitä voidaan pitää saavutuksena. Vaikka Ford ei mikään hevosenpotkuturbo olekaan, on sen tuntuma erityisesti alhaisilla kierroksilla mukavan voimakas. 

Automaatilla varustettu Fiesta EcoBoost on viritetty palvelemaan tehoreserviä optimaalisesti. Vääntöä ja tehoa on alakierroksilla hyvin ja syykin on selvä. 1-litrainen kakluuni nimittäin kehittää uskomattomalta tuntuvan 170 Nm:n väännön jo 1400-kierroksesta alkaen.

Vääntölukema onkin jotain, mitä ei uskoisi löytyvän näin pienestä koneesta. Normaalisti vastaavia vääntölukemia litraa kohti on totuttu näkemään lähinnä dieseleissä. 

Suorana vertailukohtana Fiestalle voidaan käyttää vaikkapa Skoda Citigon yksilitraista voimanlähdettä, jonka vääntömomentti jää parhaimmillaan 95 Nm:iin. Ei siis ihme, että Fiesta EcoBoost tuntuu lentävän Skodan vastineeseen verrattuna. 

  • Array
  • Array
 

Automaattiaski pikkuautossa

Pienikoneiseksi autoksi Ford Fiestassa on tehon lisäksi myös muita poikkeavuuksia. EcoBoostia on nimittäin saatavilla myös automaattivaihteistolla varustettuna. Laatikko pelaa pikkukoneen kaverina esimerkillisesti. 

Voimalinjan voi siis todeta olevan erittäin hyvin hallussa, mutta eipä moitteen sijaa ole myöskään alustassa. Pikkuautot tuntuvat usein pienen painonsa ansiosta jämäköiltä, eikä Fiesta tee poikkeusta. 

Alustan vaatimattomuus paljastuu kuitenkin painavammalla lastilla tai rivakammassa ajossa. Yli 60 km/h:n vahdissa Ford alkaa niiaamaan mutkissa. Ohjaustuntuma on onneksi hyvä ja suuntavakauttakin löytyy. 

Fordin laatu on viime vuosien aikana vakuuttanut ja nyt sama tuntuma on saatu tuotua myös malliston pienimpiin autoihin. Fiestasta puuttuu lähes kokonaan pikkuautoja usein vaivaava rimpula olemus. 

Ei vieläkään kunnon kosketusnäyttöä

Sisätilat ovat mukavan modernit, mutta kehittämisen paikkojakin löytyy. Kojelaudan yläosaan sijoitettu värinäyttö on nimittäin useisiin kilpailijoihin verrattuna melkoisen ankea esitys. Vastaava paneeli on käytössä myös mm. Focuksessa. 

Aikana jolloin ihmiset ovat tottuneet käyttämään laadukkaita kosketusnäyttöjä, on kummallista, että Ford ei ole halunnut pysytellä mukana kehityksessä näiltä osin. Onneksi järjestelmään saa sentään kytkettyä ulkoisen medialaitteen. 

Ulkoisesti kehityksen kelkassa on onneksi pysytelty ja Fiesta noudattaa samoja muotoilullisia trendejä kuin isoveljensä. Fiestassa on paljon tuttuja elementtejä Focuksesta ja Mondeosta. Kaikki on vain toteutettu pienemmässä koossa. 

Ford Fiesta on aseistariisuva ajokokemus. Sepelimyllyn lailla rohiseva kolmisylinterinen rahiseva pata on niin sympaattinen ilmestys, ettei siitä oikein voi olla pitämättä.  

Tuomas Rajala

Kehuja: moottori & vaihteisto, suorituskyky, laatuvaikutelma

Parantamisen varaa: ajotietokoneen näyttö, alusta kovemmassa ajossa

Moottori: 3-sylinterinen, 999 cm3 turboahdettu bensiinimoottori
Teho: 100 hv (74 kW) / 6000 rpm
Vääntö: 170 Nm / 1400-4000 rpm
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 10,8 s.
Huippunopeus: 180 km/h
Vaihteisto: 6-vaihteinen Powershift-automaattivaihteisto
Kulutus (yhd.): 4,9 l / 100 km
CO2 päästöt: 114 g/km
Mitat (pit. / lev. / kork.): 3969mm / 1722mm / 1495mm
Paino: 1122 kg
Polttoainesäiliö: 42 litraa
Hinta alkaen: 18 229,38€
Tuomas Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Comments

For sale - Ford Fiesta
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.