Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Ford Fiesta ST-Line – Auvoisa arkisportti

Koeajot 31.08.2018

Ford Fiesta ST-Line tarjoilee perusmallia sporttisempaa tunnelmaa arkeen. Urheilullinen kuori yhdistyy hieman arkisempaan tekniikkaan saumattomasti.

Hiljattain faceliftin läpikäynyt Ford Fiesta edustaa kiistatta segmenttinsä kärkikaartia. Jo vanhan mallin sulava ulkomuoto, erinomainen ajettavuus sekä kaikin puolin helppo hallittavuus ovat saaneet vuolaita kiitoksia, eikä uutukainen ole aikeissa jäädä pekkaa pahemmaksi.

Uusi Fiesta pohjautuu vahvasti vanhan version perusrakenteeseen, joten ainakaan huonompaan suuntaan ei ajettavuuden suuntaan olla menossa. Nopeasti katsottuna erot vanhaan malliin vaikuttavat melko pieniltä, mutta kaikkiaan muutoksia on tehty varsin kattavasti. Kokoa Fiesta on kasvanut joitain senttejä niin pituus- kuin leveyssuunnassakin ja maski sekä takavalot ovat saaneet uusia muotoja.

Sisätiloissa kasvaneet ulkomitat eivät juuri tunnu, eli parhaimmillaan Fiesta on edelleen kahden, tai maksimissaan kolmen hengen remmillä liikkuessa. Muuten sisätilat ovat saaneet nykyaikaisemman ja siistimmän ilmeen, jota hallitsee kojetaulun päällä seisova Sync-3 tietoviihdejärjestelmän näyttö. ST-Line lisukkeet tuovat matkustamoon aimo annoksen sporttisuutta logojen, värimaailman ja muiden yksityiskohtien myötä.

Vaihtoehtoja piisaa

Array

Kokonaisuus on kuskin paikaltakin katsottuna edelleen hyvin Fordin tuntuinen. Eli samoin kuin ulkokuoren kanssa, ei sisustastakaan hullutuksia juuri löydy. Perus-Fiestasta löytyy neljä eri varustetasoa, Trend, Titanium, hulppeasti varusteltu Vignale sekä sporttipukeinen ST-Line. Näiden lisäksi tarjolla on crossover-henkinen, rahtusen korkeammalla alustalla varustettu Active, sekä malliston kruununjalokivi, 200-hevosvoimainen ST.

Urheilullinen ST-Line tarjoilee tunnelmaa niille, jotka arvostavat sporttista ulkomuotoa ja ajettavuutta, mutta raivokas huipputeho ei ole välttämätöntä. ST-Linen ulkomuoto noudattaa hyvin pitkälti tehokuningas ST:n kurveja, tekniikan edustaessa kuitenkin hieman arkisempaa laitaa.

Uuden Fiestan moottoripaletti koostuu 1,1-litraisesta, 70- ja 85 -heppaisesta bensakoneesta, 1-litraisen EcoBoost-turbomoottorin kolmesta tehoversiosta, sekä 1,5-litraisen dieselin 85- ja 120-hevosvoimaisista vaihtoehdoista. ST-Lineen on valittavissa EcoBoostin 100-, 125- ja 140- heppainen versio, tai 120-hevosvoimainen diesel. Automaatin saa halutessaan 100- heppaisen myllyn kylkeen.

Koeajettu ST-Line oli varustettu paletin tehokkaimmalla, 140 hevosen EcoBoostilla. Pienen kolmipyttyisen kokoisekseen rotevan 180 Nm:n vääntö riuhtoo pientä autoa mallikkaasti, mutta kun uutukaisen elopaino lähentelee 1200 kiloa, ei suorituskyvystä muodostu kovin räjähtävää.

Vaivana pitkät välitykset

Painon lisäksi ripeämpää kiihtyvyyttä hillitsee suhteettoman pitkäksi välitetty vaihteisto. Lyhyemmillä välityksillä liikehdintään saataisiin roimasti enemmän luonnetta. Sinänsä kolmesylinterinen voimala vetää varsinkin alakierroksilla pontevasti ja on luonteeltaan erittäin joustava. Voimaa riittää alarekisterissä siinä määrin, että yläkierroksille päästessä alkaa tunne voimanpuutteesta vaivaamaan.

Reippaan väännön vastineeksi yläkierroksille kaipaisi siis pientä piristysruisketta. Moottorin värinät pysyvät korkeilla kierroksilla hyvin kurissa, eikä melukaan tunge sporttista murinaa lukuun ottamatta ohjaamoon. Satasen kiihtyvyydeksi ilmoitetaan 9 sekuntia, mikä on arkikäyttöä ajatellen kelpo arvo. Riuskempaa suorituskykyä kaipaavan on syytä harkita oikeaa ST-mallia. 200 hevosvoiman turvin vauhtia riittääkin jo ihan mukavasti.

Jos jo perusmallin Fiesta on ajettavuudeltaan luokkansa parasta A-ryhmää, ei ST-Linen 10 milliä matalampi alusta ja jämäkät 17” renkaat ajotuntumaa ainakaan huononna. ST-Line ohjautuu erittäin tarkasti, eikä kori kallistele kaarteissa juuri nimeksikään. Ohjaus on jämäkkä ja nopea ja nautinnollisen tunnokas.

Tuntuma säilyy hyvänä kovassakin vauhdissa ja vaikka jousitus on jämäkkä, se ei ole kuitenkaan epämukava. Ainoastaan tien terävät poikittaissaumat tärskäyttävät takalistoon jonkin verran, mutta muuten matkanteko on jopa mukavaa. Kuusivaihteinen manuaalivaihteisto on hereän tuntuinen käyttää ja hyvä niin, sillä kepittää Fiestaa välillä joutuukin pitkistä välityksistä johtuen.

  • Array
  • Array
 

Pienen perheen pikkusportti

Koeajettu yksilö oli viisiovinen malli, joka soveltuu hyvin vaikka pienen perheen tarpeisiin. Perusasennossa 292-litraisessa tavaratilassa ei tietysti ihmeitä kuljetella, mutta tarvittaessa se laajenee reiluun tuhanteen litraan. Takapenkkikin soveltuu parhaiten lähinnä lasten käyttöön, mutta toki siellä pari aikuistakin matkustaa kohtuu mukavasti.

Etupenkillä istuessa ei valituksen sijaa löydä, tunnelma on kuin pykälää isommasta autosta. Kooltaan uusi kasvanut Fiesta lähentelee jo ensimmäisen polven Focusta ja sitä on vaikea mieltää enää varsinaiseksi pikkuautoksi. Fiestan paras istumapaikka sijaitsee kuitenkin ratin ja penkin välissä. Se on edelleen ajajan auto.

Edullisimmillaan kolmiovisen ja 100-heppaisen ST-Linen saa vähän alle 19 000 eurolla, mutta tehokkaimmalla padalla varustettu viisiovinen malli lähenteleekin jo 23 000 euroa. ST-Linen korkeahkoa hintaa kompensoi hyvän laatuvaikutelman lisäksi sen kattava varustelu.

Turvallisuuspuolella tarjolla on miltei kaikki isommistakin malleista tutut avustimet ja varusteet. Lukuisten valinnaispakettien avulla Fiestasta saakin kuorrutettua jo melko makoisan karamellin.

Uudistunut Ford Fiesta ei petä tälläkään kertaa, se kuuluu edelleen luokkansa ehdottomaan eliittiin. Erinomainen ajettavuus, kattava varustelu sekä muikea ulkonäkö ovat ne elementit, joilla Fiesta pitänee B-segmentin piikkipaikkaa hallussaan vielä pitkän aikaa.

Sami Puskala

Kehuja: ajettavuus, moottorin toiminta, varustelu, ulkonäkö

Parantamisen varaa: pitkät välitykset

Ford Fiesta ST-Line 140 hv:

Moottori: Kolmisylinterinen, 998 cm3 bensiinimoottori
Teho: 140hv (103kW) @ 6000rpm
Vääntö: 180 Nm @ 1500-5000 rpm
Huiput: 202 km/h
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 9 s.
Vetotapa: Etuveto
Vaihteisto: 6-vaihteinen manuaalivaihteisto
EU-kulutus: 4,5 l / 100 km
CO2-päästöt: 102 g/km
Mitat (pit/lev/kork): 4040mm/1735mm/1464mm
Koeajoauton hinta: 22 746€
Sami Puskala
Sami Puskala Sami Puskalan pohjaton rakkaus autoja ja moottoripyöriä kohtaan on saanut alkunsa pikkupoikana Volkkarin takapenkillä unelmoiden. Tänä päivänä unelmia edustavat viriili Toyota Corolla ja hieman seniilimpi Volvo V70. Unelmaprätkä odottaa kaupan hyllyllä, mutta historiaan mahtuu iso liuta kaksipyöräisiä.

Comments

For sale - Ford Fiesta
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can choose payment method in next step

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

 

This is typically because the model is less common, and there is not enough pricing data to give an accurate enough estimate.

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.