Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Ford Fiesta Flexifuel - tankatessa omistaja voi hymyillä

Koeajot 12.09.2022

Polttoaineen korkeat hinnat ovat saaneet autoilijat miettimään keinoja ajamisen kulujen laskemiseen. Miten paljon rahaa säästyy, jos vaihtaa autoon, johon voi tankata edullisempaa etanolipolttoainetta?

Kenelle tämä auto sopii?

Array

Etanolipolttoaineella kulkevia autoja ei ole markkinoilla liikaa. Ford Fiesta Flexifuel saattaa siten houkutella asiakkaita kilpailijoilta.

Tutustu myös näihin

Jos tavoitteena on siirtyä bensiinistä edullisempaan käyttövoimaan, eikä haluta sähköautoa, on toinen luonnollinen vaihtoehto kaasu. Kaasulla liikkuvia autoja löytyy esimerkiksi Volkswagen-konsernilta (Seat Ibiza TGI, Volkswagen Polo TGI).

Polttomoottoripuolella Fiestan kokoluokan haastajaksi käy esimerkiksi mainio Hyundai i20.

Katse moottoriin

Syksyllä 2021 esiteltiin tälle mallivuodelle muutettu Ford Fiesta. Silti koeajon mielenkiintoisinta antia lienee etanolilla ajamisen salliva Flexifuel-moottori.

Pikkuautoluokan perinteikäs nimi muuttui tälle vuodelle vain hentoisesti ja huomattavin muutos lieneekin Fordin merkin siirtyminen keulamaskin yläpuolelta sen sisälle. Fiesta ei olisi ehkä tarvinnut muutosta ollenkaan.

Allekirjoittaneen mielestä ilme muuttui suorastaan iäkkäämpään suuntaan eikä välttämättä parempaan. Ehkä Ford etsii mallille jatkossa konservatiivisempaa ostajakuntaa.

Parhaimmillaan kahdelle hengelle

Näkyvyys on autosta varsin hyvä. Vasemmalle etuviistoon, a-pilarin juureen, sijoitetun lisäikkunan läpi kuljettaja ei näe, mutta oikean puolen vastaavasta on apua.

Lähellä rattia istuvan keskimittaisen aikuisen taakse mahtuu vielä toinen samanlainen, mutta juuri enempää ei. Tässä autoluokassa takana ei todellakaan ole leveyssuunnassa tilaa kolmelle aikuiselle.

Tavaratila on sekin luonnollisesti rajallinen. Ehkä perinteinen pikkuautoluokka on edelleen parhaimmillaan korkeintaan kahden hengen autona. Jo yhtä pykälää suuremmat alkavat riittämään perhekäyttöönkin.

Suuren auton ajettavuutta

Ajettavuuden saralla Fiesta tarjoaa jopa isomman auton tuntua.

Alusta on jämäkkä ja sellaiseksi laadukkaasti toteutetun tuntuinen. Fiesta sopii sporttista tunnelmaa jousitukselta kaipaavalle, vaikka ei sorru millään tavoin epämukavuuden puolelle. Erityissuositus osuu tässä kohti toki ST-mallin suuntaan.

Ohjaus tuntuu pääosin hyvältä. Keskialueella esiintyy toisinaan lievää tahmaamista eikä ohjausvastus kevene luonnollisesti esimerkiksi irtosoran päällä ajettaessa, vaikka kitka on silloin alhainen.

  • Array
  • Array
 

Suurin uutinen Flexifuel

Fordin turboahdettu kolmisylinterinen on vanha tuttu, mutta siihen voi tässä tapauksessa tankata myös vahvasti etanolipitoista E85-polttoainetta. Sitä kuluu noin neljännes bensiiniä enemmän pienemmästä energiatiheydestä johtuen, mutta samaan aikaan E85 on edullisempaa litrahinnaltaan.

Sekä bensiinin että etanolipolttoaineen hinnat heiluvat ja muuttuvat tällä hetkellä nopeaan tahtiin, joka tekee taloudellisesta arvioinnista haastavaa. Valinnan perustelu voisikin olla paikallisen tuotannon tukeminen tai ympäristöystävällisyys.

Suurempi etanoliosuus vähentää vastaavasti riippuvuutta ulkomailta tuotavasta öljystä. Meillä myytävä etanoli valmistetaan Suomessa jätteistä, jonka takia se nähdään usein jopa päästöttömänä. Valmistuksen päästövaikutus on pienempi paha kuin jätteistä muuten muodostuva metaanikaasu.

Nämä Flexifuel-moottorit toimivat, vaikka tankissa olisi mikä tahansa seossuhde bensiiniä ja etanolipolttoainetta. Meillä myytävä E85 sisältää nimensä mukaisesti 85 prosenttia etanolia ja loput bensiiniä.

Lue koeajoraportti ja Flexifuel-auton kustannusvertailu Iltalehdestä

Ford Fiesta Titanium 1.0 EcoBoost Flexifuel 95 hv M6

Hinta euroa:  20 225 (koeajoauto varusteineen 22 132)
Takuu v/km:  5/100 000
Tekniset tiedot: 
Sylinteritilavuus cm3:  998
Teho kW/hv/rpm:  70/95/6000
Vääntö Nm/rpm:  170/1500-3900
Kiihtyvyys 0-100 km/h/s:  10,9
Huippunopeus km/h:  184
Koeajokulutus l/100 km:  6,9
EU-kulutus l/100 km:  5,3
CO2 g/km:  119
Mitat: 
Pituus/leveys/korkeus mm:  4040/1735/1476
Akseliväli mm:  2493
Paino kg:  1189
Vetopaino jarruin/jarruilla kg:  580/1000
Tavaratila:  292-1093 l
Henri Posa
Henri Posa on Iltalehden autotoimittaja, joka on aiemmin kirjoittanut muun muassa Auto Bild Suomen ja Moottorin sivuille. Harjoittelukokemusta ehti kertyä ennen toimittajan töitä autonvalmistajan tuotekehityksestä, rengastestauksesta ja liikenneviranomaisen tyyppihyväksyntäyksiköstä. Ajoneuvotekniikkaa opiskelleelle diplomi-insinöörille autot ovat nykyään harrastus, intohimo ja ammatti.

Comments

For sale - Ford Fiesta
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can choose payment method in next step

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

 

This is typically because the model is less common, and there is not enough pricing data to give an accurate enough estimate.

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.