Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Ford Fiesta – Pienessä vara parempi

Koeajot 25.05.2021

Ford Fiesta osoittaa, ettei koko ole aina kaikki kaikessa. Pieniin kuoriin on mahdutettu mukavasti tilaa ja tyyliä.

Ford Fiesta osoittaa jälleen kerran sen, että B-segmentin pikkuautot haastavat kokoluokkaansa suuremmat melkein jokaisella osa-alueella. Fiesta on vakaa ajettava, ja tarjoaa yllättävän hyvät sisätilat kokoisekseen autoksi.

Fiesta edustaa samaa kokoluokkaa mm. Volkswagen Polon, Toyota Yarisin, Nissan Micran, Hyundai 120:n, Seat Ibizan, Opel Corsan ja Peugeot 208:n kanssa. Luokka on maailmalla tärkeä, sillä etenkin Euroopan suurissa kaupungeissa B-kokoluokka käy kaupaksi hyvin.

Kilpailu on myös syy sille, miksi juuri tämän kokoluokan autot tarjoavat niin hyvän vastineen rahalle. Kun Fiestaa ajaa, on välillä hankala keksiä kestäviä perusteita sille, miksi valitsisi itselleen pykälää isomman auton.

Yllättävän hyvä konevalikoima

Array

Fordin nokalle saa monesta pikkuautosta poiketen varsin monenlaisia voimanlähteitä. Malliston nuhaisin moottori on 1,1-litrainen vapaasti hengittävä bensiinimoottori, joka tuottaa vaisut 75 hevosvoimaa.

Suosituin moottori lienee 1,0-litrainen ja kolmisylinterinen EcoBoost turbomoottori, joka tuottaa versiosta riippuen 95, 125 tai 155 hevosvoimaa. Myllyä on saatavilla joko perinteisenä bensaturbona tai mHEV kevythybridinä. Kevythybridiversiot ovat 125- ja 155-hevosvoimaisia.

Lisäksi saatavilla on 1,5-litrainen TDCi eli dieselmoottori ja 1,5-litrainen EcoBoost bensaturbo, joka omaa 200 hevosvoiman varannot. Puolitoistalitraisesta pikkumoottorista napataan siis varsin mukavat tehot.

Koeajettu Fiesta on varustettu 125-hevosvoimaisella kevythybridillä. Litrainen EcoBoost -moottori tarjoaa kevyelle autolle mukavan suorituskyvyn ja kulutusta sipistellään tuomalla mukaan regeneraatiota ja käyttämällä se hyväksi mahdollisuuksien mukaan.

Ford toteuttaa regeneraation niin, että moottorijarrutuksessa Fiesta alkaa parin sekunnin viiveellä jarruttaa moottoria varsin voimakkaasti ja alkuun pienemmälle vaihteelle vaihtaessa luvassa on paikoin melko raju vetäisy. Ominaisuuteen tottuu kuitenkin äkkiä.

Yhdistetty kulutus on WLTP-mittaustavan mukaan 5,0–5,3 litraa, eikä tuohon lukemaan pääseminen itse asiassa tuota edes kovin suuria vaikeuksia. Koeajon aikana keskikulutus oli 5,7 litraa sadalla, eikä kyseessä ollut mikään taloudellisuuden tavoittelu.

Yksi syy alhaiseen kulutuslukemaan ovat valtaisan pitkät välitykset. 60:n vauhdissa pitää ajella joko kolmosella tai nelosella, sillä suuremmalla vaihteella kierrokset jäävät alle 2000:n. Kuutosen saa iskettyä tupaan vasta yli 80 km/h vauhdissa, eli kehäteillä kuutonen on vain koriste.

Ajotiloja löytyy kolme: normal eco ja sport. Niiden väliset erot manuaalivaihteistolla jäävät melko pieniksi, sillä 125 hevosvoiman repertuaarilla ei ihmeitä tehdä. Automaattiaskilla varustettuna erot varmasti olisivat suuremmat.

Taloudellinen ja pirteä

Moottori on samaan aikaan taloudellinen ja pirteä. Vaikka 0–100 km/h kiihtyvyyslukema on vain hieman alle 10 sekuntia, on se aivan riittävästi tällaiselle autolle. Ja jos mielii reippaampaa kiihtyvyyttä, tarjoaa sitä joko 155-heppainen kevythybridi tai 200 hepoa kehittävä EcoBoost.

Ajettavuuden suhteen Fiesta on hyvä kompromissi. Alusta on mukava, eikä siitä ole tehty pintakovaa. Reippaassa ajossa se osoittautuu hieman pehmeän puoleiseksi, mutta luokka huomioiden se on hyväksyttävää.

Jos alustan pehmeys häiritsee, on ST-linen alusta normaalimallia 10 mm matalampi ja hieman jäykempi. Tiukempi alusta ei missään nimessä tekisi Fiestalle pahaa.

  • Array
  • Array
 

Hyvin sisätilaa

Sisätilat ovat mukavat ja yllättävän tilavat. Takapenkille mahtuu mukavasti pari aikuista tai turvaistuinta. Tavaratila on hyvän kokoinen, mutta ei luonnollisesti mikään tilaihme. Litroissa ilmaistuna luku on 292.

Fiestan kokoluokkaa leimaa tätä nykyä myös laaja varustelutaso. Siksi myös Fordista löytyy LED-ajovalot, 8” kosketusnäyttö, avaimeton käynnistys, kaistavahti, vakionopeudensäädin ja niin edelleen. Pienen auton ei enää tarvitse olla karvalakkimalli.

Ford Fiesta on vakuuttava kokonaisuus, joka soveltuu kaupunkiautoilun lisäksi hyvin myös pidemmille taipaleille. Versiosta riippuen Fiesta on joko tyylikäs tai jopa aggressiivisen urheilullinen paketti. Ajotuntuma vertautuu suoraan pykälää suurempiin automalleihin.

Tuomas Rajala

Kehuja: hyvä ajettava ja tasapainoinen kokonaisuus, taloudellisuus

Parantamisen varaa: perusmallissa hieman pehmeä alusta

Ford Fiesta 1.0 EcoBoost Hybrid 125 hv:

Moottori: 3-sylinterinen, 998 cm3 turboahdettu bensiinimoottori, kevythybridi
Yhteisteho: 125 hv (92 kW)
Vääntö: 180 Nm
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 9,4 s.
Vetotapa: Etuveto
Vaihteisto: 6-vaihteinen manuaalivaihteisto
EU-kulutus: 5,0.5,3 l / 100 km
CO2-päästöt: 115-119 g/km
Mitat (pit/lev/kork): 4068mm/1765mm/1498mm
Tavaratila: 292 l
Omamassa: 1217 kg
Hinta alkaen: 21 297€
Tuomas Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Comments

For sale - Ford Fiesta
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.